Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Turismul gastronomic din Delta Dunării, promovat printr-un caiet cu bunătăţi: reţeta celui mai pufos cozonac şi al maionezei din pufuleţi

Publicat:

Lipovencele din au stiut sa supravietuiasca iernilor lungi si grele preparand in cele mai diverse feluri pestele prins peste vara. Asa i-au atras si pe turisti: au condimentat bucatele delicioase cu povesti despre strabunii lor. Tot acest bagaj cultural a fost strans intr-un caiet cu retete, menit sa promoveze turismul gastronomic din Delta.

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Pandispan de post, reteta veche. Nu dai gres cu ea! Ingredientul care il face cu adevarat pufos

16:36, 23.04.2024 - Pandișpanul de post este o varianta excelenta in aceasta perioada. Pentru cei care nu mananca deserturi de dulce, pot incerca aceasta prajitura care se prepara mai ușor decat pandișpanul clasic. Se face și mai rapid și nu trebuie sa petreceți mult timp in bucatarie. In plus, exista și un ingredient…

Rețeta de chec pufos cu lapte condensat. Ai nevoie de puține ingrediente pentru a pregati un desert delicios

23:50, 11.04.2024 - Cu siguranța ai gatit checul intr-o mulțime de combinații, atat cu fructe, cat și cu ciocolata sau alte arome. Daca vrei sa incerci o rețeta noua, care te va cuceri, trebuie neaparat sa gatești chec cu lapte condensat. Ai nevoie de puține ingrediente.

Cozonac de post ca la bunica acasa. Ce sa adaugi in aluat ca sa iasa pufos și un gust special  

13:45, 09.04.2024 - Daca vrei sa faci cozonac de post ca la bunica acasa, aceasta rețeta este perfecta pentru momentele in care vrei ceva dulce, dar ții post. In plus, poți face acest cozonac pentru pachetele pe care sa le dai de pomana in timpul postului. Acest cozonac este foarte pufos și are un gust special. Rețeta…

Cozonac mare și pufos dupa o rețeta veche de 170 de ani. Marii bucatari nu uitau niciodata de acest ingredient secret

10:50, 07.04.2024 - Dupa cum bine știe toata lumea, atat de Paște, cat și de Craciun, bunicile se grabeau sa faca cel puțin un cozonac mare și pufos, dar cum ar fi sa faci unul dupa o rețeta veche de 170 de ani, la care marii bucatari nu uitau niciodata de ingredientul secret? Cozonacul, nelipsita tradiție de Paște […]…

Județul Maramureș promovat in cadrul celui mai important targ de turism din lume - ITB Berlin

19:55, 08.03.2024 - Dragostea de Maramureș le-a fost far calauzitor membrilor delegației care zilele acestea a reprezentat județul nostru in cadrul ITB Berlin, cel mai mare și important targ de turism din lume. Ediția din acest an a ITB Berlin (Internationale Tourismusborse Berlin) s-a desfașurat in perioada 5–7 martie…

Alaturi de pionierii tranziției in turism și calatorii – Județul Maramureș promovat in cadrul celui mai important targ de turism din lume

17:55, 08.03.2024 - Dragostea de Maramureș le-a fost far calauzitor membrilor delegației care zilele acestea a reprezentat județul nostru in cadrul ITB Berlin, cel mai mare și important targ de turism din lume. Ediția din acest an a ITB Berlin (Internationale Tourismusborse Berlin) s-a desfașurat in perioada 5–7 martie…

Cat lapte și cat ulei trebuie sa pui in chec pentru a ieși pufos. Rețeta veche de 25 de ani

22:45, 28.02.2024 - Desertul de suflet al romanilor, un deliciu cu care ne rasfațau mamele și bunicile, dar o rețeta ce le da multora batai de cap. Pentru a fi sigur ca nu dai greș niciodata cand il prepari, este important sa ții cont de doua detalii importante. Afla, din randurile de mai jos, cat lapte și cat […] The…

Rețeta de chec cu lapte și cacao. Ce sa adaugi pentru a fi pufos

23:00, 27.01.2024 - Daca ai ramas in pana de idei la capitolul deserturi, noi iți propunem o rețeta de chec cu lapte și cacao, pentru care nu ai nevoie de prea mult timp in bucatarie și va fi, cu siguranța, chiar și pe placul tuturor.


Ce parere ai despre aceasta stire?