Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Tradiții și obiceiuri românești în Postul Paștelui. Strigarea peste sat sau cum „se primește cu Joimărița”

Publicat:

Postul Paștelui este cel mai lung de peste an, timp in care tradițiile și obiceiurile au menirea de a ne ajuta in curațirea noastra „sufleteasca și trupeasca” și de a ne pregati pentru una dintre cele mai importante sarbatori, Invierea Domnului.  Chiar daca tradițiile și obiceiurile respecta „un model general”, putem spune ca ele se diferențiaza prin detalii in funcție de zona. In afara de vopsitul oualor și luatul ramurilor de salcie sfințite de la biserica acasa, femeile mai degraba pregatesc camașile cu care vor juca la hora de Paște, practica rituri de aflare a viitorului sau iau parte la…

Citeste articolul mai departe pe puterea.ro…  

Sursa articol: puterea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Doliu imens in literatura romana: Directorul revistei ''Luceafarul de dimineata'' s-a stins din viața

13:41, 15.04.2024 - Anuntul a fost facut sambata de Uniunea Scriitorilor din Romania.''Uniunea Scriitorilor din Romania anunta cu profunda tristete deosebita disparitia dintre noi a criticului literar Dan Cristea, director al revistei 'Luceafarul de dimineata'. (...) Prin trecerea in eternitate a lui Dan Cristea, literatura…

Doliu imens in literatura romana: Directorul revistei ''Luceafarul de dimineata'' s-a stins din viața

10:45, 13.04.2024 - Anuntul a fost facut sambata de Uniunea Scriitorilor din Romania.''Uniunea Scriitorilor din Romania anunta cu profunda tristete deosebita disparitia dintre noi a criticului literar Dan Cristea, director al revistei 'Luceafarul de dimineata'. (...) Prin trecerea in eternitate a lui Dan Cristea, literatura…

Prelegerea „Intre drac/dracuire și Dumnezeu/insfințire” la Muzeul Carții și Exilului Romanesc

11:00, 12.04.2024 - Muzeul Carții și Exilului Romanesc organizeaza marți, 16 aprilie, o prelegere-dialog public. „Intre drac/dracuire și Dumnezeu/insfințire (omul romanesc)” va fi susținuta de etnologul Marin Marian-Balașa. Evenimentul va avea loc in salonul expozițional aflat la parterul Muzeului Carții și Exilului Romanesc…

Ce meserie surprinzatoare avea Jamila inainte sa devina vedeta bucatariei de pe YouTube. Rețetele sale ii aduc și 4000 de euro saptamanal

13:35, 27.03.2024 - Jamila nu a pus bucataria romaneasca pe harta gastronomiei insa face bani buni din rețetele sale proiectate in online. 1,8 milioane de urmaritori are romanca din impartașitul tehnici sale de gatit, pasiune pentru care a lasat munca pentru care s-a pregatit.Pe numele sau Geanina Avram Staicu, ajunga…

Ce meserie surprizatoare avea Jamila inainte sa devina vedeta bucatariei de pe YouTube. Rețetele sale ii aduc și 4000 de euro saptamanal

12:45, 27.03.2024 - Jamila nu a pus bucataria romaneasca pe harta gastronomiei insa face bani buni din rețetele sale proiectate in online. 1,8 milioane de urmaritori are romanca din impartașitul tehnici sale de gatit, pasiune pentru care a lasat munca pentru care s-a pregatit.Pe numele sau Geanina Avram Staicu, ajunga…

Conferința internaționala la Sinagoga veche din Alba Iulia, organizata de Muzeul Național al Unirii

10:15, 20.03.2024 - Intre 21 și 22 martie a.c., la Sinagoga veche din Alba Iulia (str. Tudor Vladimirescu, nr. 2), se vor desfașura lucrarile celei de-a doua ediții a conferinței internaționale organizate de Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, sub genericul Conservation and Restoration of Stone Monuments. Technical Data…

Conferințele Dalles – „Brancuși sau despre sublim“

23:25, 24.02.2024 - Fundația Culturala Dalles a Academiei Romane a organizat pe 22 februarie conferința „Brancuși sau despre sublim“, susținuta de prof. univ. Sorin Alexandrescu, membru de onoare al Academiei, profesor la Universitatea din București și la Universitatea din A

Conferința prof. univ. Sorin Alexandrescu la Fundația Culturala Dalles a Academiei Romane

20:00, 20.02.2024 - Fundația Culturala Dalles a Academiei Romane invita publicul joi, 22 februarie 2024, la conferința „Brancuși sau despre sublim“, susținuta de prof. univ. Sorin Alexandrescu, membru de onoare al Academiei, profesor la Universitatea din București și la Universitatea din Amsterdam. Evenimentul va avea…


Ce parere ai despre aceasta stire?