Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Tradiții și obiceiuri în Postul Mare

Publicat:

Prima sambata din Postul Sfintelor Paști este cunoscuta sub denumirea de Sambata colivelor sau . Din aceasta sambata incep pomenirile celor plecați dintre cei vii, pomeniri care se fac de catre creștini in fiecare sambata din Postul Sfintelor Paști, pana in sambata Floriilor. Sambata Sfantului Teodor sau a colivelor Praznicul Sfantului Mucenic Teodor Tiron poate fi considerat cea mai veche sarbatoare fixa in cadrul sarbatorilor liturgice ale Postului Paștelui. Avand in vedere ca, in aceasta perioada, unele sarbatori sunt fixate in funcție de data ,…

Citeste articolul mai departe pe mesagerulneamt.ro…  

Sursa articol: mesagerulneamt.ro


Stiri pe aceeasi tema

Adevarul despre soia: cat de sanatoasa este, de fapt, aceasta leguma. Toți romanii o consuma in timpul Postului Paștelui

14:30, 25.03.2024 - Postul Sfintelor Pasti  a inceput pe 18 martie Numit si Postul Mare, este o perioada de postire care precede Praznicul Invierii Domnului nostru Iisus Hristos.Un produs „salvator” pentru perioadele de post a fost, mereu, soia. In mod normal, aceasta leguma conține proteine, cat și vitamina B, magneziu,…

Sarbatoarea de Buna Vestire. Traditii si obiceiuri

07:15, 25.03.2024 - Ziua de Buna Vestire numita și Blagoveștenie se sarbatorește in fiecare an pe 25 martie, fiind prima mare sarbatoare dedicata Maicii Domnului atestata in documente. Buna Vestire amintește de momentul in care Sfantul Arhanghel Gavril i-a vestit Fecioarei Maria ca va naște și va fi mama Fiului lui Dumnezeu.…

Sambata Sfantului Mare Mucenic Teodor Tiron sau a colivelor

10:56, 23.03.2024 - Sambata Sfantului Mare Mucenic Teodor Tiron sau a colivelor Prima sambata din Postul Sfintelor Paști este cunoscuta sub denumirea de Sambata Sfantului Teodor Tiron sau a colivelor. Cu aceasta zi incep pomenirile din Postul Mare pentru cei trecuți la cele vesnice. Aceste pomeniri se vor face in fiecare…

Postul Pastelui 2024 incepe astazi, 18 martie. Traditii si obiceiuri romanesti

09:45, 18.03.2024 - Astazi, 18 martie, a inceput Postul Pastelui Postul Pastelui, numit in traditia populara si Postul Mare sau Postul Paresimilor, este cel mai lung post de peste an, intinzandu se pe o perioada de sapte saptamani.Postul Pastelui precede sarbatoarea Invierii Domnului, fiind un post greu si aspru, mai ales…

Imagini cu Ion Minzina, președintele CJ Argeș, pe Sfantul Munte Athos

19:10, 14.03.2024 - ’’Credința in Dumnezeu ramane una dintre cele mai de preț comori ale neamului romanesc. Ma bucur ca in aceste zile importante, chiar inainte de intrarea in Postul Sfintelor Paști, cand incercam sa ne smerim, sa ne cerem iertare pentru pacatele noastre și sa ne curațim trupul și sufletul pentru a primi…

Postul Paștelui 2024. Data de la care nu se mai consuma carne

11:11, 12.03.2024 - Postul Paștelui este cunoscut și sub denumirea de Postul Mare sau Paresimile si precede sarbatoarea Invierii Domnului. Avand in vedere ca data Sfintelor Paști nu are o data fixa de praznuire, inceputul Postului Sfintelor Paști difera de la un an la altul. Anul acesta, Invierea Domnului este praznuita…

Anul incepe cu… Sfantul Vasile. Traditii si obiceiuri

11:40, 01.01.2024 - In traditia romanilor, Anul Nou, intampinat, in noaptea de 31 decembrie spre 1 ianuarie, se mai numeste Revelion sau seara Sfantului Vasile. Se spune ca in noaptea de Sfantul Vasile cerul se deschide de trei ori pentru cate o clipa. In traditia populara se spune ca Sfantul Vasile s-a rugat de Dumnezeu…

Sfantul Vasile, sarbatorit de Biserica in 1 ianuarie. Tradiții, obiceiuri și superstiții din prima zi a anului 2024

16:00, 31.12.2023 - Sfantul Vasile, sarbatorit de Biserica in 1 ianuarie. Tradiții, obiceiuri și superstiții din prima zi a anului 2024 Sfantul Ierarh Vasile cel Mare, arhiepiscopul Cezareei Capadociei, este sarbatorit de Biserica in 1 ianuarie. Este un nume important in istoria creștinismului. Este primul ierarh care…


Ce parere ai despre aceasta stire?