Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

#tradiţIE Etnograf: Costumul popular românesc, printre cele mai expresive domenii de afirmare a creativităţii feminine

Publicat:

Costumul popular romanesc reprezinta unul dintre cele mai expresive domenii de afirmare a creativitatii feminine, afirma dr. , sef sectie "Tezaurizare patrimoniul cultural" de la al Satului "". "Costumul popular romanesc reprezinta unul dintre cele mai expresive domenii de afirmare a creativitatii feminine. Vechimea acestuia este data de marturiile pe care istoria ni le furnizeaza prin intermediul izvoarelor sale. Figurinele de la Vinca-Turdas, Vadastra, Gumelnita si Cucuteni din perioada neolitica sau cele de la Carna si din epoca bronzului,…

Citeste articolul mai departe pe AgerPres.ro…  

Sursa articol: AgerPres.ro


Stiri pe aceeasi tema

PORT POPULAR Afirmarea creativițaii feminine prin costumul popular romanesc

11:46, 07.03.2024 - Costumul popular romanesc reprezinta unul dintre cele mai expresive domenii de afirmare a creativitatii feminine, afirma dr. Georgiana Onoiu, sef sectie “Tezaurizare patrimoniul cultural” de la Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti”. The post PORT POPULAR Afirmarea creativițaii feminine prin costumul…

”Simte istoria”,  proiect nou al Muzeului Național al Bucovinei la Cetatea de Scaun a Sucevei destinat elevilor cu deficiențe auditive și vizuale

22:35, 05.03.2024 - Odata cu redeschiderea Cetații de Scaun a Sucevei și din dorința de oferi șanse egale de participare la activitațile de educație muzeala mai multor copii, Muzeul Național al Bucovinei vine anul acesta cu un proiect nou, ce se va desfașura pe tot parcursul anului școlar, in cadrul Serviciului Cetatea…

Rana istoriei. Fostele inchisori comuniste, in Patrimoniul UNESCO

11:35, 21.02.2024 - Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a anuntat ca a pregatit foaia de parcurs a fostelor inchisori comuniste – Sighet, Pitesti, Jilava, Ramnicu Sarat si Fagaras – pentru ca acestea sa intre in Patrimoniul Mondial UNESCO. „Fostele inchisori comuniste – Sighet, Pitesti, Jilava, Ramnicu Sarat si Fagaras…

Ziua Constantin Brancuși, 19 februarie. 148 de ani de la nașterea sculptorului

09:15, 19.02.2024 - Prin testament, Brancuși a lasat moștenire statului roman atelierul sau și un numar important de lucrari. Romania de atunci, condusa de partidul comunist, a refuzat sa accepte moștenirea lui Brancuși și astfel, atelierul și 80 dintre lucrarile  sale au revenit statului francez.Abia in 1964, Brancuși…

Patriarhia Romana iși deschide, din nou, brațele catre artiștii iconari 

10:10, 14.02.2024 - @ Concursul Național ”Icoana ortodoxa – lumina credinței”, la cea de-a XIII-a ediție Intr-o atmosfera plina de arta și frumusețe, Patriarhia Romana invita artiștii iconari sa-și exprime creativitatea și sa impartașeasca tuturor lumina credinței, prin creațiile lor minunate.  Articol publicat in Jurnalul…

Elevii pot asculta povești din lumea satului de odinioara, „Legende și tradiții de ...

13:21, 31.01.2024 - Elevii pot asculta povești din lumea satului de odinioara, „Legende și tradiții de marțișor", la Muzeul Etnografic Hanul Domnesc, in perioada 1-22 martie 2024, unde se vor organiza ateliere creative.Muzeul Național al Bucovinei continua seria proiectelor educaționale dedicate elevilor. ...

Expozitia 'Brauner' de la Timisoara 'nu are nicio legatura' cu cea dedicata artistului suprarealist la Muzeul National de Arta al Romaniei (organizatori)

10:20, 31.01.2024 - In contextul controversei iscate de acuzatii de falsuri expuse la Muzeul National de Arta al Romaniei in expozitia „Victor Brauner. Intre oniric si ocult”, organizatorii expozitiei dedicate artistului suprarealist la Muzeul National de Arta Timisoara, la inceputul anului 2023, precizeaza ca expozitia…

Raluca Turcan reacționeaza in scandalul „falsurilor” de la Muzeul de Arta

18:16, 23.01.2024 - Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a declarat, marti, ca va analiza documentele de provenienta a exponatelor Muzeului National de Arta, pentru a verifica veridicitatea acestora, dupa ce in spatiul public a fost lansata ipoteza ca in expozitia Victor Brauner au fost expuse lucrari cu probleme de autenticitate.…


Ce parere ai despre aceasta stire?