Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

„Tochitura boierului Mărăcineanu“, reţeta veche de câteva secole care-ţi răsfaţă papilele gustative

Publicat:

Se zice ca boierul Maracineanu, care detinea in proprietate toata partea comunei Maracineni, cu satele Capatanesti si Potoceni, era un mare gurmand caruia foarte greu ii intrai in gratii ca bucatar.

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Rețeta de pachețele de primavara. Vor reuși sa-ți incante papilele gustative

10:20, 15.03.2024 - Daca vrei sa te bucuri de un preparat nou, atunci pregatește rețeta de pachețele de primavara. Acestea vor reuși sa-ți incante papilele gustative. Iata de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare!

Rețeta de mucenici muntenești fierți. Preparatul care iți va incanta papilele gustative pe data de 9 martie

10:45, 09.03.2024 - Astazi, pe data de 9 martie 2024, sunt sarbatoriți Sfinții 40 de Mucenici din Sevastia. Pentru aceasta zi de sarbatoare ți-am pregatit o rețeta simpla de mucenici muntenești fierți. Este preparatul care iți va incanta papilele gustative. Iata de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare!

Cat lapte și cat ulei trebuie sa pui in chec pentru a ieși pufos. Rețeta veche de 25 de ani

22:45, 28.02.2024 - Desertul de suflet al romanilor, un deliciu cu care ne rasfațau mamele și bunicile, dar o rețeta ce le da multora batai de cap. Pentru a fi sigur ca nu dai greș niciodata cand il prepari, este important sa ții cont de doua detalii importante. Afla, din randurile de mai jos, cat lapte și cat […] The…

Cetatea Ineului, comoara veche de secole care se lasa greu restaurata. Descoperiri neașteptate in timpul lucrarilor (foto)

08:35, 11.02.2024 - Restaurarea cetații Ineu de pe malurile Cișului Alb, una din cele mai importante care se pastreaza in vestul țarii din Evul Mediu, este un proiect vechi de cațiva ani al administrației locale, dar conflictele dintre primarul orașului cu administrația județeana și conducerea filialei aradene a PNL au…

Castelul Huniade, cea mai veche cladire din Timișoara, intra in reparații din 2024. Are aproape șase secole FOTO

15:55, 21.01.2024 - Consiliul Județean Timiș, care adminstreaza Castelul Huniade, a stabilit trei finanțari mari pentru reabilitarea celei mai vechi cladiri din Timișoara. Lucrarile pot incepe in 2024, fiind trei proiecte de peste 20 de milioane de euro.

Trei rețete rapide si ușoare de fursecuri pentru Craciun. Un desert care iți rasfața papilele gustative

23:55, 21.12.2023 - Doar trei zile mai avem pana la mult așteptatele sarbatori de iarna ale anului calendaristic. Pentru ca știm ca in aceasta perioada speciala vrei sa iți petreci cat mai mult timp alaturi de cei dragi, noi ți-am pus la dispoziție trei rețete diferite de fursecuri. Iata cat de simplu și rapid poți sa…

Delicii tradiționale de Craciun. Tortul țaranului roman, rețeta veche de sute de ani

22:36, 21.12.2023 - In județul Botoșani se pastreaza cateva rețete, de sarbatori, vechi de cateva sute de ani. Printre acestea sunt faimoasele sarmale cu crupe, claponii umpluți, cozonacii domnești, dar și „tortul țaranesc“ cu semnificații religioase aparte.

Turte de Craciun, rețeta veche de sute de ani. Cum prepara gospodinele din Moldova Scutecele lui Iisus  

09:55, 21.12.2023 - Daca ai mancat vreodata turte de Craciun, atunci știi cat de delicioase sunt. In Moldova, ele se numesc scutecele lui Iisus și sunt un simbol al sarbatorilor de iarna. Ele se fac dupa o rețeta veche de sute de ani, transmisa din generație in generație. Aceste turte sunt o tradiție adanc inradacinata…


Ce parere ai despre aceasta stire?