Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Tezaurul de la Răducăneni: Expoziţie istorică de excepţie, cu piese neexpuse de 30 de ani

Publicat:

ExpozitiaPiese de exceptie din colectiile Muzeului de Istorie a Moldovei: Tezaurul de la Raducaneni" va aduce in atentia publicului unele dintre cele mai valoroase obiecte din colectiile tuturor muzeelor aflate in componenta Muzeului de Istorie a Moldovei, , " din Iasi si " de la Ruginoasa, o parte dintre acestea fiind neexpuse de mai bine de 30 de ani.  (...)

Citeste articolul mai departe pe ziaruldeiasi.ro…  

Sursa articol: ziaruldeiasi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Au fost desemnati prorectorii UAIC pentru mandatul 2024-2029

16:45, 15.04.2024 - In ședința Senatului Universitații „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) din data de 15 aprilie 2024, prof. univ. dr. habil. Liviu-George MAHA, Rectorul UAIC, a consultat membrii Senatului cu privire la desemnarea prorectorilor pentru mandatul 2024-2029. Astfel, prorectorii validați de Senatul UAIC…

Etnologii Silvia și Ion H. Ciubotaru au lansat, la Iași, Țesaturi și broderii decorative din Moldova

08:50, 06.04.2024 - La 3 aprilie a.c., incepand cu ora 13:30, la Iași, in Sala „Petru Caraman” a Muzeului Etnografic al Moldovei, am participat la prezentarea volumului Țesaturi și broderii decorative din Moldova. Studiu introductiv și corpus de documente, semnat de catre etnologii ieșeni Silvia Ciubotaru și Ion H. Ciubotaru,…

Dialog intercultural: Romania are in zestre și cultura polona

08:55, 24.03.2024 - Expoziție in aer liber, la Muzeul Unirii din Iași: „Despre limba polona” Reprezentanții Muzeului de Istorie a Moldovei din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași propun publicului o noua expoziție in aer liber, organizata in parteneriat cu Institutul Polonez din București, un proiect stradal…

Micro-expoziție „Piese de excepție din colecțiile Muzeului de Istorie a Moldovei”: Lucrarea alegorica „Unirea Principatelor”

12:35, 13.03.2024 - Lucrarea alegorica „Unirea Principatelor” este un obiect de patrimoniu important din colecțiile Muzeului Unirii din Iași care a fost selectat pentru a fi prezentat in cadrul unei noi micro- expoziții din seria „Piese de excepție din colecțiile Muzeului de Istorie a Moldovei”, in contextul implinirii…

Andrei Apreotesei – noul director al Palatului Culturii din Iași

06:55, 26.01.2024 - Andrei Apreotesei – noul director al Palatului Culturii din Iași Tenorul Andrei Apreotesei a fost numit, prin ordin de ministru, directorul Palatului Culturii din Iași. Joi, 25 ianuarie 2024, Ministrul Culturii, doamna Raluca Turcan, a semnat ordinal prin care Andrei Apreotesei, managerul Ateneului…

Cum serbeaza ziua Unirii liderii politici: Iohannis si Ciolacu in București, Ciuca la Iași. Simion organizeaza un marș

07:40, 24.01.2024 - In Bucuresti, la ora 10.00, va avea loc o ceremonie de depunere de coroane de flori la Monumentul Domnitorului Alexandru Ioan Cuza din Dealul Patriarhiei Romane. De la ora 12.00, va avea loc o ceremonie in cadrul careia vor fi decorate Drapelele de Lupta ale Statului Major al Fortelor Terestre si Diviziei…

Iași: Evenimente in cadrul Simpozionului Național „Romanii in veacul construcției naționale”, la Muzeul Memorial „Mihail Kogalniceanu”

16:40, 22.01.2024 -   Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași – Muzeul de Istorie a Moldovei – Muzeul Memorial „Mihail Kogalniceanu”, in calitate de partener, invita publicul sa participe la Simpozionul Național „Romanii in veacul construcției naționale. De la Unirea Principatelor la recunoașterea internaționala a Marii…

Spectacol aniversar dedicat Unirii Principatelor Romane

09:50, 21.01.2024 - In urma cu 165 de ani, pe 24 ianuarie 1859, prin unirea Moldovei cu Țara Romaneasca, supranumita Unirea cea mica, dupa ce colonelul Alexandru Ioan Cuza a fost ales domn al ambelor țari, s-a infaptuit ceea ce Mihail Kogalniceanu numea „actul de energie al intregii națiuni romane, e marea noastra cucerire……


Ce parere ai despre aceasta stire?