Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Tezaurul de excepție descoperit în Castrul roman de la Barboși poate fi văzut la Muzeul de Istorie din Galați

Publicat:

Premiera la Galați: publicul poate vedea tezaurul descoperit in ultimii doi ani in castrul roman de la Barboși. Pasionații de istorie au avut astfel șansa sa admire zeci de monede, unelte, decorațiuni și obiecte de uz casnic, vestigii scoase la lumina dupa aproape doua milenii.

Citeste articolul mai departe pe tvrinfo.ro…  

Sursa articol: tvrinfo.ro


Stiri pe aceeasi tema

Istoria orașului Targu-Neamț, in cadrul unei expoziții

14:40, 17.04.2024 - Istoria de mai bine de 600 de ani a Targului Neamț va fi sintetizata intr-o expoziție temporara ce va fi vernisata marți, 23 aprilie, ora 11.30, la Muzeul de Istorie și Etnografie Targu Neamț. Reunind vestigii arheologice medievale și moderne, expoziția iși propune sa ilustreze aspecte interesante ale…

EXPLORAND EXTREMELE VARSTEI Cei mai tineri parinți din istorie și cazul romanesc de excepție

12:56, 07.04.2024 - Cei mai tineri parinți care s-au nascut la noi in țara sunt Elena Chiritescu, de 10 ani și verișorul acesteia, Gheorghe Mecic, in varsta de 13 ani. The post EXPLORAND EXTREMELE VARSTEI Cei mai tineri parinți din istorie și cazul romanesc de excepție first appeared on Informatia Zilei .

Transplant de ficat realizat in premiera la Iasi. O mama cu patru copii a primit organul salvator

16:40, 01.04.2024 - O femeie de 33 de ani din județul Galați, aflata in coma, a primit un ficat de la un donator aflat in moarte cerebrala, operatia de transplant fiind efectuata in premiera la Spitalul „Sfantul Spiridon” din Iasi.

Cine este Viorica Toader, candidat PNL pentru functia de primar al comunei Pecineaga, judetul Tulcea (FOTO)

12:20, 15.03.2024 - Nascuta pe 8 decembrie 1975, in municipiul Braila, Viorica Toader a absolvit in anul 2005 Facultatea de Istorie, Filosofie si Teologie din cadrul Universitatii "Dunarea de Jos" Galati, profilul Istorie. In anul 2017, a absolvit Facultatea de Management ndash; Marketing in Afaceri Economice din cadrul…

Zidul cetații Clujului, descoperit pe șantierul din Parcul I.L.Caragiale. Managerul Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei: „Niciodata nu a fost dezvelit ca acum”

15:16, 12.03.2024 - Un zid roman a fost descoperit pe șantierul Parcului I.L. Caragiale din centrul Clujului. Potrivit Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei, acest zid face parte din zidul cetații Clujului din partea de nord.

Inca o comoara descoperita in Vrancea: 151 de monede gasite cu detectorul de metale (Video)

19:40, 03.03.2024 - Inca o comoara a fost descoperita in Vrancea cu ajutorul detectorului de metale. Este vorba de 151 de monede gasite intr-o padure din comuna Poiana Cristei de catre doi localnici, cautatori de vestigii istorice. Cei doi localnici care au dat de comoara au anunțat autoritatile locale, dar și poliția,…

Pumnal la fel de vechi ca piramidele Egiptului antic, descoperit in Polonia

18:25, 24.02.2024 - O descoperire remarcabila a fost facuta recent de un arheolog amator, in apropierea orașului polonez Jaroslaw, situat pe malul raului San. Cautatorul de comori a detectat si a scos la suprafata un pumnal de cupru datand de peste 4.000 de ani. Aceasta piesa rara reprezinta cel mai vechi artefact din…

Premiera in istorie: Alerta de urs la Braila. Zeci de oameni cauta animalul ajuns in Campia Baraganului

11:05, 03.02.2024 - Mai multe echipe cauta și sambata ursoaica observata, in noaptea de joi spre vineri, in zona Faurei-Sat, județul Braila. Ar fi pentru prima oara in istorie cand este semnalata prezența unui urs in județul Braila.


Ce parere ai despre aceasta stire?