Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Teoria lui Einstein oferă cercetătorilor o nouă metodă pentru a calcula dimensiunile stelelor

Publicat:

Astronomii au descoperit o noua aplicație pentru teoria relativitații, formulata în urma cu un secol de Albert Einstein, pe care o vor folosi pentru a obține o masurare directa a dimensiunilor stelelor din Univers, informeaza Agerpres.

Într-un studiu publicat miercuri, oamenii de știința au dezvaluit ca au folosit datele transmise de telescopul spațial Hubble pentru a determina schimbarile fine ale luminozitații unei stele îndepartate, în momentele în care aceasta trece pe lânga o alta stea, destul de apropiata de ea, denumita Stein 2051B.
Savanții…

Citeste articolul mai departe pe timpul.md…  

Sursa articol: timpul.md


Stiri pe aceeasi tema

Flote de roboți supravegheaza intreaga lume

14:55, 09.03.2024 - Ocean Infinity (OI), o compania americana de explorare și sondaj de mare profil, a construit o „armada” de nave de suprafața fara echipaj. Barcile robot vor fi folosite pentru a inspecta și supraveghea conductele submarine, cablurile de telecomunicații submarine, parcurile eoliene și pentru a cauta…

American Airlines va cumpara 260 de avioane noi de la Airbus, Boeing si Embraer, anticipand cresterea cererii pentru calatorii

08:55, 05.03.2024 - Companiile aeriene majore se straduiesc sa cumpere avioane eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil, pentru a depasi deficitul tot mai mare cauzat de problemele lantului de aprovizionare si cererea puternica de aeronave noi. Acordul include 85 de avioane Airbus A321neo, 85 de avioane…

Pamantul se usuca și pe interior. Apele subterane dispar mai repede ca niciodata - STUDIU

17:11, 29.02.2024 - Cercetatorii „au analizat masuratorile nivelului apelor subterane efectuate in ultimele doua decenii de la 170.000 de fantani din aproximativ 1.700 de sisteme acvifere”, a scris Mohammad Shamsudduha, coautor al lucrarii și profesor asociat la Institutul pentru Reducerea Riscurilor și Dezastrelor din…

Curiozitați despre luna martie

15:56, 23.02.2024 - De-a lungul istoriei, oamenii și-au organizat și au masurat timpul folosind calendarul, cu diviziunile sale pe zile, saptamani și luni. Dupa cum se știe, un an are 365 de zile, conform calendarului gregorian, insa, in realitate, pentru a orbita complet in jurul Soarelui, planeta Pamant are nevoie de…

Stralucește cel mai mult in cosmos

12:15, 20.02.2024 - O galaxie alimentata de gaura neagra cu cea mai rapida crestere inregistrata vreodata este cel mai stralucitor obiect cosmic din Universul cunoscut, a constatat un studiu la care au colaborat mai multe echipe de cercetatori, informeaza Xinhua. O echipa condusa de oameni de stiinta de la Universitatea…

Nou spectacol la Planetariul Brașov: Partea intunecata a luminii

11:55, 29.12.2023 - Incepand de luni, 1 ianuarie 2024, programul Planetariului Cosmonaut Dumitru Prunariu Brașov se va modifica și in același timp un nou spectacol va putea fi urmarit pe cel mai mare dom din țara. Spectacolul ”Partea intunecata a luminii” vorbește despre poluarea luminoasa, cum ne influențeaza lumina nenaturala,…


Ce parere ai despre aceasta stire?