Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Tehnologia Crispr, cea mai recentă încercare a oamenilor de știință pentru blocarea replicării coronavirusului în celule

Publicat:

Cercetatorii au reusit sa previna replicarea coronavirusului in celulele umane, in laborator, folosind tehnica de editare genetica Crispr, conform unui studiu publicat marti, care ar putea deschide calea catre noi tratamente contra COVID-19, informeaza AFP.

Citeste articolul mai departe pe digi24.ro…  

Sursa articol: digi24.ro


Stiri pe aceeasi tema

O specie de urși panda alb-maro traiește in munții Chinei. Cum au aparut, potrivit oamenilor de știința

10:40, 25.03.2024 - Panda uriaș este, fara indoiala, una dintre cele mai recunoscute și adorate specii din lume datorita colorației sale distinctive alb-negru. Cu toate acestea, exista o mana de panda uriași care nu sunt de culoare alb-negru.

Oamenii de știința au reușit sa elimine virusul HIV din celule folosind editarea genetica

01:05, 22.03.2024 - Cercetatorii au eliminat HIV din celule in laborator, succes care ofera sperante pentru un tratament, informeaza DPA, conform Agerpres. Utilizand o tehnologie de editare genetica denumita Crispr-Cas, care a castigat premiul Nobel in 2020, oamenii de stiinta au reusit sa tinteasca ADN-ul HIV, indepartand…

Antidotul miraculos din Evul Mediu - Oamenii de știința polonezi au recreat un medicament stravechi

19:10, 19.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea de Medicina din Wroclaw, Polonia, au fost primii din lume care au recreat in mod sigur faimosul medicament al trecutului - teriac (theriac). Teriacul, format din 71 de substanțe diferite, a fost apreciat in Europa pana in secolul al XVIII-lea ca un antidot miraculos…

Cercetatorii au descoperit cel mai rau moment al zilei. La ce ora au oamenii cea mai proasta dispoziție

11:55, 15.03.2024 - Datele unui nou studiu au dezvaluit care este cel mai bun și cel mai rau moment din zi, pentru starea oamenilor.Cercetatorii au descoperit astfel, ca ora 5 dimineața este evidențiata ca fiind momentul in care majoritatea oamenilor par sa aiba cea mai proasta dispoziție. Practic, ora 5 dimineața este…

Pot animalele sa „miroasa frica oamenilor? Cat de mult ne putem ascunde teama de simțurile patrupedelor

16:05, 06.03.2024 - Legatura speciala dintre oameni și animale a intrigat intotdeauna imaginația și curiozitatea noastra. De-a lungul timpului, s-a observat ca unele specii de animale, in special cainii, manifesta o sensibilitate aparte fața de emoțiile și starea de spirit a oamenilor. Intrebarea care persista este daca…

Anunț spumos al oamenilor de știința: Lipsa somnului ne face sa injuram mai mult

15:40, 29.02.2024 - Un nou studiu publicat in revista Current Psychology a descoperit o legatura intre calitatea slaba a somnului și folosirea mai frecventa a injuraturilor, dar și a autoironiei. Cercetatorii de la Oklahoma State University au analizat datele de la 309 de studenți și au constatat ca cei care dormeau prost…

Este filozofia inutila oamenilor de știința?

20:05, 27.02.2024 - Faimosul fizician american Richard Feynman este creditat cu maxima: „Filozofia științei este la fel de utila oamenilor de știința, precum este ornitologia pasarilor”. Cand am dat de ea prima data, am fost instantaneu atins de condescendența... Toți marii ganditori iși au pacatele lor, la urma urmelor…

Ce este curiozitatea și de ce sunt unii oameni mai curioși decat alții. Explicații surprinzatoare ale oamenilor de știința

06:40, 21.02.2024 - Curiozitatea este o forța motrica fundamentala a invațarii și evoluției umane. Ne atrage spre incertitudine, stimulandu-ne sa descoperim cum funcționeaza lumea și sa ne extindem cunoștințele, explica Celeste Kidd, cercetator in neuroștiințe la Universitatea California din Berkeley. Ce este curiozitatea?Curiozitatea…


Ce parere ai despre aceasta stire?