Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ţara din Europa care are cele mai multe persoane testate şi unde ştiinţa are prioritate în faţa politicii

Publicat:

Islanda mizeaza pe depistarea contracronometru a contactilor unei persoane confirmate pozitiv pentru a lupta impotriva raspandirii coronavirusului in mica tara insulara, dar si pe stiinta. Cei situati in fruntea luptei sunt autoritatile civile si oamenii de stiinta, care coordoneaza raspunsurile, in timp ce politicienii au o prezenta secundara.

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Sorin Cartu: „Universitatea Craiova avea nevoie de un antrenor precum Costel Galca!“

13:40, 18.04.2024 - Costel Galca a fost numit recent in funcția de antrenor al Universitații Craiova, chiar in saptamana premergatoare duelului cu Sepsi, din etapa a 5-a a play-off-ului. Noul tehnician al gruparii alb-albastre a si reușit deja sa convinga o legenda a clubului din Banie, care a avut doar cuvinte de lauda…

Nou in știința: Ce determina geniul unei persoane

02:30, 29.03.2024 - In cadrul unui studiu realizat de o echipa internaționala de oameni de știința de la Institutul Max Planck pentru Estetica Empirica (Germania) și de la Universitatea din Toronto (Canada), a fost analizat ADN-ul marelui compozitor Ludwig van Beethoven. Acest studiu a fost realizat pentru a ințelege mai…

Europa, amenințata de emisiile vulcanice toxice din Islanda: Volume enorme de dioxid de sulf au ajuns in atmosfera

04:10, 23.03.2024 - Erupția vulcanica care a inceput in Peninsula Reykjanes, Islanda, la 16 martie 2024, continua intr-un ritm destul de constant, marcand cea mai substanțiala activitate din regiune, cu patru erupții inregistrate din decembrie 2023. Acest eveniment a atras atenția Serviciului de monitorizare a atmosferei…

Emisiile vulcanice din Islanda vor ajunge in Europa

20:21, 21.03.2024 - Emisiile de dioxid de sulf (SO2) degajate de ultima eruptie vulcanica din Islanda se deplaseaza catre est dinspre nordul Atlanticului, traversand Irlanda si Regatul Unit si vor ajunge in zilele urmatoare deasupra Scandinaviei, tarilor baltice, Poloniei si partii de nord-vest a Rusiei.

Independența energetica a Europei, o himera

13:35, 13.03.2024 - Dependența de importurile in energie in Europa nu au suferit modificari importante in ultimii ani, Europa ramanand puternic dependenta de importurile de energie chiar și dupa criza energetica. Analiza datelor Eurostat demonstreaza ca masurile luate in ultima perioada nu a modificat semnificativ nivelul…

Știai ca la Muntele Baișorii este cel mai ozonificat aer din Europa?

16:01, 08.02.2024 - Mulți alegem stațiunea Muntele Baișorii pentru peisajul superb al zonei. Este destul de aproape de Turda și daca vrem „aer curat”, unde mergem altundeva decat la munte! Diverse persoane insa cand ajung la Muntele Baișorii au o senzație de amețeala, sau „parca te apasa ceva pe piept” dar nu ține mult…

Proiect de știința participativa pentru elevi, profesori, voluntari și comunitațile locale din Geoparc

13:25, 29.01.2024 - Calitatea surselor alternative de apa (ex. fantani, izvoare) de pe teritoriul Geoparcului Internațional UNESCO Țara Hațegului și in ce masura consumul apei are impact asupra schimbarilor climatice și a calitații vieții noastre vor fi analizate in cadrul unui proiect de știința participativa (citizen…


Ce parere ai despre aceasta stire?