Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Superstițiile în satul tradițional românesc. Ce credințe erau legate de lună

Publicat:

In lumea satului, vechile credințe populare erau ghidaje certe pentru viața de zi cu zi. Superstițiile erau la fel de importante ca și religia, multe credințe fiind legate de fenomenele naturii sau de luna.

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

DESERT Alivanca moldoveneasca, un desert tradițional romanesc

07:35, 16.04.2024 - Alivanca este un desert rustic din Moldova și Bucovina, preparat cu malai, lapte, branza de vaci și oua, apreciat pentru simplitatea și gustul sau autentic. The post DESERT Alivanca moldoveneasca, un desert tradițional romanesc first appeared on Informatia Zilei .

Budinca de griș, un desert tradițional romanesc

08:05, 09.04.2024 - Budinca de griș, un desert tradițional romanesc simplu și confortabil, este iubita pentru versatilitatea sa și asociata adesea cu dulceața de fructe de padure, reprezentand o legatura dulce intre amintirile copilariei și bogația naturala a Romaniei. The post Budinca de griș, un desert tradițional romanesc…

Pastrand tradiția vie: Paștele tradițional romanesc

16:15, 30.03.2024 - In inima Romaniei, sarbatoarea Paștelui este intampinata cu bucurie, ospitalitate și tradiții indelung inradacinate. Aceasta sarbatoare imbina elemente religioase, culinare și culturale, transformandu-se intr-o ocazie de comuniune și celebrare pentru familii și comunitați. De la obiceiurile specifice…

Pe navele de croaziera exista camere de inchisoare și morga. Superstițiile legate de puntea cu numarul 13

09:15, 26.03.2024 - Navele de croaziera ascund lucruri la care nu v-ați fi așteptat, cum ar fi camere de inchisoare sau chiar morgi. Asta pentru ca orice se poate intampla intr-o calatorie de croaziera, iar fiind in mijlocului oceanului sau al marii ai nevoie de toate condițiile pentru orice situație.

Ambasadorul Rusiei la București, convocat de MAE pentru declarațiile legate de restituirea tezarulul romanesc

14:20, 17.03.2024 - Ambasadorul Federației Ruse la București, Valery Kuzmin, a fost convocat duminica dimineața la sediul Ministerului Afacerilor Externe in legatura cu o serie de declarații recente ale parții ruse cu privire la „trecutul istoric”. Citește și: Ministrul Energiei, anunț despre reducerea prețului la curent…

Te cunosc de undeva! 24 februarie 2024. Zarug și Eliza Natanticu, show tradițional romanesc transformați in Mioara Velicu

22:20, 24.02.2024 - Zarug și Eliza Natanticu au adus energia in platoul Te cunosc de undeva! cu transformarea in Mioara Velicu. Momentul lor din a doua ediție i-a ridicat i-a ridicat pe toți la dans și a primit multe laude.

Marți, 13, zi cu ghinion. Mitul „celor trei ceasuri rele” ale zilei de marți

10:45, 13.02.2024 - Marți, 13, zi cu ghinion. Mitul „celor trei ceasuri rele” ale zilei de marți. Superstițiile legate de ziua de marți, 13, sunt in general similare cu cele legate de ziua de vineri, 13, cunoscuta și sub numele de ”vinerea neagra”.

A inceput Noul An Chinezesc. Superstițiile legate de Anul Dragonului de Lemn

15:35, 10.02.2024 - Lumea a intrat sambata, 10 februarie, in Anul Dragonului de Lemn. Animalul mitici este ste cel de-al 5-lea animal din ciclul de 12 ani al semnelor zodiacale chinezesti. Dragonul vine dupa Iepure si este urmat de Sarpe.


Ce parere ai despre aceasta stire?