Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Superstiţii în ajunul Rusaliilor. Ce e interzis să faci la Moşii de vară

Publicat:

In ajunul sarbatorii de Rusalii(), crestinii praznuiesc Mosii de vara. In acest an, pe 19 iunie, in toate bisericile ortodoxe se oficiaza slujbe pentru pomenirea raposatilor.

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Unui consilier PSRM in Consiliul municipal Balți i s-a interzis intrarea in Romania

16:45, 09.04.2024 - Maxim Moroșan, consilier al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) in Consiliul Municipal Balți, spune ca polițiștii de la frontiera romana nu i-au permis astazi, 9 aprilie, accesul in țara vecina, pentru ca ar reprezenta „o amenințare la adresa securitații Romaniei”. Politicianul crede…

Fara Rusia la cea de-a 34 sesiune a Conferinței Regionale FAO: MAE a interzis participarea oficialilor ruși

19:20, 19.03.2024 - In perioada 14 - 17 mai 2024, Republica Moldova va gazdui cea de-a 34-a Conferința regionala a Organizației pentru Alimentație și Agricultura (FAO). Astfel, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a decis ca Rusia sa nu participe la conferința.

Painea și vinul, la pomenirea morților

06:35, 09.03.2024 - Conform tradiției respectate de Biserica Ortodoxa, ziua saptamanala de pomenire a morților este sambata, cand credincioșii se gandesc mai mult  la sufletele celor raposați, ajutandu-i cu rugaciunea și cu milostenia. Este o reiterare a Sambetei Mari, a sederii lui Hristos in mormant,  ziua in care Mantuitorul…

Moșii de iarna 2024. Tradiții și superstiții de Sambata Morților. Ce nu este bine sa faci pe 9 martie

13:30, 08.03.2024 - Moșii de iarna pica in 2024 pe data de 9 martie. Aceasta sarbatoare mai este cunoscuta in popor și ca Pomenirea morților sau Sambata piftiilor, fiind dedicata celor care nu mai sunt printre noi. In aceasta zi se ține cont de cateva tradiții și superstiții importante.

Tradiții și superstiții de 8 Martie. Ce este total interzis sa faci in aceasta zi, daca vrei sa nu ai ghinion tot anul

12:15, 07.03.2024 - 8 Martie, de Ziua Internaționala a Femeii, este o ocazie pentru a fi sarbatorile femeile de pretutindeni, dar este și un prilej pentru superstiții populare. Iata cateva dintre ele de care este bine sa ții cont in aceasta zi pentru a te feri de ghinion!

Se schimba regulile in școlile din Romania. Va fi interzis prin lege

12:06, 05.03.2024 - Școlile din Romania, din pacate, au devenit un mediu extrem de nesigur pentru toți cei implicați. De la elevi, profesori, și pana la parinți, toți sunt afectați de anumite aspecte negative. In acest sens, conform unui proiect de lege votat recent, se schimba regulile in școlile din Romania.

Ce este interzis sa faci in Bali ca turist. Reguli de buna purtare in Bali

10:45, 17.02.2024 - Bali este una dintre cele mai populare insule din arhipelagul indonezian. Cu o istorie bogata, o cultura vibranta și peisaje naturale impresionante, Bali atrage milioane de turiști in fiecare an. Insa, odata ce pașești pe acest taram de vis este bine sa știi ce este interzis sa faci in Bali ca turist…

George Simion, interzis in Rep.Moldova inca 5 ani: „Cetațeanul roman a contestat in instanța masura impusa”

18:30, 02.02.2024 - Liderul AUR are interdicție de a intra in Rep.Moldova inca 5 ani. Inspectoratul General pentru Migrație al Ministerului Afacerilor Interne de la Chișinau a emis o decizie de prelungire a termenului declararii ca persoana indezirabila pentru George Simion.


Ce parere ai despre aceasta stire?