Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Suedia: Prețurile la electricitate au crescut cu peste 266%. Ce fac suedezii și cum sunt ajutați la plata facturilor

Publicat:

Suedia a anunțat ca a alocat aproximativ 6 miliarde de coroane (590 de milioane de euro) pentru o schema temporara de ajutorare a gospodariilor cele mai afectate de creșterea facturilor la electricitate in aceasta iarna, transmite Euronews. Astfel, gospodariile care au un consum de peste 2.000 kilowați/luna pot primi o compensație de aproximativ 2.000 de coroane (195,5 euro) pe luna pentru trei luni (decembrie –februarie). Potrivit guvernului suedez, aproximativ 1,8 milioane de gospodarii sunt afectate de creșterea facturilor. „Aceasta este o masura excepționala intr-o situație excepționala (…)”,…

Citeste articolul mai departe pe puterea.ro…  

Sursa articol: puterea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Exporturile de energie ajung sa fie și de noua ori mai ieftine decat importurile / De ce prețurile negative la electricitate nu duc la ieftinirea facturilor

11:50, 08.04.2024 - Pe piața Intraday și Piața Zilei Urmatoare, platforme gestionate de OPCOM, au fost inregistrate prețuri negative ale energiei electrice, in ultima perioada, pe fondul creșterii producției și scaderii cererii. Aceste prețuri negative nu vor scadea facturile romanilor, fiind chiar un semn al posibilitații…

Cum se explica prețurile negative la energie

07:55, 01.04.2024 - Piața energetica din Romania s-a confruntat duminica, 31 martie, cu o situație excepționala, cu prețuri negative in anumite intervale orare pe piața bursiera spot. Este o situație rar intalnita pana acum, in care producatorii de energie sunt platiți pentru a-și evacua surplusul de electricitate pe care…

Romanii platesc facturi uriașe la gaze și electricitate. Ministrul energiei ar prelungi chinul

14:25, 11.03.2024 - Preturile la gaz si curent vor fi plafonate pana in primavara anului viitor, potrivit unui anunț facut de premierul Marcel Ciolacu in ședința de Guvern. Culmea este ca aceasta masura nu avantajeaza pe nimeni intrucat tarifele la gaze și electricitate s-au redus simțitor la nivelul Uniunii Europene.…

Energia electrica din Spania s-a ieftinit pe fondul producției record a instalațiilor regenerabile

18:01, 29.02.2024 - Preturile la electricitate in Spania au scazut joi pana aproape de zero, in conditiile in care parcurile fotovoltaice si eoliene din aceasta tara produc mai multa electricitate ca niciodata.

E.ON Energie Romania recomanda plata facturilor de gaz, electricitate și servicii, prin intermediul canalelor agreate de companie, incasarile fiind sigure și cu comision zero pentru clienți

17:10, 29.02.2024 - E.ON Energie Romania recomanda plata facturilor de gaz, electricitate și servicii, prin intermediul canalelor agreate de companie, incasarile fiind sigure și cu comision zero pentru clienți Lista canalelor de plata agreate de E.ON se gasește pe versoul facturii și pe website-ul companiei ro Daca platesc…

ANRE a aprobat tarifele fixe și prețurile plafon la energia electrica produsa din surse regenerabile: Vezi care sunt acestea și cand intra in vigoare

17:05, 28.02.2024 - Agenția Naționala de Reglementare in Energetica a aprobat, in cadrul ședinței de astazi, tarifele fixe și prețurile plafon la energia electrica produsa din surse regenerabile de energie. Hotararile vor intra in vigoare la 1 martie 2024.

Alerta! Romania are cel mai mare preț la energia electrica a consumatorilor non-casnici din UE

14:20, 14.02.2024 - Un proiect de strategie industriala al Ministerului Economiei scoate in evidența dezastrul catre care se indreapta consumatorii non-casnici ca urmare a creșterii uriașe a prețurilor la energie electrica și gaze naturale. Un proiect de strategie industriala al Ministerului Economiei evidențiaza faptul…

De ce nu crește industria romaneasca / Prețul energiei din Romania, pentru o brutarie sau un spital, este cel mai mare din UE - document guvernamental

12:55, 13.02.2024 - Prețurile energiei electrice pentru consumatorii non-casnici din banda 20-499 MWh (industriali), spre exemplu, pentru o brutarie medie sau un spital, sunt cele mai mari in Romania, comparativ cu media UE sau cu o serie de state din imediata vecinatate, se arata intr-un proiect de strategie industriala…


Ce parere ai despre aceasta stire?