Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Suedia denunță sancţiunile ruse împotriva unor responsabili europeni şi îl convoacă la MAE pe ambasadorul Moscovei

Publicat:

Ministerul suedez al a denuntat sambata sanctiunile ruse impotriva unor responsabili europeni, printre care si o cercetatoare suedeza, si a anuntat ca l-a convocat pe ambasadorul rus, relateaza AFP.

"Am decis sa convocam ambasadorul pentru a-i transmite protestele noastre impotriva masurilor ruse", a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al diplomatiei suedeze, , potrivit agerpres.ro.

"Contrar sanctiunilor UE (...) sanctiunile ruse sunt arbitrare, juridic nesigure si sunt expresia unor motivatii politice", a estimat ministerul.

Asa…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Tensiuni diplomatice! Iranul convoaca mai mulți ambasadori europeni

15:36, 14.04.2024 - Ministerul iranian de Externe a anuntat ca i-a convocat pe ambasadorii Regatului Unit, Frantei si Germaniei pentru a protesta fata de comentariile facute de autoritatile din aceste tari in urma loviturilor iraniene impotriva Israelului din cursul noptii, relateaza Le Figaro si Reuters, conform news.ro.

China a anunțat sancțiuni impotriva a doua entitați americane

18:05, 11.04.2024 - China a decis sa impuna sancțiuni impotriva a doua companii americane – General Atomics Aeronautical Systems și General Dynamics Land Systems – pe motiv ca au vandut arme insulei Taiwan, a transmis joi Ministerul chinez de Externe.  Sancțiunile cuprind inghețarea bunurilor mobile și imobile și a altor…

Ministerul chinez de Finanțe și-a exprimat ingrijorarea cu privire la sancțiunile SUA impotriva companiilor chineze

04:05, 09.04.2024 - Ministrul adjunct al Finanțelor din Republica Populara Chineza Liao Min a spus ca astfel de acțiuni „aduc atingere drepturilor și intereselor legitime ale companiilor și cetațenilor chinezi și nu contribuie la bunastarea companiilor și cetațenilor americani”.

Suedia și Finlanda cer UE sa inaspreasca sancțiunile anti-Rusia, specific impotriva „responsabililor de moartea lui Navalnii”

14:15, 26.03.2024 - Finlanda și Suedia cer ca Uniunea Europeana sa-și inaspreasca sancțiunile impuse contra Rusiei ca urmare a uciderii in lagar a opozantului Aleksei Navalnii. Ministrul de externe al Suediei, Tobias Billstrom, a declarat, marți, ca „sancțiunile ar trebui extinse”.

Chisinaul il convoaca pe ambasadorul Rusiei si denunta infiintarea unor sectii de votare in Transnistria

23:15, 11.03.2024 - Republica Moldova a anuntat luni ca l-a convocat pe ambasadorul Rusiei - marti -, in semn de protest fata de infiintarea unor sectii de votare in alegerile prezidentiale ruse in regiunea separatista moldoveana Transnistria, in contextul in care Chisinaul, care acuza cu regularitate Moscova de tentative…

Trimisul special al ONU a ajuns in Israel pentru a investiga acuzațiile impotriva agenției de ajutorare din Gaza

16:10, 11.03.2024 - Reprezentantul care conduce investigația Națiunilor Unite cu privire la acuzațiile la adresa agenției sale de ajutorare din Gaza a sosit in Israel, a anunțat Ministerul israelian al Afacerilor Externe intr-o declarație citata de CNN. Catherine Colonna, fostul ministru francez al afacerilor externe,…

Trimisul special al ONU a ajuns Israel pentru a investiga acuzațiile impotriva agenției de ajutorare din Gaza

15:51, 11.03.2024 - Reprezentantul care conduce investigația Națiunilor Unite cu privire la acuzațiile la adresa agenției sale de ajutorare din Gaza a sosit in Israel, a anunțat Ministerul israelian al Afacerilor Externe intr-o declarație citata de CNN. Catherine Colonna, fostul ministru francez al afacerilor externe,…

MAE german il convoaca pe ambasadorul Rusiei la Berlin, dupa moartea lui Aleksei Navalnii

14:40, 19.02.2024 - Ministerul de Externe german l-a convocat luni pe ambasadorul rus la Berlin in urma mortii liderului opozitiei ruse, Aleksei Navalnii, intr-o inchisoare din Rusia, a declarat luni o purtatoare de cuvant a guvernului german.


Ce parere ai despre aceasta stire?