Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Studiu: Vorbirea poate răspândi COVID-19 la fel de repede ca tusea

Publicat:

Atunci cand ești infectat cu COVID-19 , discuția cu un prieten poate fi la fel de periculoasa ca tusea, datorita particulelor persistente. Micii aerosoli emiși atunci cand vorbim raman in aer mai mult decat picaturile mai mari dintr-o tuse, se arata intr-un studiu citat de . COVID-19 poate fi raspandit prin mai multe cai, inclusiv prin picaturile emise atunci cand o persoana infectata respira, vorbește sau tușește, ceea ce face ca virusul sa se raspandeasca mult mai ușor in spații inchise decat in aer liber. In timp ce picaturile mari cad pe pamant pe distanțe scurte, cele minuscule,…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Un algoritm poate detecta noile variante COVID-19 mult mai rapid

12:11, 13.03.2024 - Cercetatorii de la Universitațile din Manchester și Oxford au creat un algoritm AI numit Classix care poate identifica noile variante COVID-19 intr-un stadiu incipient. Classix este important deoarece permite autoritaților sanitare sa ia rapid masuri specifice pentru a preveni raspandirea variantelor…

Bateriile cu apa ar putea rezolva problema globala a energiei

19:40, 11.03.2024 - Bateriile cu apa, mai ieftine și reciclabile, ar putea rezolva problema energiei Oamenii de știința au dezvoltat o „baterie cu apa”, propunand o alternativa mai sigura și ecologica. Aceasta este realizata prin inlocuirea electroliților chimici periculoși utilizați in bateriile comerciale cu apa, scrie…

Un barbat din Germania s-a vaccinat anti-Covid de 217 ori

09:15, 06.03.2024 - Un barbat din Germania, care ar fi primit 217 vaccinuri anti-Covid in 29 de luni, nu a prezentat „niciun semn” ca ar fi fost vreodata infectat cu virusul care provoaca Covid-19 si nu a raportat niciun efect secundar legat de vaccin, potrivit unui studiu publicat in revista Lancet Infectious Diseases,…

Un barbat din Germania s-a vaccinat de 217 ori anti-COVID. Ce au descoperit cercetatorii

07:55, 06.03.2024 - Un barbat german "hipervaccinat", care ar fi primit 217 vaccinuri Covid in 29 de luni, nu a prezentat "niciun semn" ca ar fi fost vreodata infectat cu virusul care provoaca Covid-19 si nu a raportat niciun efect secundar legat de vaccin, potrivit unui studiu publicat in revista Lancet Infectious Diseases,…

Rezultatele celui mai amplu studiu post-vaccinare anti-COVID. Ce probleme medicale pot aparea dupa vaccinare

11:45, 23.02.2024 - Cel mai amplu studiu pana in prezent privind vaccinurile impotriva COVID a analizat problemele medicale in randul a aproape 100 de milioane de persoane imunizate. Studiul, care a analizat siguranța vaccinurilor anti-COVID-19, aduce in atenție posibile conexiuni intre administrarea acestora și creșteri…

Cum hormonul fericirii ar putea salva creierul de demența Alzheimer

15:05, 16.02.2024 - Potrivit unui recent studiu, neuronii specifici oxitocinei, hormonul fericirii, intervin in imbunatațirea memoriei in cazul persoanelor afectate de demența Alzheimer. Cercetatorii de la Universitatea din Tokyo au fost interesați de rolul hormonului  oxitocina (OXT)  in procesul de invațare și memorare.…

Un nou medicament va ajuta in combaterea cancerului mamar

00:01, 07.02.2024 - Cercetatorii au descoperit un nou medicament care poate inhiba cu succes dezvoltarea celei mai agresive forme de cancer de sin, conform unui studiu publicat luni, transmite agentia Xinhua. {{729373}} Un studiu preclinic condus de Universitatea din Adelaide, Australia, este considerat promitator in lupta…


Ce parere ai despre aceasta stire?