Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Studiu Oxford: Sunt suficiente două doze?

Publicat:

Cercetatorii de la Universitatea din Oxford au descoperit ca vaccinarea cu doua doze nu furnizeaza suficienti anticorpi neutralizanti impotriva variantei Omicron a coronavirusului, ceea ce indica faptul ca este posibil sa se inregistreze o crestere a numarului de infectii si la persoanele vaccinate. Cercetatorii de la Universitatea din Oxford au publicat luni rezultatele unui studiu, inca nerevizuit, in cadrul caruia au analizat probe de sange de la participantii care au primit doua doze de vaccin AstraZeneca-Oxford sau Pfizer-BioNTech. Rezultatele vin la o zi dupa ce premierul britanic Boris…

Citeste articolul mai departe pe cotidianul.ro…  

Sursa articol: cotidianul.ro


Stiri pe aceeasi tema

INOVAȚIE Primul vaccin impotriva cancerului pulmonar dezvoltat de cercetatorii britanici

18:10, 31.03.2024 - Cercetatorii din Marea Britanie au dezvoltat LungVax, primul vaccin din lume impotriva cancerului pulmonar, deschizand noi perspective in lupta impotriva principalei cauze de mortalitate prin cancer. The post INOVAȚIE Primul vaccin impotriva cancerului pulmonar dezvoltat de cercetatorii britanici first…

Cum hormonul fericirii ar putea salva creierul de demența Alzheimer

15:05, 16.02.2024 - Potrivit unui recent studiu, neuronii specifici oxitocinei, hormonul fericirii, intervin in imbunatațirea memoriei in cazul persoanelor afectate de demența Alzheimer. Cercetatorii de la Universitatea din Tokyo au fost interesați de rolul hormonului  oxitocina (OXT)  in procesul de invațare și memorare.…

Un nou potential tratament impotriva cancerului mamar agresiv, descoperit de cercetatori australieni (studiu)

01:30, 06.02.2024 - Cercetatorii au descoperit un nou medicament care poate inhiba cu succes dezvoltarea celei mai agresive forme de cancer de san, conform unui studiu publicat luni, transmite agentia Xinhua. Un studiu preclinic condus de Universitatea din Adelaide, Australia, este considerat promitator in lupta impotriva…

Ingrijorare. Un tip de cancer face ravagii

07:50, 31.01.2024 - Rata mortalitatii prin cancer colorectal in randul oamenilor cu varste cuprinse intre 25 si 49 de ani din Uniunea Europeana si Regatul Unit este in crestere, arata studiu publicat recent de Universitatea din Milano (Italia), citat de DPA. Una dintre cauzele cresterii numarului de decese asociate cancerului…

Ce trasaturi faciale determina daca aratam bogați sau saraci

10:41, 27.01.2024 - Un studiu prezinta ce trasaturi faciale determina daca aratam bogați sau saraci. Persoanele cu fețe mai late, mai scurte și mai plate au mai multe șanse sa fie percepute ca fiind sarace, potrivit unui studiu, scrie G4Media care citeaza The Times . Cercetarea, condusa de oameni de știința de la Universitatea…

Cercetatorii au creat un catalog exhaustiv al 'locuitorilor invizibili' din adancurile oceanului

19:20, 25.01.2024 - Oamenii de stiinta au finalizat catalogarea microorganismelor care traiesc in cel mai mare habitat al planetei, oceanele. Studiul, condus de italianca Elisa Laiolo de la Universitatea de Stiinta si Tehnologie King Abdullah din Arabia Saudita, se numeste Kmap si a fost publicat in jurnalul stiintific…

Cercetatorii de la Universitatea din Exeter anunța o descoperire incredibila: o civilizație complet necunoscuta, iar amploarea vestigiilor șocheaza

06:10, 22.01.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din Exeter, Marea Britanie, au anunțat o descoperire incredibila. In jungla amazoniana au dat de urmele unui imens oraș antic. Descoperirea „schimba modul in care vedem culturile amazoniene”, spun arheologii, potrivit science.org.Descoperirea a fost facuta in estul…


Ce parere ai despre aceasta stire?