Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

STUDIU. O simplă respiraţie poate transmite tuberculoza

Publicat:

Aceasta dezbatere aminteste de cea care a animat oamenii de stiinta la inceputul pandemiei de COVID-19: daca se confirma ipoteza transmiterii tuberculozei prin respiratie, aceasta inseamna ca tratarea persoanelor care au dezvoltat deja simptomele este insuficienta pentru a bloca raspandirea bolii.Intr-adevar, "acest lucru lasa loc pentru o transmitere ne-neglijabila inainte ca persoanele infectate sa fie tratate", a declarat pentru AFP , unul dintre autorii studiului, de la Universitatea din (Africa de Sud).Potrivit acestuia, o noua abordare in lupta impotriva bolii ar consta…

Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…  

Sursa articol: realitatea.net


Stiri pe aceeasi tema

Vaccin promițator impotriva unei boli letale

13:45, 25.03.2024 - O echipa de cercetatori de la Universitatea din California, Los Angeles (UCLA) a dezvoltat un vaccin care s-a dovedit a fi foarte eficient impotriva melioidozei, o boala tropicala extrem de letala. Melioidoza este provocata de bacteria Burkholderia pseudomallei. Se gasește in solul și apa contaminate…

Un algoritm poate detecta noile variante COVID-19 mult mai rapid

12:11, 13.03.2024 - Cercetatorii de la Universitațile din Manchester și Oxford au creat un algoritm AI numit Classix care poate identifica noile variante COVID-19 intr-un stadiu incipient. Classix este important deoarece permite autoritaților sanitare sa ia rapid masuri specifice pentru a preveni raspandirea variantelor…

Alerta globala emisa de OMS: Boala papagalului se raspandește la om. Mai multe persoane, internate in spitalele din Europa

16:21, 08.03.2024 - Potrivit unui expert de la Universitatea din Milano, s-a observat o creștere a infecției provenite de la pasari in randul oamenilor intre 2023 și inceputul anului 2024.Punctul culminant a fost in lunile noiembrie și decembrie ale anului trecut. Psitacoza, numita și ornitoza sau boala papagalului este…

Un german a fost vaccinat de 217 ori contra Covid-19, iar cercetatorii sunt pasionati de cazul lui

19:40, 07.03.2024 - Oamenii de stiinta de la Universitatile Friedrich-Alexander din Erlangen-Nurnberg si Erlangen au publicat un studiu in „The Lancet Infectious Diseases”. Este vorba despre cazul exceptional al unui german de 62 de ani care a primit 217 doze de vaccinuri Arn-messenger impotriva Covid-19, ceea ce ar putea…

Un barbat din Germania s-a vaccinat anti-Covid de 217 ori

09:15, 06.03.2024 - Un barbat din Germania, care ar fi primit 217 vaccinuri anti-Covid in 29 de luni, nu a prezentat „niciun semn” ca ar fi fost vreodata infectat cu virusul care provoaca Covid-19 si nu a raportat niciun efect secundar legat de vaccin, potrivit unui studiu publicat in revista Lancet Infectious Diseases,…

Un barbat din Germania ar fi primit 217 doze de vaccin Covid fara efecte secundare

08:36, 06.03.2024 - Un barbat din Germania s-a vaccinat de 217 ori impotriva COVID si nu a avut efecte secundare . El a devenit studiu de caz medical. Un barbat german „hipervaccinat”, care ar fi primit 217 vaccinuri anti-Covid in 29 de luni, nu a prezentat „niciun semn” ca ar fi fost vreodata infectat cu virusul care…

Un barbat din Germania s-a vaccinat de 217 ori anti-COVID. Ce au descoperit cercetatorii

07:55, 06.03.2024 - Un barbat german "hipervaccinat", care ar fi primit 217 vaccinuri Covid in 29 de luni, nu a prezentat "niciun semn" ca ar fi fost vreodata infectat cu virusul care provoaca Covid-19 si nu a raportat niciun efect secundar legat de vaccin, potrivit unui studiu publicat in revista Lancet Infectious Diseases,…

Rezultatele celui mai amplu studiu post-vaccinare anti-COVID. Ce probleme medicale pot aparea dupa vaccinare

11:45, 23.02.2024 - Cel mai amplu studiu pana in prezent privind vaccinurile impotriva COVID a analizat problemele medicale in randul a aproape 100 de milioane de persoane imunizate. Studiul, care a analizat siguranța vaccinurilor anti-COVID-19, aduce in atenție posibile conexiuni intre administrarea acestora și creșteri…


Ce parere ai despre aceasta stire?