Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Studiu: Modificări în creierul unor pacienți decedați de Covid-19 asemănătoare celor ale pacienților cu boala Alzheimer

Publicat:

Cercetatorii au constatat ca modificarile moleculare din creierul pacienților decedați de Covid-19 sunt asemanatoare celor ale pacienților afectați de boala Alzheimer. Daca unii bolnavi de Covid-19 se refac rapid dupa boala, alți raman cu sechele multe luni, chiar ani. Dupa apariția acestei pandemii, numeroase studii au evidențiat impactul virusului asupra multor organe, inclusiv asupra creierului. Infecția Covid-19 ar putea expune pacienții unor simptome asemanatoare celor ale bolii Alzheimer, ca tulburari de memorie, ”ceața” cerebrala, precizeaza un recent studiu efectuat pe zece pacienți decedați…

Citeste articolul mai departe pe puterea.ro…  

Sursa articol: puterea.ro


Stiri pe aceeasi tema

CJ Constanta aproba un proiect ce vizeaza infiintarea unui centru pentru persoanele diagnosticate cu boala Alzheimer (DOCUMENT)

17:00, 24.03.2024 - Este vorba de Proiect de hotarare nr.73 21.03.2024 privind aprobarea indicatorilor tehnico economici aferenti obiectivului de investitie "Extindere UAMS Agigea prin infiintarea unui centru de ingrijire a persoanelor cu afectiuni Alzheimer". Reabilitarea propusa va viza, in mod special, cresterea confortului…

Bolile neurologice, principala cauza de probleme de sanatate la nivel global

06:55, 17.03.2024 - Bolile care afecteaza sistemul nervos, cum sunt demențele de tipul Alzheimer, dar și migrenele sau consecințele unui accident vascular cerebral,  reprezinta principala cauza a problemelor de sanatate la nivel global. Bolile sistemului nervos au reprezentat tema unui studiu publicat recent in revista…

Criza la Spitalul județean Suceava: doar doi medici pentru pacienții oncologici

11:11, 19.02.2024 - Incepand cu 1 martie, Spitalul Județean ”Sf. Ioan cel Nou” din Suceava se va confrunta cu o criza grava de personal la Secția de Oncologie. Situatia pacienților cu cancer din județ se agraveaza din cauza numarului insuficient de specialiști. In acest moment, secția se bazeaza pe aportul a trei medici,…

Cum hormonul fericirii ar putea salva creierul de demența Alzheimer

15:05, 16.02.2024 - Potrivit unui recent studiu, neuronii specifici oxitocinei, hormonul fericirii, intervin in imbunatațirea memoriei in cazul persoanelor afectate de demența Alzheimer. Cercetatorii de la Universitatea din Tokyo au fost interesați de rolul hormonului  oxitocina (OXT)  in procesul de invațare și memorare.…

SUA: Un bebeluș din zece este victima expunerii la ftalați

16:00, 08.02.2024 - In SUA, un bebeluș din zece, nascut prematur, este asociat cu expunerea femeii insarcinate la ftalați, potrivit unui recent studiu american, transmite RFI. Ftalații sunt compuși chimici extrem de raspandiți, in special in plastice. Cercetatorii subliniaza ca din cauza acestui fenomen, costurile medicale…

Au aparut rezultate promitatoare privind tratarea bolii Charcot

00:10, 02.02.2024 - Un studiu american efectuat pe soareci a dezvaluit un nou tratament promitator pentru boala Charcot, o afectiune fatala, care nu are in prezent un tratament eficient cunoscut, a transmis recent AFP, potrivit Agerpres. Boala Charcot, cunoscuta si sub numele de scleroza laterala amiotrofica (SLA), afecteaza…


Ce parere ai despre aceasta stire?