Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

STUDIU Infecţia cu noul coronavirus poate cauza leziuni cerebrale grave. Cum se manifestă inflamaţia ADEM

Publicat:

Cercetatorii de la University College London (UCL) atrag atentia asupra unor posibile leziuni cerebrale asociate cu noul coronavirus. In urma studiilor, a reiesit ca infectia cu noul coronavirus poate cauza unele complicatii neurologice grave, care includ inflamatii, psihoze si delir.

Studiul descrie cazul a 43 de pacienti diagnosticati cu coronavirus care au suferit fie disfunctii temporare ale creierului, accidente vasculare cerebrale si leziuni ale nervilor, fie leziuni cerebrale mult mai grave.

, conducatorul studiului, nu exclude "o epidemie pe scara larga de…

Citeste articolul mai departe pe romaniatv.net…  

Sursa articol: romaniatv.net


Stiri pe aceeasi tema

Dimensiunea creierului uman a crescut cu aproape 7% in 40 de ani

00:20, 16.04.2024 - Studii recente au scos la iveala ca dimensiunea creierului uman a crescut semnificativ de-a lungul evoluției. Cercetatorii au descoperit, de asemenea, ca marirea creierului poate fi asociata cu o rezerva cerebrala crescuta, care ar putea reduce riscul de demența, potrivit Agerpres. Conform unei noi…

Un german a fost vaccinat de 217 ori contra Covid-19, iar cercetatorii sunt pasionati de cazul lui

19:40, 07.03.2024 - Oamenii de stiinta de la Universitatile Friedrich-Alexander din Erlangen-Nurnberg si Erlangen au publicat un studiu in „The Lancet Infectious Diseases”. Este vorba despre cazul exceptional al unui german de 62 de ani care a primit 217 doze de vaccinuri Arn-messenger impotriva Covid-19, ceea ce ar putea…

Rezultatele celui mai amplu studiu post-vaccinare anti-COVID. Ce probleme medicale pot aparea dupa vaccinare

11:45, 23.02.2024 - Cel mai amplu studiu pana in prezent privind vaccinurile impotriva COVID a analizat problemele medicale in randul a aproape 100 de milioane de persoane imunizate. Studiul, care a analizat siguranța vaccinurilor anti-COVID-19, aduce in atenție posibile conexiuni intre administrarea acestora și creșteri…

Zeci de oameni au ramas pe drumuri dupa ce și-au cumparat apartamente. Pagubiții furioși au organizat un protest

17:10, 18.02.2024 - Dupa țeapa imobiliara din Ploiești, acum și in Alba Iulia a aparut un caz similar. Oamenii revoltați au ieși in strada pentru a-și striga nemulțumirea despre maniera in care se desfașoara ancheta in cazul fraudei cu vanzarea apartamentelor.„N-am primit niciun fel de notificare scrisa. A descoperit o…

Zeci de oameni au ramas pe drumuri dupa ce și-au cumparat apartamente. Pagubiții furioși au organizat un protest

16:56, 18.02.2024 - Dupa țeapa imobiliara din Ploiești, acum și in Alba Iulia a aparut un caz similar. Oamenii revoltați au ieși in strada pentru a-și striga nemulțumirea despre maniera in care se desfașoara ancheta in cazul fraudei cu vanzarea apartamentelor.„N-am primit niciun fel de notificare scrisa. A descoperit o…

IN SFARSIT…Cercetatorii au gasit celula care iși amintește alergiile

11:00, 15.02.2024 - Oamenii de știința de la Universitatea McMaster din Canada și de la ALK-Abello A/S din Danemarca au facut o descoperire revoluționara in domeniul alergiilor. Aceștia au identificat un tip specific de celula imunitara numita „celula B de tip 2 de memorie” (MBC2), care joaca un rol cheie in memoria alergiilor.…

Romania ar putea intra in recesiune tehnica! Oamenii de afaceri privesc cu ingrijorare la perspectivele anului 2024

12:21, 29.01.2024 - Romania ar putea intra in recesiune tehnica in prima parte a acestui an, estimeaza cei mai multi dintre investitori, pe fondul scaderii activitatii industriale si accentuarii problemelor de pe lanturile economice, arata rezultatele celei de-a V-a editii a barometrului Moneycorp privind starea economiei…

Cercetatorii au dezvoltat un test de sange pentru depistarea cancerului cerebral care poate creste rata de supravietuire

10:20, 26.01.2024 - Chirurgii si oamenii de stiinta au dezvoltat un test de sange pentru cancerul cerebral, in premiera mondiala, care, potrivit expertilor, ar putea revolutiona diagnosticarea, accelera tratamentul si creste rata de supravietuire, informeaza The Guardian. Timp de ani de zile, tumorile cerebrale…


Ce parere ai despre aceasta stire?