Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Studiu: anticorpii dobândiți de vindecarea de COVID-19 durează până la opt luni

Publicat:

Un studiu realizat de  un spital din Milano și de Sanatate arata ca anticorpii dobandiți de vindecarea de COVID-19 pot rezista timp de opt luni, potrivit Agerpres. Oamenii de știința au analizat 162 de pacienți testați pozitiv cu COVID-19, avand simptome diferite. Ei au descoperit ca anticorpii raman in organismul pacienților timp de opt luni de la vindecare, indiferent de gravitatea bolii, de varsta pacienților, sau de prezența unor patologii variabile. Primele mostre au fost prelevate in martie-aprilie 2020, iar ultimele in noiembrie. „Dupa opt luni de la diagnostic, doar…

Citeste articolul mai departe pe unica.ro…  

Sursa articol: unica.ro


Stiri pe aceeasi tema

Primele capșune romanești sunt mai scumpe decat carnea de porc

19:11, 08.04.2024 - Au aparut primele capșune romanești pe piața, cu aproape o luna mai devreme decat eram obișnuiți, pe fondul temperaturilor ridicate din aceasta perioada. Producția este de solar, iar prețul la producator este in jur de 30 lei/kg, ca doar vorbim de trufandale. Pe tarabe, insa, este și mai mare chiar,…

Expert ONU despre TBC:Oamenii prefera sa se ascunda din cauza stigmei asociate cu tuberculoza.

10:45, 23.03.2024 - Directorul executiv al Parteneriatului Global pentru Oprirea Tuberculozei al Natiunilor Unite, Lucica Ditiu, atrage atentia ca exista o stigma pe care pacientii cu TBC o resimt, iar Romania ar trebui sa se implice mai mult in desfasurarea unor programe de informare si constientizare, tinand cont ca…

Un ruj roșu vechi de 3.600 de ani, descoperit in Iran

13:50, 14.03.2024 - Un ruj roșu vechi de 3.600 de ani a fost descoperit in Iran și este cel mai vechi gasit vreodata, potrivit Yahoo News .Ceea ce oamenii de știința cred ca este un ruj din Epoca Bronzului, cu o culoare roșu intens a fost descoperit in Iran. Se sugereaza ca iranienii antici ar fi putut sa iși roșeasca…

Ținta „Net Zero“ poluare

12:16, 11.03.2024 - Abordarea inegalitații este vitala pentru atingerea obiectivelor referitoare la poluare și ținta „Net Zero“, potrivit unui studiu publicat in Nature Climate Change. Autorii de la Universitatea Cambridge, Marea Britanie, cred ca inegalitațile limiteaza cine poate adopta in mod realist comportamente cu…

Fumatul modifica sistemul imunitar

00:41, 26.02.2024 - Anual, tutunul ucide peste opt milioane de oameni la nivel global, potrivit datelor Organizației Mondiale a Sanatații. Iar cei care nu mor din cauza fumatului se aleg cu diferite boli din cauza acestui viciu. Urmele pe care le lasa fumatul asupra sanatații chiar și dupa renunțarea la tutun sunt adanci…

Dieta mediteraneana a fost detronata de dieta atlantica, ce prezinta un risc redus de apariție a sindromului metabolic

10:41, 18.02.2024 - Pe fondul epidemiei globale de obezitate, un expert in nutriție care nu a fost implicat in cercetare spune pentru Fortune ca lipsa de atenție acordata de studiu numararii caloriilor este importanta. „Ei au aratat ca doar concentrandu-se pe ceea ce mananci, fara a te concentra pe cat de mult mananci,…

Aditivii cei mai folosiți, inclusiv in paine, care maresc riscul de cancer

15:20, 14.02.2024 - Emulgatorii, aditivii alimentari cei mai folosiți, inclusiv in paine, sunt legați direct de apariția unor cancere, potrivit unui nou studiu, realizat de un grup de cercetatori francezi din cadrul INSERM. Studiul a fost publicat in revista de știința PLOS Medicine și se bazeaza pe datele privind starea…

Cercetatorii au creat un catalog exhaustiv al 'locuitorilor invizibili' din adancurile oceanului

19:20, 25.01.2024 - Oamenii de stiinta au finalizat catalogarea microorganismelor care traiesc in cel mai mare habitat al planetei, oceanele. Studiul, condus de italianca Elisa Laiolo de la Universitatea de Stiinta si Tehnologie King Abdullah din Arabia Saudita, se numeste Kmap si a fost publicat in jurnalul stiintific…


Ce parere ai despre aceasta stire?