Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Studiu: 80% dintre bolnavii de COVID-19 au o deficiență de vitamina D

Publicat:

Potrivit unui studiu publicat in Journal of & Metabolism, efectuat pe 216 pacienti, peste 80 % dintre persoanele cu COVID-19 au prezentat o lipsa de vitamina D in organism. Potrivit observațiilor facute de cercetatori, barbatii au niveluri mai scazute de vitamina D decat femeile. Citește gratuit ediția de noiembrie a revistei Unica. O gasești AICI Vitamina D are rolul de a controla concentratia de calciu și magneziu din sange si are un impact benefic asupra sistemului imunitar. Din acest motiv, oamenii de știința sunt de parere ca deficiența de vitamina D ar trebui identificata…

Citeste articolul mai departe pe unica.ro…  

Sursa articol: unica.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ai avut Covid și crezi ca ai scapat? Cercetatorii au facut o descoperire șocanta

19:40, 15.03.2024 - Doua studii recente ofera informații noi despre modul in care virusul SARS-CoV-2 interacționeaza cu organismul nostru. Un studiu american a identificat virusul in sangele pacienților și la 14 luni dupa infectare, relateaza Mediafax. O singura contaminare este suficienta, iar virusul care provoaca…

Barbatii diabetici, mai predispusi decat femeile la boli renale din cauza diferențelor de metabolism (studiu)

14:40, 13.03.2024 - Barbatii diagnosticati cu diabet sunt mai expusi riscului de a suferi de o boala renala cunoscuta sub numele de nefropatie, comparativ cu femeile, ceea ce se explica partial prin diferentele de metabolism dintre cele doua sexe, transmite miercuri EFE, citata de Agerpres.

Cel mai mare studiu clinic arata ca administrarea calciului si a Vitaminei D reduce mortalitatea prin cancer

07:55, 13.03.2024 - Vitamina D și calciul sunt doi aliați prețioși ai femeilor impotriva cancerului. Un studiu publicat in Annals of Internal Medicine releva ca suplimentarea pe termen lung cu calciu și vitamina D in timpul timpul menopauzei este asociata cu o creștere a mortalitații din cauze cardiovasculare, dar cu un…

Speranta de viata a scazut cu un an si jumatate la nivel mondial in timpul pandemiei Covid-19 (studiu)

11:36, 12.03.2024 - Speranta medie de viata, care a crescut constant timp de decenii in intreaga lume, a scazut brusc in anii 2020 si 2021, in timpul apogeului pandemiei de COVID-19, conform unui studiu publicat marti in jurnalul stiintific Lancet.

Studiu. „Ceața cerebrala“ provocata de Long COVID micșoreaza IQ-ul

23:05, 29.02.2024 - Persoanele care se confrunta cu Long COVID au deficiente de memorie si cognitive masurabile echivalente cu o diferenta de aproximativ sase puncte de IQ, arata un studiu coordonat de un cercetator in neuroștiințe.

Cancerului hepatic ar putea fi provocat de decalajul cronic de fus orar

10:15, 12.02.2024 - Studiile epidemiologice la om au asociat decalajul orar cronic, cunoscut si sub numele de disfunctie circadiana cronica, cu un risc crescut de cancer hepatic. Un studiu publicat recent in Statele Unite aduce primele dovezi in acest sens, informeaza News.ro. Un studiu recent condus de cercetatori de…

Vaccinuri anti-COVID: Un studiu indica un risc de tulburari menstruale

13:05, 26.01.2024 - Mai multe femei au raportat tulburari ale ciclului menstrual dupa vaccinarea anti-COVID, de aproape doi ani și jumatate, de la inceputul campaniilor de administrare a serurilor impotriva noului coronavirus.


Ce parere ai despre aceasta stire?