Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Studiile arată că șoarecii care au consumat o dietă de tip fast-food au devenit tot mai proști

Publicat:

Consumul de alimente de tip fast-food poate duce la deficiente neurologice si cognitive mai tarziu in viata, arata noi cercetari. Oamenii de stiinta de la Universitatea din California de Sud, , au analizat rezultatele de la zeci de studii desfasurate pe soareci. Astfel, acestia au descoperit ca o dieta bogata in calorii si grasimi (denumita „" in comunitatea stiintifica) a fost asociata cu o memorie mai precara, anxietate crescuta si alte probleme cognitive. Toate aceste probleme par sa fie total separate de efectele bine documentate ale dietei Occidentale asupra greutatii,…

Citeste articolul mai departe pe ziaruldeiasi.ro…  

Sursa articol: ziaruldeiasi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Test IQ pentru genii. Cate diferențe exista intre cele doua pisici

14:25, 15.04.2024 - O provocare pentru cei inteligenți și atențiAcest test nu este doar un exercițiu de divertisment, ci și o metoda de a evalua rapiditatea cu care cineva poate procesa informația vizuala și de a determina nivelul de atenție la detalii. Persoanele care identifica rapid diferențele demonstreaza abilitați…

Ce spera oamenii de stiinta sa invete de la eclipsa totala?

17:05, 07.04.2024 - Comportamente ciudate ale animalelor, o coroana solara rareori observata si chiar posibile efecte asupra oamenilor – cercetatorii intentioneaza sa colecteze date valoroase, luni, in timpul eclipsei de Soare, care va traversa Statele Unite, transmite duminica AFP. Eclipsele totale sunt „rare” si reprezinta…

Secretul care iți poate aduce succesul in viața: folosește 'regula 7-38-55'!

05:05, 03.04.2024 - Acum 57 de ani, o descoperire facuta de un renumit psiholog a revoluționat modul in care ne ințelegem comunicarea. Cunoscuta sub numele de regula 7-38-55, aceasta ofera o metoda simpla dar eficienta pentru a imbunatați interacțiunile noastre, asigurandu-ne ca suntem ințeleși corect și contribuind la…

au fost creați roboții care nu nevoie de niciun ajutor din partea oamenilor

09:55, 27.03.2024 - Un grup de oameni de știința a creat inteligențe artificiale care pot vorbi intre ele. Noul model este capabil sa invețe și sa indeplineasca sarcini care ii sunt date doar pe baza unor instrucțiuni scrise și apoi sa le transmita altor AI, spun cercetatorii. Un studiu privind descoperirile și dezvoltarea…

Persoanele cu afecțiuni ale vocii si-ar putea recapata capacitatea de a vorbi, cu ajutorul unui mic plasture

13:20, 18.03.2024 - Aproape o treime dintre oameni sufera de cel putin o tulburare a vocii in timpul vietii, potrivit unui nou studiu. Insa, cu ajutorul unui mic plasture adeziv, acestia ar putea intr-o zi sa vorbeasca din nou, folosind inteligenta artificiala (AI) care citeste miscarile muschilor gatului pentru a le…

Corpul uman ramane un mare mister: oamenii de știința dezvaluie ca sursele a zeci de substanțe chimice nu pot fi identificate

05:30, 16.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din California, San Francisco, au elaborat o metoda inovatoare de screening pentru detectarea mai precisa a substanțelor chimice din organismul uman. Intr-un studiu recent, aceasta tehnica a identificat peste 100 de substanțe chimice, inclusiv 50 care nu fusesera niciodata…

„Vant puternic, valuri de 6 metri și ploi abundente”. Vremea extrema a facut ravagii in California. Oamenii au primit ordin de evacuare

09:46, 06.02.2024 - Vremea extrema a luat prin surprindere autoritațile din California, dupa ce ploi abundente au lovit regiunea. Zeci de milioane de oameni se afla sub risc de inundații, iar unii dintre ei chiar au primit ordine de evacuare in zona Los Angeles, din cauza ploilor și a vantului puternic. 

Cercetatorii au creat un catalog exhaustiv al 'locuitorilor invizibili' din adancurile oceanului

19:20, 25.01.2024 - Oamenii de stiinta au finalizat catalogarea microorganismelor care traiesc in cel mai mare habitat al planetei, oceanele. Studiul, condus de italianca Elisa Laiolo de la Universitatea de Stiinta si Tehnologie King Abdullah din Arabia Saudita, se numeste Kmap si a fost publicat in jurnalul stiintific…


Ce parere ai despre aceasta stire?