Somnul de la amiază e benefic pentru sănătatea inimii - oamenii de știință
Publicat:Oamenii de știința spun ca, gasind timp pentru somn la amiaza o data sau de doua ori pe saptamina, veti reduce riscul de atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale. Un nou studiu a aratat ca somnul in timpul zilei o data sau de doua ori pe saptamina poate reduce riscul de atacuri de cord sau ictus. Cercetatorii de la Spitalul Universitar din Lausanne, Elveția, au studiat relația dintre frecv
Citeste articolul mai departe pe noi.md…
Sursa articol: noi.md
Stiri pe aceeasi tema
Oamenii de știința au descoperit cite ore de somn sint necesare pentru a avea o inima sanatoasa
21:20, 25.12.2020 - Persoanele care au un regim de somn mai sanatos, riscul de a dezvolta boli de inima este semnificativ mai mic, au descoperit experții. Oamenii de știința de la universitatea Tulane din New Orleans, SUA, au descoperit ca riscul apariției bolilor de inima este semnificativ mai mic la persoanele care urmeaza…
S-a confirmat ca unele alimente și bauturi ajuta la prevenirea Alzheimerului
12:05, 14.12.2020 - O zicala veche, avand la baza și ceva știința, spunea ca ”un mar pe zi ține doctorul departe”. Oamenii de știința tocmai au descoperit insa ca, atunci cand vine vorba despre declinul cognitiv, ce impiedica acest fenomen e combinația dintre branza și vin, precizeaza spotmedia.ro . Intr-un raport publicat…
OMS cere populației sa faca mișcare! Riscul la depresie este mai crescut
10:15, 27.11.2020 - Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a declarat ca toti adultii ar trebui sa faca minimum doua ore și jumatate de activitate fizica pe saptamana, pentru bunastarea si sanatatea mintala in timpul pandemiei de Covid-19. Totodata, OMS recomanda copiilor si adolescentilor, in medie, o ora de exercitii…
Cercetatorii britanici au realizat un spray ce ne-ar putea proteja de COVID-19
13:26, 23.11.2020 - In ultimele luni, eforturile experților in medicina și a oamenilor de știința pentru a gasi un leac eficient impotriva noului coronavirus s-au intensificat intr-un mod simțitor. Pe langa diversele variante de vaccinuri anti- COVID-19 anunțate, cercetatorii au reușit sa realizeze și un spray nazal ce…
Oamenii de știința: Ce parte a corpului este practic invulnerabila la coronavirus
22:11, 14.11.2020 - Cercetatorii de la Universitatea Washington din St Louis, SUA, au efectuat experimente asupra corneei ochiului și au ajuns la concluzii neașteptate. Oamenii de știința au reușit sa afle ca corneea ochiului nu permite trecerea particulelor de coronavirus in organism. Rezultatele studiului au fost publicate…
Consumul de ardei iute scade riscul de deces prematur si prelungeste speranta de viata
10:45, 11.11.2020 - Consumul regulat de ardei iute reduce riscul de deces prematur si prelungeste speranta de viata, potrivit unui raport al American Heart Association. Cercetatorii au analizat 4.729 de studii din cinci dintre cele mai importante baze de date de sanatate din lume, comparand 570.000 de persoane din Statele…
Oamenii de știința au identificat varsta la care ne pierdem pasiunea pentru viața
13:30, 03.11.2020 - Oamenilor de știința din Norvegia au efectuat un studiu in baza rezultatelor caruia au stabilit ca oamenii ajunși la varsta de 54 de ani nu mai au destula pasiune și tarie de caracter ca sa susțina o mentalitate pozitiva, scrie descopera.ro. Studiul a fost publicat in jurnalul New Ideas in Psychology și…
Activitatea fizica reduce riscul de apariție a limfomelor
20:05, 25.10.2020 - Oamenii de știința canadieni au investigat relația dintre activitatea fizica și dezvoltarea cancerului limfatic. Și au gasit o "scadere liniara a imbolnavirilor". Datele incurajatoare au oferite de oamenii de știința de la Centrul de cancer Juravinski-Hamilton, Canada, examinand legatura dintre activitatea…