Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Soluția pentru combaterea plasticelor care sufocă planeta, o enzimă creată în laborator

Publicat:

Plasticul sufoca planeta și orice tentativa de a il elimina din viața noastra eșueaza. Dar, exista sperante. O enzima creata in laborator care consuma acest material ar putea fi soluția pentru un viitor mai curat. Oamenii de știința din Japonia au descoperit, acum 4 ani, ca o anumita bacterie produce o enzima capabila sa distruga plasticul, potrivit stiri.tvr.ro. Dupa nenumarate teste in laborator, s-a observat ca enzima nu este atat de puternica pentru a recicla cantitați industriale de plastic. Cercetatorii au copiat, practic, un model existent caruia i-au marit puterea. Astfel, viteza de degradare…

Citeste articolul mai departe pe gds.ro…  

Sursa articol: gds.ro


Stiri pe aceeasi tema

Oamenii de știința sunt cu un pas mai aproape de a creea in laborator viața de la zero

06:10, 15.03.2024 - Cercetatorii de la Institutul Salk pentru Studii Biologice din SUA au dezvaluit un studiu revoluționar, provocand o teorie ce ridica multe semne de intrebare. Potrivit acestuia, viața artificiala ar putea fi creata in laborator. Originile vieții pe Pamant raman un mister fascinant. Unii experți susțin…

[BREAKFAST] Japonia va lansa primul satelit din lemn din lume pentru combaterea poluarii spațiale

13:41, 20.02.2024 - Oamenii de știința japonezi au creat una dintre cele mai neobișnuite nave spațiale din lume – un mic satelit realizat din lemn, scrie The Guardian. Sonda LignoSat a fost construita din lemn de magnolie, care, in cadrul experimentelor efectuate pe Stația Spațiala Internaționala (ISS), s-a dovedit a fi…

VIDEO. Captura impresionanta! Aproape patru tone de droguri confiscate

17:25, 16.02.2024 - Oamenii legii au dejucat o tentativa de contrabanda cu aproape patru tone de droguri. Drogurile au pus stapanire se pare pe o mare parte din Planeta. Și poliția marocana a arestat un tanar de 30 de ani, ntr-un sat din zona rurala “Sidi El Mekki” de la periferia orașului Berrechid, și a confiscat 4,823…

Porci modificați genetic ca sa doneze organe

16:45, 13.02.2024 - Oamenii de stiinta de la compania PorMedTec Tokyo apartinand Universitatii Meiji din Tokyo au creat pentru prima data in Japonia, alaturi de compania americana de biotehnologie eGenesis, porci modificati genetic pentru transplanturi de celule si organe la om, transmite marti EFE. Echipa aflata in fruntea…

Cercetatorii au descoperit ca plantele „vorbesc” și au dezvaluit și modul inedit prin care o fac: „Se avertizeaza reciproc”

23:55, 04.02.2024 - Oamenii de știința din Japonia au descoperit ca plantele comunica intre ele și au explicat și cum se intampla acest lucru. Ei cred ca ele se avertizeaza reciproc atunci cand simt ca exista un pericol in apropiere, transmite Insider.

Alergiile ar putea deveni istorie: Cercetatorii au creat prima conjunctiva umana in laborator

23:30, 13.01.2024 - Cercetatori de la Institutul Hubrecht, din Tarile de Jos, au produs primul model organoid al conjunctivei umane. Acesti organoizi imita functia conjunctivei umane reale, un tesut implicat in producerea lacrimilor. Cu ajutorul noului model, cercetatorii au descoperit un nou tip de celule in acest tesut:…

Oamenii de știința distrug 99% din celulele canceroase in laborator, cu o noua tehnica pe baza de „molecule vibrante”

15:30, 08.01.2024 - Experții spun ca aceasta cercetare in faza incipienta – in urma careia 99% din celulele de melanom au fost eradicate in laborator – ar putea oferi noi opțiuni de tratament pentru cancer. Oamenii de știința din SUA au gasit o modalitate de a distruge celulele canceroase prin stimularea moleculelor cu…

Paste Konjac – cum se consuma alimentele din konjac și ce beneficii au

12:55, 08.01.2024 - Konjac este o planta cultivata in mod obișnuit in Asia. Radacina este folosita pentru a face alimente precum taiței și „orez”, este bogata in nutrienți și are multe beneficii pentru sanatate. Paste Konjac sunt folosite frecvent in Japonia și alte parți din Asia, insa sunt tot mai populare și in alte…


Ce parere ai despre aceasta stire?