Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Snejana Pîslari: ”Muzica academică din Moldova are tradiții vechi”

Publicat:

muzica academica are tradiții vechi, și este bine ca ele continua. In prezent in țara noastra exista compozitori care scriu activ și sint interpretați. Despre aceasta a vorbit pentru site-ul Noi.md compozitoarea, membra Comitetului de conducere al și muzicienilor din , doctor in arte și culturologie, docenta la Academia de muzica, teatru și art

Citeste articolul mai departe pe noi.md…  

Sursa articol: noi.md


Stiri pe aceeasi tema

Studiu: Influența Romaniei se extinde in Republica Moldova și "statalitatea se erodeaza"

11:45, 23.03.2024 - In Moldova, ostilitatea fața de Rusia este de fapt provocata din exterior, influența Romaniei se extinde in țara, iar "statalitatea se erodeaza". Aceasta este concluzia unui raport elaborat de Institutul Național de Cercetare pentru Dezvoltarea Comunicațiilor din Rusia (NCDCR), care a evaluat gradul…

Prima editie a Festivalului International de Literatura, Muzica si Arta-Grafica „Nicolae Dabija”

11:40, 14.03.2024 -   Casa de Cultura „Mihai Ursachi” a Municipiului Iasi, in parteneriat cu Cenaclul Literar-artistic „Nicolae Dabija” organizeaza sambata, 16 martie 2024, prima edite a Festivalului International de Literatura, Muzica si Arta Grafica „Nicolae Dabija”. Evenimentul se va desfasura in Sala de spectacole…

1 MARTIE. Tradiții ancestrale

10:00, 01.03.2024 - Obiceiul martisorului este de fapt o secventa dintr-un scenariu ritual de innoire a timpului – primavara, la moartea si renasterea simbolica a Dochiei. Originile acestui obicei se pierd in negura timpului. Romanii l-au pastrat și l-au transmis din generație in generație. O primavara binecuvantata! Martisorul,…

La multi ani, Grigore Lese! Artistul implineste 70 de ani

08:25, 20.02.2024 - Artistul popular Grigore Leșe, cunoscut pentru repertoriul sau constituit din melodii vechi, implinește astazi 70 de ani. Interpretul de muzica tradiționala romaneasca din zona Țarii Lapușului s-a nascut la 20 februarie 1954 la Stoiceni, in Maramureș. A absolvit Liceul de Muzica din Baia Mare, apoi…

In Moldova a fost emis primul timbru poștal cu simbolul anului - Dragonul 

18:15, 02.02.2024 - Ambasada Chinei in Republica Moldova a organizat prezentarea primului timbru poștal cu simbolul anului 2024 - Dragonul, emis de intreprinderea "Poșta Moldovei" in cinstea An Nou Chinezesc, care va fi sarbatorit la 9 februarie. Dupa cum a remarcat ambasadorul Chinei, Yan Wenbin, in cadrul ceremoniei…

Republica Moldova si Ucraina se pot baza pe experiența si pe parteneriatul cu Romania pentru aderarea la UE

18:40, 26.01.2024 - Zilele acestea se desfașoara, in comuna maramureseana Moisei, o sedinta comuna a comisiilor juridice si a Comitetului pentru politica juridica din Senatul Romaniei, Parlamentul Republicii Moldova si Rada Suprema a Ucrainei, un eveniment care aduce laolalta factori de decizie din cele trei state,  implicați…

Astazi este Ajunul Craciunului pe rit vechi. Creștinii din mai multe țari sarbatoresc aceasta zi, dupa calendarul iulian. Tradiții și obiceiuri

16:40, 06.01.2024 - Astazi este marcat Ajunul Craciunului pe rit vechi. Creștinii din mai multe țari sarbatoresc aceasta zi, dupa calendarul iulian, inclusiv și mulți cetațeni din Republica Moldova.In cultura occidentala, Ajunul Craciunului este aniversat pe 24 decembrie. Cu toate acestea Biserica Ortodoxa Copta, Sarba,…

Cine sarbatorește Craciunul 2024 pe rit vechi. Tradiții și obiceiuri pe 7 ianuarie

13:10, 06.01.2024 - Ne apropiem de sarbatorile de iarna pe rit vechi. Ei bine, in fiecare an, la data de 7 ianuarie, creștinii ortodocși il sarbatoresc pe Sfantul Ion Botezatorul. Astfel, pe rit vechi, tot in aceasta zi, unele persoane sarbatoresc Craciunul. Iata cine sunt cei care il praznuiesc pe data de 7 ianuarie?


Ce parere ai despre aceasta stire?