Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Sfaturile unui medic: La ce trebuie să fie atenți părinții

Publicat:

Medicul pediatru le atrage atenția parinților, intr-o postare pe Facebook, asupra unei boli grave la copil asociat noului coronavirus. Medicul ii invata pe parinți cum pot folosi o manevra ușoara, pe care o si explica intr-un video pentru a vedea daca cei mici sufera de vreo boala. „Deoarece numarul de cazuri COVID-19 pozitive a inceput sa creasca in Romania doresc sa va avertizez asupra singurului scenariu de boala grava la copil asociat noului coronavirus. Deși este extrem de rar intalnita, maladia numita PIMS-TS (in Europa) sau MIS-C (in SUA), trebuie recunoscuta rapid de catre…

Citeste articolul mai departe pe cotidianul.ro…  

Sursa articol: cotidianul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Scandal in AUR, dupa contrele pe candidatura lui Gușa la Capitala: Lulea, suspendat din partid: "Nu ma consider indispensabil, e loc de oameni mai buni"

13:41, 15.04.2024 - "Nu de puține ori in politica am vazut oameni care au innebunit dupa funcții ca sa le aiba sau sa le mențina și foarte puțina Smerenie(rare cazurile cu oameni smeriți, Claudiu Tarziu e unul din ele).George Simion este prietenul meu, dar in politica el conduce partidul și il conduce bine. Daca ești prietenul…

Tuberculoza, o boala vicleana

15:30, 29.03.2024 - Tuberculoza, o boala prezenta și chiar in creștere in ultimii ani. Anul trecut erau 8500 de cazuri, anul acesta, 9.700. Și mai grav, la copii, in aceeași perioada, numarul de cazuri a crescut de la 325, la  427. Despre cauze și tratamente, aflam de la medicul Beatrice Mahler , managerul Institutului…

Adrian Caciu: Romania a incasat 642 de milioane de euro, prin platforma STEP

07:55, 12.03.2024 - Adrian Caciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a anunțat ca Romania a beneficiat luni de o suma impresionanta de 642 de milioane de euro de la Comisia Europeana. Aceasta finanțare excepționala este destinata Programului Tranziție Justa in cadrul platformei „Tehnologii strategice pentru…

Bolile tiroidiene sunt boli frecvente la doamne. Romania este o tara deficitara in iod, motiv pentru care gusa este o boala nationala

12:30, 08.03.2024 - Medicul endocrinolog Diana Loreta Paun a explicat, joi seara, ca bolile tiroidiene sunt mai frecvente la femei si a subliniat ca Romania este o tara deficitara in iod, iar din acest motiv „gusa este o boala nationala”. „Bolile tiroidiene sunt boli frecvente la doamne. Romania este o tara cu…

ASA CONS din TURDA, implicata in realizarea centrului de echitație de la Salina Equines

14:35, 23.02.2024 - Reprezentanții fabricii turdene ASA Cons se implica intr-un nou proiect. Este vorba despre edificarea centrului de echitație de la Salina Equines. „ Centrul de echitație Salina Equines prinde forma, ne bucuram ca am putut contribui cu structura prefabricata la aceasta cladire impresionanta” scriu cei…

Aproximativ 500 de copii sunt diagnosticati anual cu diferite forme de cancer

07:30, 19.02.2024 - Aproximativ 500 de copii sunt diagnosticati anual cu diferite forme de cancer, a declarat pentru AGERPRES presedintele Federatiei Asociatiilor Bolnavilor de Cancer, Cezar Irimia. Potrivit acestuia, la copii rata de vindecare este foarte mare, „mai ales” in cancerele hematologice. „Romania, din pacate,…

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu: „Crearea de noi locuri de munca și un nivel de trai cat mai bun, prioritațile Guvernului”

20:35, 09.02.2024 - Ministrul Muncii și Solidaritații Sociale, Simona Bucura Oprescu , a facut parte, vineri, din delegația guvernamentala condusa de premierul Marcel Ciolacu la Șantierul Naval Constanța. Șantierul Naval Constanța este pe primul loc in Europa și pe locul 3 in lume la construcția de tancuri petroliere și…

Marcel Ciolacu: „Romania, pe primul loc in Europa la mortalitatea prin cancer de col uterin”

17:00, 05.02.2024 - "Suntem inca pe primul loc in Europa la mortalitatea prin cancer de col uterin, in timp ce in alte tari aceasta boala este vindecabila. Si asta pentru ca, la noi, depistarea se face in stadii avansate de boala, iar programul de vaccinare anti-HPV a inregistrat abia in ultimii doi ani un oarecare interes…


Ce parere ai despre aceasta stire?