Sfatul psihologului. Cum să dezvolţi autodisciplină
Publicat:
Autodisciplina este o parte esențiala pentru a obține succesul in viața. Fie ca incercați sa va imbunatațiți abilitațile sau sa va descurcați mai bine la locul de munca, intotdeauna va exista o rezistența care va va indeparta de disciplina.Autodisciplina este construita din o combinație de motivație, voința, curaj și alte trasaturi mentale. Exista multe tactici […]
Citeste articolul mai departe pe jurnaluldearges.ro…
Sursa articol si foto: jurnaluldearges.ro
Stiri pe aceeasi tema
Sfatul psihologului. Ce este psihoterapia centrata pe persoana?
14:40, 29.03.2023 - Psihoterapia centrata pe persoana a fost dezvoltata de Carl Rogers. Aceasta presupune ca parțile implicate in procesul terapeutic sa acționeze ca parți egale, iar psihologul sa iși pastreze capacitatea de a fi nondirectiv. Terapeutului nu i se permite sa aplice judecata asupra emoțiilor clientului sau…
Sfatul psihologului. Cum recunoastem rusinea toxica?
12:56, 15.03.2023 - Rușinea toxica este convingerea ca sunteți lipsit de valoare. Sentimentul se acutizeaza atunci cand alți oameni trateaza urat constant și persoana transforma acest tratament intr-o percepție adevarata despre ea. Persoanele care internalizeaza rușine toxica se vad ca fiind inutili sau, in cel mai bun…
Sfatul psihologului. 4 moduri in care ne afecteaza singuratatea
14:25, 08.03.2023 - Conform definiției Asociației Americane de Psihologie (APA), singuratatea este disconfortul sau neliniștea de a fi sau de a se percepe pe sine ca fiind singur – suferința emoționala pe care o simțim atunci cand nevoia noastra innascuta de intimitate și companie nu este satisfacuta.Singuratatea, cand…
Sfatul psihologului. Mentalitatea de victima si apelul la actiune
13:15, 22.02.2023 - Mentalitatea de victima descrie o trasatura de personalitate a celor care cred ca sunt in mod constant victimele acțiunilor daunatoare externe. Tabloul clinic include invinuirea frecventa a altora și dificultatea de a accepta responsabilitatea personala. Cei care trec prin autocompatimire cronica traiesc…
Sfatul psihologului. De la zona de confort la cea de crestere
12:55, 25.01.2023 - Atunci cand parasiți zona de confort, teama ce o insoțește nu echivaleaza cu a fi in zona de panica. Frica poate fi un pas necesar in drumul spre invațare și creștere.Este nevoie de curaj pentru a pași din zona de confort in zona de frica. Cum nu exista nici o modalitate de a construi pe […]
Sfatul psihologului. 4 beneficii in iesirea din zona de confort
14:56, 18.01.2023 - In afara de imbunatațirea performanței, exista o mulțime de beneficii mai puțin directe ale ieșirii din zona de confort (rutina in care traim). Omenirea tinde sa conceptualizeze tot stresul ca fiind „rau”, dar ideea de „stres pozitiv” contesta acest lucru. Un stres moderat ofera energia necesara pentru…
Sfatul psihologului. Activitatea fizica si acuitatea mentala
13:55, 11.01.2023 - Creierul este alcatuit din rețele neuronale. „Materia alba” reprezinta partea care conecteaza „materia cenușie” celulara a neuronilor și dendritelor. La persoanele sedentare, materia alba se micșoreaza odata cu varsta – poate duce la pierderea memoriei, dificultați in gasirea cuvintelor și un declin…
Sfatul psihologului. Cum sa invingi regretul
13:51, 04.01.2023 - Regretul este o reacție tangibila la evenimente sau la alegerile din trecut, care poate crește stresul resimțit și ne poate afecta sanatatea fizica. Cercetarile arata ca regretul cauzat de lipsa de acțiune are mai multe șanse de a duce la probleme de sanatate mentala și fizica. Regretul puternic, pe…