Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

SFÂNTA PARASCHEVA: Semnificațiile numelui. Tradiții și superstiții de „Sfânta Vineri de Toamnă”

Publicat:

In 14 octombrie, crestinii ortodocsi o sarbatoresc pe , protectoarea Moldovei. inseamna in limba greaca „Vineri”, iar unii cercetatori considera ca „” provine din cultul zeitei romane Venus, care in mitologia romana era zeita justitiara. Si in mitologia romaneasca, „” este o divinitate intransigenta, justitiara, fiind imaginata in chip de […] Citește SFANTA PARASCHEVA: Semnificațiile numelui. Tradiții și superstiții de „ de Toamna” in Alba24 .

Citeste articolul mai departe pe alba24.ro…  

Sursa articol: alba24.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cand este ECHINOCȚIUL de primavara 2024. Semnificații, tradiții și superstiții

19:26, 10.03.2024 - Cand este ECHINOCȚIUL de primavara 2024. Semnificații, tradiții și superstiții Echinocțiul semnifica momentul in care Pamantul se afla cel mai aproape de Soare. Incepand de la aceasta data, durata zilei, intr-o continua creștere, depașește cea a nopții, care scade treptat. Aceasta perioada marcheaza…

Moșii de iarna 2024: Ce nu este bine sa faci in Sambata Morților. Tradiții, superstiții și obiceiuri

09:05, 09.03.2024 - Moșii de iarna 2024: Ce nu este bine sa faci in Sambata Morților. Tradiții, superstiții și obiceiuri Pe 9 martie creștinii ortodocși sarbatoresc Moșii de Iarna sau Sambata Morților. Este una dintre sarbatorile importante in calendarul ortodox 2024. In aceasta zi creștinii fac parastase și dau de pomana…

9 martie: ziua celor 40 de Sfinți Mucenici. Tradiții și superstiții de primavara. Ce nu ar trebui sa faci astazi

07:05, 09.03.2024 - 9 martie: ziua celor 40 de Sfinți Mucenici. Tradiții și superstiții de primavara. Ce nu ar trebui sa faci astazi Ziua celor 40 de Sfinți Mucenici. Sfintii 40 de mucenici sunt pomeniti in calendarul crestin ortodox in ziua de 9 martie. Aceștia erau ostasi si faceau parte dintr-un corp de armata stationat…

Marțișorul: Povestea voinicului care a eliberat Soarele. Tradiții, legende și superstiții de 1 Martie

23:05, 29.02.2024 - Marțișorul: Povestea voinicului care a eliberat Soarele. Tradiții, legende și superstiții de 1 Martie Marțișorul: Povestea voinicului care a eliberat Soarele. Ziua de 1 Martie, prima zi a primaverii, este inconjurata de tradiții, legende și superstiții.  Originile marțișorului nu sunt cunoscute exact,…

Ajunul Bobotezei: Ce tradiții și obiceiuri exista in Transilvania

11:45, 05.01.2024 - Boboteaza sau Botezul Domnului este una dintre cele mai importante sarbatori creștine și se celebreaza in fiecare an, pe 6 ianuarie. Aceasta zi aduce cu ea și o sumedenie de obiceiuri și superstiții. Ajunul Bobotezei este, de asemenea, o zi plina de semnificație și incarcata de superstiții și obiceiuri…

Sfantul Vasile, sarbatorit de Biserica in 1 ianuarie. Tradiții, obiceiuri și superstiții din prima zi a anului 2024

16:00, 31.12.2023 - Sfantul Vasile, sarbatorit de Biserica in 1 ianuarie. Tradiții, obiceiuri și superstiții din prima zi a anului 2024 Sfantul Ierarh Vasile cel Mare, arhiepiscopul Cezareei Capadociei, este sarbatorit de Biserica in 1 ianuarie. Este un nume important in istoria creștinismului. Este primul ierarh care…

Cum ne imbracam de Anul Nou. Semnificațiile celor mai importante culori

12:05, 31.12.2023 - Cum ne imbracam de Anul Nou. Semnificațiile celor mai importante culori Cum ne imbracam de Anul Nou. Semnificațiile celor mai importante culori. In diferite culturi și contexte, culorile pot avea semnificații și simboluri diferite. In mod obișnuit, anumite culori pot evoca anumite emoții, sarbatori…


Ce parere ai despre aceasta stire?