Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

SEMNĂTURA DIGITALĂ: Ce este, cum se obţine, de ce avem nevoie de ea?

Publicat:

emnatura electronica/digitala este o schema matematica folosita pentru demonstrarea autenticitatii mesajelor sau a documentelor digitale. nr.45 din 18 iulie 2001, semnatura electronica reprezinta „datele in forma electronica, care sunt atasate sau logic asociate cu alte date in forma electronica si care contribuie ca metoda de identificare”. Legea nr.45/2001 mentioneaza conditiile pe care trebuie sa le respecte semnatura digitala: • este legata in mod unic de semnatar; • asigura identificarea semnatarului; • este creata prin mijloace controlate exclusiv de semnatar; • este legata

Citeste articolul mai departe pe magazinsalajean.ro…  

Sursa articol: magazinsalajean.ro


Stiri pe aceeasi tema

EVOSign: Semnatura electronica avansata va fi disponibila de pe telefonul mobil

14:15, 24.04.2024 - Un nou tip de semnatura electronica va fi accesibila de pe telefonul mobil, ca urmare a dezvoltarii serviciului EVOSign. O hotarire in acest sens a fost aprobata de Executiv. Potrivit proiectului, serviciul EVOSign va spori interacțiunea digitala a sectorului privat cu sectorul public, va facilita procesul…

Semnatura electronica avansata va fi disponibila de pe telefonul mobil, datorita serviciului EVOSign

13:41, 24.04.2024 - Un nou tip de semnatura electronica va fi accesibila de pe telefonul mobil, ca urmare a dezvoltarii serviciului EVOSign. O hotarire in acest sens a fost aprobata de Executiv. Potrivit proiectului, serviciul EVOSign va spori interacțiunea digitala a sectorului privat cu sectorul public, va facilita procesul…

Tratamente stomatologice gratuite! Senatul a stabilit cine va beneficia

07:55, 12.03.2024 - Un proiect de lege adoptat de Senat vine in ajutorul romanilor care nu iși permit in mod normal tratamente stomatologice scumpe. Plenul Senatului a adoptat, luni, un proiect care completeaza Legea nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap . Astfel, copii si adulti…

ATENTIONARE din partea Administrației Bazinale de Apa Someș-Tisa legata de igienizarea cursurilor de apa

19:20, 06.03.2024 - Administrația Bazinala de Apa Someș-Tisa nu are ca obiect de activitate colectarea deșeurilor de pe maluri și din cursurile de apa, ci intreținerea acestora. Conform legislației in vigoare (Ordonanța nr. 21/2002 – art. 8 și Legea nr. 515/2002), aceasta obligație revine autoritaților publice locale,…

Ce este semnatura digitala și cum o poți obține

13:30, 03.03.2024 - In R. Moldova exista peste 700 de servicii publice, dintre care 40% sint digitalizate. Din totalul celor 509 servicii disponibile pentru afaceri, 50,9% sint electronice. Pentru a beneficia de un serviciu public digital, e nevoie, mai intii de toate, persoana interesata sa dețina semnatura digitala.…

Amenzile de circulație cresc tariful RCA! Șoferii, vanați pentru orice greșeala de catre asiguratori

12:35, 29.02.2024 - Șoferii vor fi vanați de catre firmele de asigurari pentru orice greșeala facuta in trafic, deoarece aceste greșeli le vor scumpi poliția RCA! Legea RCA urmeaza sa sufere modificari foarte importante. Amenzile de circulație cresc tariful RCA ! Asiguratorii din Romania fac tot posibilul sa creasca prețurile…

Eurodeputatul Siegfried Mureșan: 'Vom vota impotriva Legii restaurarii naturii in forma actuala deoarece crește birocrația pentru fermierii din Romania'

12:45, 27.02.2024 - Deputatul european Siegfried Mureșan anunța ca Grupul PPE și delegația PNL din Parlamentul European au reușit, in negocierile privind Legea restaurarii naturii din ultimele luni, sa elimine majoritatea prevederilor care ar fi afectat agricultorii din Romania și din Europa, loviți deja puternic de consecințele…

Cum se obține in Romania tratament gratuit pentru cancer. Cazul unui pacient care sufera de o forma rara a bolii

13:50, 20.02.2024 - Romanii bolnavi de cancer dau, in continuare, in judecata statul și obțin compensarea integrala a tratamentelor pe care nu și le permit. Un pacient a avut caștig de cauza intr-un proces prin care a cerut un medicament ce costa peste 22.000 de lei.


Ce parere ai despre aceasta stire?