Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Scrob românesc. Rețeta tradițională veche de peste un secol

Publicat:

Scrobul sau omleta (neologism împrumutat din francezul omelette) este o mâncare pe baza de oua batute și prajite în grasimi vegetale sau animale la care se poate adauga în funcție de zona și preferința brânza, smântâna, șunca, mezeluri și ierburi (marar, patrunjel, ceapa verde, spanac, sparanghel).

Scrob românesc - ce este și cum a aparut - Istorie

Chiar daca din cauza simplicitații prepararii ei se banuiește ca s-ar fi consumat din preistorie primele dovezi scrise exista din timpul ca predecesor al omletei cu ierburi

Citeste articolul mai departe pe monitorulcj.ro…  

Sursa articol: monitorulcj.ro


Stiri pe aceeasi tema

Negresa, reteta veche. Asa se facea in anii ’70, ingredientul secret care o facea pufoasa si ii dadea un gust de neuitat

10:25, 22.04.2024 - Negresa dupa rețeta veche a bunicilor! Acest desert este adorat de toata lumea, mai ales ca se prepara rapid și aveți nevoie de doar cateva ingrediente. Totuși, pentru ca negresa sa iasa pufoasa și cu un gust delicios, trebuie sa țineți cont de anumite trucuri pentru prepararea ei. Ingredientul secrete…

Cum se face scrobul in Moldova. Reteta veche de care vei deveni rapid obsedat, e un deliciu

21:15, 18.04.2024 - Bucatarul Ovidiu din Bacau sau Barbosu, așa cum este cunoscut in mediul online, a dezvaluit cum se prepara scrob ca in Moldova. In continuare poți consulta cateva tips-uri pentru a obține un fel de mancare savuros, precum și lista ingredientelor de care ai nevoie și modul de preparare. Tips-uri pentru…

VIDEO | „Muschiuletul de padure” sau mancarea de urzici, o reteta veche de peste 100 de ani culeasa din satul Talasman

01:10, 27.03.2024 - BUCATAREALA…Zilele acestea in padurea de la Talasman din comuna Vinderei este zarva mare. In rezervatia naturala unde cresc singurii ghiocei protejati din Romania, culegatorii de urzici dau navala. Ce e mai bun in post decat o mancare care sa contina urzici? Fie ca sunt puse in borsul cu cartofi sau…

Plachie de pește ca-n Delta. Rețeta tradiționala și ingredientul secret pe care trebuie sa-l folosești 

16:45, 25.03.2024 - Daca vrei sa faci plachie de pește ca-n Delta, trebuie sa respecți rețeta pas cu pas. Ca sa știi cum trebuie sa iți iasa, ar trebui prima oara ar trebui sa mergi in Delta ca sa guști rețeta autentica. Aceasta rețeta e plina de legume și are un gust senzațional. Tradițional se face cu crap, […] The post…

Tort Caraiman, reteta veche. Asa e facuta de zeci de ani in cofetariile romanesti. Este un deliciu

12:15, 13.03.2024 - Tortul Caraiman este unul dintre cele mai iubite deserturi, pregatit de zeci de ani. Daca vrei sa surprinzi cu un preparat fin și gustos, acesta este soluția. Iata rețeta veche, originala, pe care o utilizau chiar și bunicile. Are exact gustul copilariei noastre. Cea mai buna rețeta pentru tort Caraiman…

Expoziție la sediul Parlamentului European de la Bruxelles „Tezaurul de aur al Bancii Naționale a Romaniei trimis la Moscova și niciodata returnat – o pretenție mai veche de un secol”

10:25, 06.03.2024 - In data de 5 martie, la sediul Parlamentului European de la Bruxelles,a fost inaugurata expoziția „Tezaurul de aur al Bancii Naționale a Romaniei trimis la Moscova și niciodata returnat – o pretenție mai veche de un secol”. Expoziția va dura trei zile, pe parcursul carora sunt prezentate dovezi istorice,…

Cea mai veche statiune de pe litoralul romanesc, in con de umbra. Era cea mai luxoasa acum peste 100 de ani, legatura cu Mihail Kogalniceanu

08:20, 14.02.2024 - Cea mai veche stațiune de pe litoralul romanesc, o fosta perla a Marii Negre, un punct de mare interes in țara noastra in perioada interbelica, a intrat de ani buni intr-un con de umbra. Acum mai bine de un secol, era cea mai luxoasa destinație de vacanța in lunile de vara. Ce legatura neașteptata are…

„Taci și inghite” este un preparat tradițional romanesc care a innebunit internetul. Rețeta pas cu pas

09:25, 09.02.2024 - „Taci și inghite” este un preparat tradițional romanesc, care se pregatește dupa o rețeta foarte veche. „Taci și inghite” este denumirea unui preparat tradițional romanesc, fiind vorba despre o rețeta veche, care era preparata in trecut de ciobani. „Celebra și magnifica coptura transilvana, raspandita…


Ce parere ai despre aceasta stire?