Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

"Scordolea" sau "mârliţă-n culcuş", bun de te lingi pe degete. O rețetă tradițională veche, extrem de gustoasă

Publicat:

Retetele traditionale capata alt gust odata ce ajung pe mainile studentilor de la din Galati! Un astfel de preparat vechi, numit "scordolea", a fost reinterpretat de o echipa de studente. Nu va ganditi ca a capatat si o denumire mai eleganta. Acum i se spune "marlita-n culcus".

Citeste articolul mai departe pe a1.ro…  

Sursa articol: a1.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cozonac mare și pufos dupa o rețeta veche de 170 de ani. Marii bucatari nu uitau niciodata de acest ingredient secret

10:50, 07.04.2024 - Dupa cum bine știe toata lumea, atat de Paște, cat și de Craciun, bunicile se grabeau sa faca cel puțin un cozonac mare și pufos, dar cum ar fi sa faci unul dupa o rețeta veche de 170 de ani, la care marii bucatari nu uitau niciodata de ingredientul secret? Cozonacul, nelipsita tradiție de Paște […]…

Plachie de pește ca-n Delta. Rețeta tradiționala și ingredientul secret pe care trebuie sa-l folosești 

16:45, 25.03.2024 - Daca vrei sa faci plachie de pește ca-n Delta, trebuie sa respecți rețeta pas cu pas. Ca sa știi cum trebuie sa iți iasa, ar trebui prima oara ar trebui sa mergi in Delta ca sa guști rețeta autentica. Aceasta rețeta e plina de legume și are un gust senzațional. Tradițional se face cu crap, […] The post…

FOTO |Accident extrem de grav pe DN 24 D: O femeie a ramas incarcerata, iar patru persoane au ajuns la spital

08:20, 20.03.2024 - Un accident rutier a avut loc, in noaptea de marți spre miercuri, la o intersecție intre localitațile Scanteiești si Cuca din județul Galați. O femeie a ramas incarcerata, iar patru barbați au suferit traumatisme cranio-faciale. „Pompierii galațeni au fost solicitați sa intervina puțin dupa miezul…

„Painea cu friptura”, inventata de cercetatorii din Galați, a fost brevetata de OSIM 

20:05, 12.03.2024 - Oficiul de Stat pentru Invenții și Marci (OSIM) a acordat cercetatorilor de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor din cadrul Universitații „Dunarea de Jos” din Galați brevetul de invenție pentru „painea proteica”, cu adaos din carne, la care a lucrat un colectiv de cadre didactice de la…

Painea cu gust de friptura, inovația unor profesori de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor din Galați

23:55, 11.03.2024 - OSIM a brevetat inovația unui grup de cadre didactice de la Facultatea de Șiința și Ingineria Alimentelor din Galați. Painea proteica conține un concentrat proteic de proteine miofibrilare din carne de porc, vita, pasare sau pește

Ce pun grecii in ciorba de perișoare, de fapt. Rețeta lor este diferita, dar foarte gustoasa

23:01, 29.02.2024 - Grecia are o bucatarie diversificata, plina de preparate delicioase și speciale. Printre cele mai iubite se numara și ciorba de perișoare greceasca, ce are o rețeta diferita fața de a noastra. Ce pun ei in supa, de fapt și care este ingredientul-minune. Cum se face ciorba de perișoare in Grecia Daca…

„Taci și inghite”, deliciul tradițional ardelenesc care a innebunit internetul. Este o rețeta foarte veche

11:11, 09.02.2024 - „Taci și inghite” este denumirea unui preparat tradițional, cu origini ardelenești, fiind vorba despre o rețeta veche, care era preparata in trecut de ciobani. Mancarea sațioasa cu mamaliga cu branza in straturi și ou la cuptor a innebunit internetul.„Celebra și magnifica coptura transilvana, raspandita…

„Taci și inghite” este un preparat tradițional romanesc care a innebunit internetul. Rețeta pas cu pas

09:25, 09.02.2024 - „Taci și inghite” este un preparat tradițional romanesc, care se pregatește dupa o rețeta foarte veche. „Taci și inghite” este denumirea unui preparat tradițional romanesc, fiind vorba despre o rețeta veche, care era preparata in trecut de ciobani. „Celebra și magnifica coptura transilvana, raspandita…


Ce parere ai despre aceasta stire?