Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Scenarii de supraviețuire pentru o iarnă cu temperaturi extreme. ”Ar putea fi alimentați cu gaze doar consumatorii protejați”

Publicat:

Experții in energie spun ca gradul mare de incarcare a depozitelor cu gaze pentru la iarna nu ne scutește de probleme daca vremea se va raci brusc și pe perioade mari de timp. Romania va importa gaze iar problemele s-ar putea agrava.

Necesarul de import zilnic la nivelul Romaniei, intr-o iarna extrema, similara iernii 2012, luand in considerare reducerea estimata a consumului de energie in aceasta iarna datorita prețurilor ridicate la gaze, in luna februarie 2023, ar putea aduce un nivel de consum de cca 66 mil mc/zi”, explica expertul in energie Dumitru Chisalița, președintele Asociației…

Citeste articolul mai departe pe business24.ro…  

Sursa articol: business24.ro


Stiri pe aceeasi tema

Romania primește un flux vital de oxigen economic din partea Europei: ce schema de ajutor de Stat va fi reintrodusa

15:00, 09.04.2024 - Romania se afla in fața unei provocari economice fara precedent, iar Comisia Europeana a raspuns cu o masura vitala de susținere. Aproband reintroducerea unei scheme de ajutor de stat in valoare de 2,5 miliarde de euro, echivalentul a 12,5 miliarde de lei, Europa acorda o gura uriașa de oxigen economiei…

Deși a scapat, oarecum, de dependența energetica fața de Rusia, Europa sta la mila altor țari pentru gaze și petrol

15:45, 13.03.2024 -  Romania este tara cea mai putin dependenta de gazele de import si a doua cea mai putin dependenta de importul de produse petroliere."Dependenta de importurile de energie in Europa nu a suferit modificari importante in ultimii ani, Europa ramanand puternic dependenta de importurile de energie chiar…

Independența energetica a Europei, o himera

13:35, 13.03.2024 - Dependența de importurile in energie in Europa nu au suferit modificari importante in ultimii ani, Europa ramanand puternic dependenta de importurile de energie chiar și dupa criza energetica. Analiza datelor Eurostat demonstreaza ca masurile luate in ultima perioada nu a modificat semnificativ nivelul…

Romania, in sens invers fața de restul Europei: Miniștrii energiei din UE au decis reducerea consumului de gaze / Romania iși crește necesarul de gaze

11:56, 05.03.2024 - Consiliul miniștrilor energiei din statele UE au ajuns luni la un acord politic cu privire la o recomandare de a continua reducerea voluntara a cererii de gaze. Mai exact, statele membre sunt incurajate sa-și reduca in continuare consumul de gaze pana la 31 martie 2025, cu cel puțin 15 % fața de consumul…

Se apropie o noua criza energetica? Oficialii Comisiei Europene pregatesc scenarii sumbre pentru iarna urmatoare / Cum sta Romania

11:10, 05.03.2024 - O noua criza energetica ar putea cuprinde Europa iarna urmatoare, cand ar urma sa expire acordul de tranzit de gaze dintre Ucraina și Rusia. Un document intern al Comisiei Europene, obținut de Politico, arata ca oficialii de la Bruxelles sfatuiesc țarile membre sa se pregateasca pentru noi scumpiri…

Ciclonul care a facut prapad in Europa ajunge in Romania/ ANM: revin ninsorile și temperaturile scad drastic

19:50, 04.03.2024 - Un ciclon mediteranean a generat probleme uriașe in țarile din vestul Europei, iar acum ajunge și in Romania. Directorul de prognoza al ANM, Florinela Georgescu, a explicat ca incepand de miercuri temperaturile vor fi in scadere, iar spre finalul saptamanii vor reveni ninsorile in zonele inalte, iar…

Romania, la coada Europei in atingerea obiectivelor climatice – Asociația Energia Inteligenta

12:40, 26.02.2024 - Mihai Nicuț (e-nergia.ro) Romania se afla in coada atingerii obiectivelor asumate, privind schimbarile climatice, desi este a patra tara din Europa, sub aspectul reducerii emisiilor de CO2 fata de anul 1990, sustine Dumitru Chisalita, presedintele Asociatiei Energia Inteligenta (AEI), intr-o analiza…

Romania, in coada clasamentului atingerii obiectivelor asumate, privind schimbarile climatice

12:40, 25.02.2024 - Romania se situeaza ca a patra țara din Europa in ceea ce privește reducerea emisiilor de CO2 fața de nivelurile din 1990. In ciuda acestui fapt, țara se prezinta in mod constant ca un susținator fervent al tranziției catre un mediu mai curat și al prevenirii schimbarilor climatice. Cu toate acestea,…


Ce parere ai despre aceasta stire?