Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

SCANDAL între SUA și China, după ce Beijingul a scufundat un vas: Americanii acuză că se profită de pandemie

Publicat:

Washingtonul a acuzat luni Beijingul ca a "scufundat" un vas de pescuit vietnamez in de Sud si i-a cerut "sa inceteze sa profite" de situatia creata de pandemie pentru a-si extinde controlul in regiune, relateaza AFP, potrivit AGERPRES.

"Suntem foarte preocupati de informatiile potrivit carora a scufundat un vas de pescuit vietnamez in apropierea insulelor Paracel din de Sud", a anuntat intr-un comunicat purtatoarea de cuvant a diplomatiei americane .

Citește și: , despre rectificarea bugetara: Vom…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

China va trebui sa dea socoteala daca Rusia avanseaza in Ucraina, avertizeaza Washingtonul

10:15, 10.04.2024 - Statele Unite ale Americii au avertizat marti ca vor considera China responsabila daca Rusia va ocupa alte teritorii in Ucraina, dupa ce Beijingul si-a reinnoit promisiunile de cooperare cu Moscova in timpul unei vizite a ministrului de externe rus, Serghei Lavrov, informeaza miercuri AFP.

Se complica teribil ecuația geostrategica in Ucraina: China furnizeaza informatii Rusiei imagini din satelit pentru atacuri (Bloomberg)

11:45, 07.04.2024 - Washingtonul si-a avertizeaza aliatii ca Beijingul isi intensifica sprijinul pentru Rusia, inclusiv prin furnizarea de informatii geospatiale, pentru a ajuta Moscova in razboiul sau impotriva Ucrainei, scrie Bloomberg, potrivit NEWS.RO.

SUA au luat masurile care vor inflama și mai mult relațiile cu Beijingul: Biden lovește puternic China

17:05, 31.03.2024 - Administratia Biden a revizuit regulile menite sa ingreuneze accesul Chinei la cipuri si echipamente de fabricare a cipurilor de inteligenta artificiala (AI) din SUA, ca parte a unui efort de a impiedica dezvoltarea industriei de fabricare a cipurilor din Beijing, din cauza preocuparilor legate de securitatea…

Reacția Chinei dupa ce SUA s-au angajat sa susțina Filipine in cazul unei dispute in Marea Chinei de Sud

12:15, 19.03.2024 - China a susținut marti ca SUA nu au niciun fel de legitimitate pentru a interveni in Marea Chinei de Sud, dupa ce Washingtonul s-a angajat sa sprijine Filipinele in cazul unui conflict cu Beijingul in aceasta vasta zona maritima disputata.

Noi amenințari de la Beijing: SUA nu au „niciun drept” sa se amestece in Marea Chinei de Sud

12:05, 19.03.2024 - China a declarat marti ca SUA nu au niciun fel de legitimitate pentru a interveni in Marea Chinei de Sud, dupa ce Washingtonul s-a angajat sa sprijine Filipinele in cazul unui conflict cu Beijingul in aceasta vasta zona maritima disputata.

VIDEO Tensiune maxima intre SUA și China. Beijingul acuza infiltratrea unui 'pion' intr-o zona strategica!

03:05, 07.03.2024 - China a acuzat miercuri Statele Unite ca folosesc Filipinele ca un "pion" in Marea Chinei de Sud, dupa mai multe incidente in ultimele saptamani in jurul micilor insule pe care cele doua tari si le disputa, relateaza AFP. "China indeamna Statele Unite sa nu foloseasca Filipinele ca pion pentru a…

China acuza SUA de exacerbarea conflictului din Orientul Mijlociu prin masurile lor de represalii

08:31, 07.02.2024 - China a acuzat SUA de exacerbarea conflictului din Orientul Mijlociu prin atacurile din Irak si Siria, ca represalii, potrivit dpa, informeaza AGERPRES . Actiunile SUA in regiune consolideaza „cercul vicios al violentei si contra-violentei”, a declarat ambasadorul Chinei la ONU, Zhang Jun, citat marti…

Vietnamul si Filipine isi consolideaza cooperarea in Marea Chinei de Sud pentru a contracara Beijingul

10:26, 30.01.2024 - Vietnamul si Filipine au convenit marti sa-si consolideze cooperarea in Marea Chinei de Sud, vast spatiu maritim strategic pentru comert si revendicat aproape in totalitate de Beijing, informeaza AFP. Filipine, Vietnam și alte țari revendica diverse insule, insulițe, recife și bancuri din aceasta mare…


Ce parere ai despre aceasta stire?