Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

S-a confirmat că unele alimente și băuturi ajută la prevenirea Alzheimerului

Publicat:

O zicala veche, avand la baza și ceva știința, spunea ca ”un mar pe zi ține doctorul departe”. Oamenii de știința tocmai au descoperit insa ca, atunci cand vine vorba despre declinul cognitiv, ce impiedica acest fenomen e combinația dintre branza și vin, precizeaza spotmedia.ro . Intr-un raport publicat de Journal of Alzheimer’s Disease, citat de IFL Science, se arata ca aproape 2.000 de britanici cu varste cuprinse intre 46 – 77 de ani au fost monitorizați timp de 10 ani, facand la un interval de cațiva ani teste, in trei randuri, care sa le evalueze abilitațile cognitive. In tot acest timp,…

Citeste articolul mai departe pe ziarmm.ro…  

Sursa articol: ziarmm.ro


Stiri pe aceeasi tema

Sangele ar putea sa ne imbatraneasca creierul si sa creasca riscul de dementa / Explicația oamenilor de știința

01:05, 24.03.2024 - Creierul adultilor de varsta mijlocie se schimba foarte mult si aceste schimbari ar putea fi cheia pentru intelegerea dementei, spun specialistii, care accentueaza nevoia unor interventii inainte de varsta batranetii. Creierul nostru se schimba mai rapid in diferite momente ale vietii, ca si cum…

Oamenii de știința au descoperit ramașițele celei mai vechi paduri de pe Pamint

04:10, 15.03.2024 - Oamenii de știința britanici de la Universitatea din Cambridge au descoperit ramașițele unei paduri stravechi, care a fost numita cea mai veche de pe Pamint. Zona studiata este situata pe coasta de nord a Devon și Somerset, relateaza "Pravda.ru" cu referire la Journal of the Geological Society. Virsta…

O copie virtuala a Pamintului va ajuta oamenii de știința sa salveze planeta de catastrofe

03:25, 07.03.2024 - O echipa de cercetatori lucreaza la crearea unei copii virtuale cu rezoluție inalta a Pamintului care va contribui la modelarea și prognozarea fenomenelor meteorologice extreme. Prognozarea inundațiilor și a secetei ramine o sarcina extrem de grea pentru oamenii de știința. Pentru a prezice fenomenele…

Ce au descoperit oamenii de știința la lupii cenușii de la Cernobil. Detaliul ce ii poate ajuta pe oameni in viitor

17:35, 09.02.2024 - Un studiu recent a scos la iveala un detaliu neașteptat despre lupii care traiesc in prezent in jurul ruinelor centralei de la Cernobil. O caracteristica a acestor animale a atras atenția oamenilor de știința.

Margarina și uleiul de palmier, printre cele mai periculoase alimente

07:26, 07.02.2024 - Exista un produs pe care ar trebuie scos imediat din alimentație. Medicul Wasim Nazer, pentru Știripesurse.ro spune ca acționeaza ca un catalizator pentru cancer. Cercetarile efectuate de oamenii de știința arata ca persoanele risca sa se imbolnaveasca mult mai repede, scrie dcmedical.ro. Oamenii de…

Oamenii de știința au realizat copii ale topoarelor din piatra folosite de stramoșii omului

05:15, 31.01.2024 - O publicație recenta din Journal of Archaeological Science afirma ca specialiștii japonezi de la Universitatea Capitala din Tokyo au realizat 75 de replici ale unor unelte din piatra, asemanatoare celor care in epoca paleolitica erau folosite de stramoșii oamenilor care traiau pe insulele japoneze pentru…

30 de alimente de inclus in dieta ta pentru o piele stralucitoare

16:05, 26.01.2024 - Aflați in randurile urmatoare și care sunt cele 30 de alimente pe care ar trebui sa le includeți in alimentația de zi cu zi, pentru a avea o piele mult mai stralucitoare.AvocadoEste cunoscut deja faptul ca avocado se afla in dietele nenumarate ori persoane, fiind un aliment foarte sanatos, iar in plus,…

Cercetatorii au creat un catalog exhaustiv al 'locuitorilor invizibili' din adancurile oceanului

19:20, 25.01.2024 - Oamenii de stiinta au finalizat catalogarea microorganismelor care traiesc in cel mai mare habitat al planetei, oceanele. Studiul, condus de italianca Elisa Laiolo de la Universitatea de Stiinta si Tehnologie King Abdullah din Arabia Saudita, se numeste Kmap si a fost publicat in jurnalul stiintific…


Ce parere ai despre aceasta stire?