Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

RUSALIILE. Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de sărbătoarea Pogorârii Duhului Sfânt

Publicat:

Sarbatoarea Rusaliilor este una dintre cele mai vechi sarbatori crestine, impreuna cu cea a Pastilor, fiind praznuita inca din vremea sfintilor apostoli. Pana catre sfarsitul secolului al IV-lea si inceputul secolului al V-lea, Cincizecimea era o dubla sarbatoare: a Inaltarii Domnului si a . Ulterior, sarbatoarea a fost separata, Cincizecimea ramanand numai ca Pogorare a Duhului Sfant.

In unele zone ale tarii, in sambata Rusaliilor se impart oale impodobite cu flori si cu un colac deasupra, pentru pomenirea mortilor. In duminica Rusaliilor, se impart farfurii frumos…

Citeste articolul mai departe pe romaniatv.net…  

Sursa articol: romaniatv.net


Stiri pe aceeasi tema

Oamenii de știința au descoperit ca o mutație genetica provoaca psoriazisul

18:45, 31.03.2024 - Dr. Chelisa Cardinez (foto) spune ca descoperirea ofera in sfarșit o explicație pentru motivul pentru care pacienții cu psoriazis pot dezvolta artrita psoriazica, lasandu-i cu dureri articulare, rigiditate și umflaturi. Foto: Jamie Kidston/ANU Psoriazisul este o boala inflamatorie sistemica, mediata…

De ce 1 aprilie este Ziua Pacalelilor? De unde a aparut obiceiul de a face farse in aceasta zi

14:40, 31.03.2024 - Ziua Pacalelilor are o istorie indelungata, veche de cateva secole. Ziua de 1 aprilie este considerata cea mai amuzanta din an, fiind un prilej ca oamenii sa ii poata pacali pe cei dragi. Pe aceasta data, totul devine posibil, oricine poate deveni ținta unei glume și orice veste este tratata cu scepticism.…

USR: PNL si PSD nu renunta la 'taxa pe boala'

10:20, 26.03.2024 - Senatorii PSD si PNL au votat in comisiile de specialitate mentinerea ”taxei pe boala”, introdusa de Guvernul Ciolacu, prin ordonanta de urgenta, la sfarsitul anului trecut, anunta USR, acuzand cele doua partide de ipocrizie, informeaza news.ro. ”Senatorii PSD si PNL din Comisia de buget-finante…

Drama teribila a unui fotbalist roman, fost in Liga 2 » Diagnosticat cu o boala grava, cere ajutor: „Mai mult ca oricand, am nevoie de susținerea voastra”! Selecționerul Romaniei U19 s-a implicat

13:15, 18.03.2024 - Denis Dobra, 28 de ani, fost atacant cu prezențe in eșaloanele inferioare din Romania, inclusiv in Liga 2, are nevoie urgenta de ajutor. Diagnosticat cu o afecțiune grava, Limfom Hodgkin, stadiul 4, tanarul solicita sprijin financiar pentru a se putea transfera la o clinica din strainatate, deoarece…

Doliu uriaș! A murit analistul și consultantul politic Dorel Șandor. Acesta s-a luptat ani la rand cu o boala crunta

07:40, 12.03.2024 - Dorel Șandor este considerat a fi unul dintre cei mai redutabili analiști și consultanți politic post-decembriști. Fostul președinte Emil Constantinescu a spus despre el ca e creatorul miturilor politice Stolojan și Basescu, scrie bihorjust.ro.Șandor a avut o mare experienta ampla in calitate de consultant…

Adiția de os: Ce este și cand este necesara?

16:35, 04.03.2024 - Pe langa controalele de rutina sau tratamentele cu care suntem majoritatea obișnuiți, unii pacienți ajung la stomatologie cu probleme mult mai complexe. Boala parodontala sau lipsa prelungita a unui dinte de pe arcada conduc catre resorbția osoasa. In acest caz, este absolut necesar sa se intervina…

2 martie: Farșangul de la Rimetea. Obicei pitoresc, vechi de sute de ani. Tradiții din județul Alba

22:01, 01.03.2024 - 2 martie: Farșangul de la Rimetea. Obicei pitoresc, vechi de sute de ani. Tradiții din județul Alba Sambata, 2 martie, la Rimetea va fi un eveniment ce marcheaza sfarșitul iernii și inceputul primaverii. Inmormantarea Farșangului este o traditie pastrata de sute de ani. Este marcat un moment in care…

1 MARTIE. Tradiții ancestrale

10:00, 01.03.2024 - Obiceiul martisorului este de fapt o secventa dintr-un scenariu ritual de innoire a timpului – primavara, la moartea si renasterea simbolica a Dochiei. Originile acestui obicei se pierd in negura timpului. Romanii l-au pastrat și l-au transmis din generație in generație. O primavara binecuvantata! Martisorul,…


Ce parere ai despre aceasta stire?