Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

România se autosabotează. Cartoful românesc a pierdut bătălia cu cel egiptean sau olandez. Exclusiv

Publicat:

Adus in Europa cu mai bine de cinci secole in urma de conchistadorii spanioli, cartoful, Solanum tuberosum dupa eticheta aplicata de cercetatori, este cultivat in țara noastra de mai puțin de o suta cincizeci de ani. Cu toate acestea, odata descoperita valoarea lui nutriționala, cartoful a fost cinstit cum se cuvine de romani. Institutele de cercetare i-au acordat o atenție deosebita, in incercarea de a obține soiuri care sa se preteze condițiilor climatice și pedologice din arealul carpatic. Și chiar au reușit, rezultatele eforturilor cercetatorilor romani indicand ca bazine de cultura propice…

Citeste articolul mai departe pe evz.ro…  

Sursa articol: evz.ro


Stiri pe aceeasi tema

Azi e 1 aprilie, ziua pacalelilor! De unde a pornit acest obicei vechi de cateva secole

07:45, 01.04.2024 - In fiecare an, pe 1 aprilie, lumea se pregatește sa sarbatoreasca Ziua Pacalelilor, un prilej universal pentru oameni de a face farse placute, sau mai puțin placute, prietenilor si apropiatilor, dar si „dusmanilor”.  Originea Zilei Pacalelilor, cunoscuta și ca Ziua Nebunilor sau April Fools’ Day, este…

Un soi de vinete arhaic, reinviat de cercetatorii romani printr-o procedura genetica speciala

12:35, 18.03.2024 - Premiera pentru cercetarii buzoieni de la Banca de Resurse Genetice Vegetale (BRGV) Buzau, dupa dotarea cu un laborator ultramodern. Au reușit prima extragere de ADN vegetal dintr-un soi vechi de vanata, care nu se mai cultiva in Romania. De acum inainte, creațiile romanești nu vor mai fi pierdute

Premierul Franței reitereaza susținerea pentru Mark Rutte la șefia NATO

07:45, 07.03.2024 - Premierul Franței, Gabriel Attal, a reiterat ieri la Haga sprijinul țarii sale pentru Mark Rutte, premierul olandez, in cursa pentru poziția de secretar general al NATO. Rutte este susținut de mai multe state aliate, inclusiv SUA, Marea Britanie și Germania, in ciuda opoziției din partea Ungariei. Propunerea…

(FOTO) PREMIERA la Banca de Gene din Buzau. Prima extracție de ADN

09:35, 20.02.2024 - Premiera la Banca de Resurse Genetice Vegetale din Buzau. Cercetatorii au realizat prima extracție de ADN din specii valoroase conservate, pregatind terenul pentru secvențierea și amprentarea genetica. Extracția a fost operata de echipa specializata in genetica și biologie moleculara, in noul un laborator…

Extrema dreapta: Olanda e prostul Europei

17:40, 19.02.2024 - Liderul extremei drepte olandeze, Geert Wilders, al carui partid a obtinut cele mai multe voturi in alegerile parlamentare din urma cu trei luni, dar nu a reusit pana acum sa formeze un guvern de coalitie, a afirmat luni ca Olanda este ”prostul Europei” pentru faptul ca primeste prea multi refugiati…

FOTO / „Banca de Gene“ participa cu cinci lucrari științifice la Congresul European de Horticultura

06:10, 05.02.2024 - Banca de Resurse Genetice Vegetale pentru Legumicultura, Floricultura, Plante Aromatice și Medicinale participa cu cinci lucrari științifice la  Congresul European de Horticultura, care va avea loc, in premiera, in Romania, in Capitala. Este al doilea congres ca marime dupa Congresul Mondial de Horticultura,…

FOTO / „Banca de Gene“ participa cu cinci lucrari științifice la Congresul European de Horticultura

00:10, 05.02.2024 - Banca de Resurse Genetice Vegetale pentru Legumicultura, Floricultura, Plante Aromatice și Medicinale participa cu cinci lucrari științifice la  Congresul European de Horticultura, care va avea loc, in premiera, in Romania, in Capitala. Este al doilea congres ca marime dupa Congresul Mondial de Horticultura,…

Protestele fermierilor iau amploare in Europa! Frontiera dintre Belgia și Olanda, blocata - mii de camioane staționeaza de cateva zile

13:55, 02.02.2024 - Fermierii au blocat mai multe puncte de trecere a frontierei dintre Belgia și Olanda, au anunțat vineri centrele de monitorizare a traficului din cele doua țari. Fermierii sunt nemulțumiți de taxele și costurile mari, de importurile ieftine din afara UE și de birocrație, potrivit Reuters, scrie Mediafax.Punctul…


Ce parere ai despre aceasta stire?