Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

România, obligată de CE să transpună în legislaţie normele pentru calcularea şi raportarea emisiilor de gaze generate de carburanţi

Publicat:

Statele membre trebuiau sa transpuna in legislatiile lor nationale normele UE privind calcularea si raportarea emisiilor de gaze cu efect de sera generate de carburanti pana la 21 aprilie 2017. Comisia a trimis deja acestor state membre o scrisoare de punere in intarziere in mai 2017.

Daca statele membre in cauza nu iau masuri in termen de doua luni de la primirea avizului motivat, cazul poate fi trimis in fata Curtii de Justitie a UE.

Directiva (UE) 2015/652 prevede normele pentru calcularea si raportarea emisiilor de gaze cu efect de sera generate de carburanti si de alte forme…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Senatorul PSD Marius Dunca: „Introducerea salariului minim european este o necesitate pentru dezvoltarea economica a Romaniei”

09:30, 04.04.2024 - PSD iși asuma ca obiectiv politic major implementarea salariului minim european in Romania, pana la finalul anului 2024. In acest sens, in PSD s-a constituit un grup de lucru pentru elaborarea unei propuneri de reglementare, pentru transpunerea in legislația naționala a Directivei europene privind salariile…

CE publica bilanturile pentru sase tari, intre care Romania

07:00, 26.03.2024 - Comisia a publicat luni sase bilanturi aprofundate, pentru Romania, Cipru, Tarile de Jos, Slovacia, Spania si Suedia. Raportul privind mecanismul de alerta identifica statele membre cu privire la care ar trebui realizate bilanturi aprofundate pentru a se evalua daca statele respective se confrunta cu…

Senator Ovidiu Puiu: Romania platește scump gestionarea deficitara a deșeurilor!

10:05, 04.03.2024 - Gestionarea deșeurilor este restanța cronica a Romaniei in materie de mediu. Și asta ne costa scump – este concluzia senatorului PSD Ovidiu Puiu:  ’’Comisia de mediu din Senatul Romaniei are una dintre cele mai incarcate agende. Pe de o parte, vorbim de o foarte larga paleta de domenii de activitate…

Infracțiuni impotriva mediului: Eurodeputații adopta o lista extinsa de infracțiuni și sancțiuni

17:35, 27.02.2024 - Marți, Parlamentul European a aprobat noi reguli privind infracțiunile ecologice și sancțiunile aferente, extinzand lista de acțiuni penale și intensificand pedepsele pentru incalcarile grave ale mediului inconjurator. Directiva noua, convenita cu Consiliul la 16 noiembrie 2023, a fost adoptata cu 499…

Romanii vor putea cere despagubiri daca fac cancer de la poluare

19:36, 21.02.2024 - Parlamentul European si Consiliul Uniunii Europene au ajuns miercuri la un acord asupra directivei privind calitatea aerului care aduce mai multe imbunatatiri si drepturi pentru cetateni, asigurand un aer mai curat si preventie impotriva bolilor pulmonare foarte grave cauzate de poluare, informeaza…

Legea salarizarii, finalizata in septembrie. Calcule la Ministerul Muncii pentru salariul minim european - Ce se intampla cu veniturile bugetarilor

10:41, 18.02.2024 -  Salariul minim european va fi implementat in Romania de la 1 ianuarie 2025. Niciun roman nu va mai caștiga sub 500 de euro net, respectiv circa 2.500 de lei. Directiva 2041/2022 privind salariul minim adecvat in UE a fost adoptata la 4 octombrie 2022. Potrivit documentului, statele vor adopta masurile…

Siegfried Muresan: Practica comasarii alegerilor este uzuala in statele membre UE, nu este un lucru vazut negativ

13:40, 06.02.2024 - Europarlamentarul PNL Siegfried Muresan sustine ca solutia comasarii alegerilor in tarile UE este o practica uzuala. Eurodeputatul liberal nu se asteapta la critici din partea Comisiei de la Venetia pe tema comasarii alegerilor europarlamentare cu cele locale in Romania, negociere purtata in acest moment…

Romania, „trasa de urechi” de Comisia Europeana. Nu respectam drepturile muncitorilor straini

20:30, 25.01.2024 - Data limita pentru transpunerea directivei a fost 18 noiembrie 2023, prin urmare Bruxellesul a transmis o scrisoare in care le cere explicatii celor 17 tari, respectiv Belgia, Bulgaria, Cipru, Croatia, Estonia, Finlanda, Franta, Lituania, Letonia, Luxemburg, Olanda, Polonia, Romania, Slovacia, Slovenia,…


Ce parere ai despre aceasta stire?