Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

România, o țară cu instabilitate ministerială cronică. Durata mandatului unui ministru trece cu puțin de un an

Publicat:

Romania postdecembrista a fost marcata de o instabilitate guvernamentala cronica, potrivit unui studiu realizat de SNSPA in 2017, iar evoluțiile din ultimii doi ani au inrautațit statisticile. Chiar daca funcția de prim-ministru a fost, in ultimii 30 de ani, mai puțin inclinata catre instabilitate, cea de ministru s-a dovedit una efemera, cu o medie de circa un an. Un studiu realizat de catre Centre for Civic Participation and Democracy (CPD) din cadrul SNSPA, imediat dupa demiterea guvernului Grindeanu din vara anului 2017, realiza o comparație a stabilitații guvernamentale din Romania cu cele…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Romania, printre tarile membre cu cel mai ridicat deficit guvernamental

18:35, 22.04.2024 - Romania se numara printre tarile membre cu cel mai ridicat deficit guvernamental, potrivit cifrelor publicate luni de Eurostat. Deficitul guvernamental in Uniunea Europeana a crescut usor anul trecut, de la 3,4% din PIB in 2022, pana la 3,5% din PIB in 2023. Astfel, majoritatea statelor membre au raportat…

Slovacia respinge noul sistem pentru migratie al Uniunii Europene

22:25, 16.04.2024 - Slovacia respinge implementarea noului sistem pentru migratie al Uniunii Europene, a anunțat marți premierul Robert Fico, citat de agențiile Reuters și Agerpres. „Spunem fara echivoc ca nu se poate ordona unei tari sa accepte – in cazul Slovaciei – pana la 300 de migranti despre care nu stii nimic,…

(foto) Partidul Renaștere participa la summit-ul „Noilor Lideri Europeni”, unde a semnat Declarația de la Sofia: Situația trebuie schimbata acum

14:15, 12.04.2024 - Astazi, in cadrul summit-ului „Noilor Lideri Europeni” din Sofia, Partidul „Renaștere” a facut un apel pentru protejarea valorilor fundamentale ale Europei in fața provocarilor crescande. Alaturi de aliații sai din Bulgaria, Grecia, Țarile de Jos, Slovacia, Serbia, Ungaria, Suedia și Elveția, partidul…

Metodologia de aprobare a prețurilor la medicamente, in prag de schimbare

12:15, 08.04.2024 - Principiile generale privind metodologia de calcul a prețurilor maximale pentru medicamentele eliberate cu prescripție medicala au ramas neschimbate inca din 2009, respectiv, regula celui mai mic preț din țarile de comparație (i.e., prețul aprobat in Romania nu poate depași cel mai mic preț al aceluiași…

La Romexpo incepe #TotulPentruCasaTa 2024 – revoluția verde din domeniul construcțiilor, amenajarilor interioare și exterioare

15:31, 13.03.2024 - In perioada 14 – 17 martie, ROMEXPO organizeaza #TotulPentruCasaTa2024 – conceptul home & deco care reunește tematicile targurilor: Construct Ambient Expo, Romtherm, Mobila Expo și Expo Flowers & Garden. Peste 155 de companii, din 13 țari (Bulgaria, China, Grecia, India, Italia, Polonia, Romania, Serbia,…

Doar 10% dintre europeni cred ca Ucraina mai poate invinge Rusia (Sondaj)

19:01, 21.02.2024 - Sprijinul pentru Ucraina in țarile europene ramane masiv, dar la aproape doi ani de la invazie, doar 10% dintre europeni cred ca Kievul poate invinge Rusia, arata rezultatele unui sondaj paneuropean, scrie ziarul britanic The Guardian. Sondajul a fost realizat in 12 state membre ale UE, printre care…

Un viraj brusc la dreapta: O prognoza pentru alegerile europarlamentare din 2024 (European Council in Foreign Affairs)

16:51, 03.02.2024 - Populiștii ”antieuropeni” au șanse crescute sa iasa pe primul loc in sondajele din Austria, Belgia, Cehia, Franța, Ungaria, Italia, Olanda, Polonia și Slovacia, și pe locul doi și trei in Romania, Bulgaria, Finlanda, Germania, Portugalia, Letonia, Spania și Suedia, susține analiza realizata de European…

Consilierul lui Klaus Iohannis, Bogdan Aurescu, pleaca judecator al Curții Internaționale de Justiție a ONU. Președintele l-a eliberat din funcție

16:46, 30.01.2024 - In 9 noiembrie 2023, Adunarea Generala și Consiliul de Securitate ale ONU l-au ales pe Aurescu judecator al CIJ. Romania a obținut atunci 117 voturi in Adunarea Generala, iar Rusia doar 77 de voturi. In Consiliul de Securitate, Aurescu a obținut 9 voturi, fiindu-i necesare 8.Aurescu a fost nominalizat…


Ce parere ai despre aceasta stire?