Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

România, grav afectată de pandemia de COVID-19. Cea mai adâncă contracție economică din ultimii 20 de ani

Publicat:

economia Romaniei va inregistra cea mai grava contracție trimestriala de mai bine de 20 de ani in trimestrul doi al anului 2020 și, mai mult decat atat, o scadere constanta a PIB-ului pana in primul trimestru al anului 2021, arata o analiza .

Previzionam ca PIB-ul anual va scadea cu aproximativ -5,5% in 2020, urmand ca in anul 2021 sa inregistreze o creștere de + 4%. Astfel, nivelul PIB-ului real din 2019 nu va fi atins inainte de anul 2022 cel mai devreme”, arata analiza, potrivit Mediafax.ro.

Calitatea de membru UE, sectorul industrial competitiv și mediul de afaceri…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

ANALIZA ECONOMICA Euro este stabil, chiar daca Romania este lider la inflație in UE

16:05, 18.04.2024 - Calmul temporar existent intre atacul Iranului asupra statului evreu și momentul in care Israelul va raspunde cu aceeași moneda, a redus aversiunea fața de risc dar și prețul petrolului. The post ANALIZA ECONOMICA Euro este stabil, chiar daca Romania este lider la inflație in UE first appeared on Informatia…

ANALIZA ECONOMICA Evoluția cursurilor de schimb in Romania

15:40, 05.04.2024 - Minuta din urma Consiliului de administrație al BNR din data de 4 aprilie atrage atenția asupra faptului ca „rata anuala... The post ANALIZA ECONOMICA Evoluția cursurilor de schimb in Romania first appeared on Informatia Zilei .

Situația COVID-19 in Romania: București și Județele Cluj, Constanța, Prahova și Brașov in Focar

20:20, 29.02.2024 - Situația COVID-19 in Romania: București și Județele Cluj, Constanța, Prahova și Brașov in Focar Institutul Național de Sanatate Publica (INSP) a furnizat informații alarmante referitoare la raspandirea COVID-19 in saptamana 19 – 25 februarie, evidențiind ca 43,3% dintre cazurile noi au fost inregistrate…

Industria alimentelor fast food trece printr-o 'furtuna economica'. Cat de scumpa este o masa in oraș!? (analiza)

21:45, 24.02.2024 - Intr-o perioada in care costul vieții pare ca se afla pe o traiectorie ascendenta nesfarșita, industria alimentara se confrunta, in prezent, cu o furtuna in adevaratul sens al cuvantului. Pe masura ce inflația forței de munca este mai ridicata decat cea a materiilor prime, impactul asupra operatorilor…

ANALIZA ECONOMICA Cererea de lei din piața monetara din Romania este scazuta

21:05, 20.02.2024 - Piața valutara și monetara locala a fost calma pe 20 februarie, in ciuda framantarilor la nivelul vieții politice intr-un an deosebit de important din punct de vedere electoral. The post ANALIZA ECONOMICA Cererea de lei din piața monetara din Romania este scazuta first appeared on Informatia Zilei .

O altfel de comasare: Primarii cer negocieri la Guvern

20:55, 13.02.2024 - Comasarea localitatilor nu poate fi realizata fara o analiza prealabila, au transmis, marti, reprezentantii Asociatiei Comunelor din Romania, care au subliniat ca este nevoie de discutii cu reprezentantii Guvernului pe aceasta tema. „Solicitam Guvernului sa analizeze, sa ne cheme la masa tratativelor,…

ANALIZA ECONOMICA Piața monetara in Romania a fost calma din perspectiva euro

17:15, 12.02.2024 - Inca din anul 2008, atunci cand a inceput criza financiara odata cu falimentul bancii americane Lehman Brothers, au aparut diverse analize care indicau creșterea euro la 5 lei. The post ANALIZA ECONOMICA Piața monetara in Romania a fost calma din perspectiva euro first appeared on Informatia Zilei .

ANALIZA ECONOMICA Indicii ROBOR se apropie de IRCC

20:15, 08.02.2024 - In piața monetara se observa o tendința constanta de scadere a indicilor ROBOR și apropierea acestora de pragul de 6%. The post ANALIZA ECONOMICA Indicii ROBOR se apropie de IRCC first appeared on Informatia Zilei .


Ce parere ai despre aceasta stire?