Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

România a fost PRIMA la producţia de proumb boabe şi floarea soarelui în UE în anul 2019 iar la producţia de grâu pe locul 4

Publicat:

Romania s-a situat in 2019 pe primul loc in randul statelor membre ale in ceea ce priveste suprafata cultivata si productia realizata de porumb boabe si floarea soarelui, a anuntat marti de Statistica, potrivit Agerpres. La grau, Romania s-a situat pe locul patru, atat la suprafata cultivata, cat si la productia realizata, dupa Franta, Germania si Polonia. La cartofi s-a situat pe locul patru la suprafata cultivata, dupa Polonia, Germania, Franta si pe locul sapte la productia realizata, dupa Germania, Franta, Polonia, Olanda, si Belgia.

Conform…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

La nivelul UE, in 2023, Romania s-a situat pe primul loc la suprafata cultivata cu floarea soarelui si porumb boabe

00:31, 01.04.2024 - In Prahova, producția la ambele culturi agricole a fost mai mare decat in anul 2022 La nivelul Uniunii Europene, Romania s-a situat pe primul loc la suprafata cultivata cu floarea soarelui si porumb boabe, conform Agerpres. Potrivit datelor provizorii publicate la sfarșitul saptamanii trecute de Institutul…

Date INS privind agricultura la nivel european

07:05, 31.03.2024 - Romania s-a clasat anul trecut pe locul al doilea in Uniunea Europeana, dupa Franta, la productia de seminte de floarea-soarelui, pierzand prima pozitie, ocupata in 2022 – potrivit datelor Institutului National de Statistica. Productia a fost mai mica anul trecut fata de 2022 cu 3,7%. Ca suprafata cultivata…

Romania, pe locul doi in UE la productia de floarea soarelui, in 2023, si pe primul loc la suprafata cultivata

11:55, 30.03.2024 - Romania s-a clasat anul trecut pe locul doi in Uniunea Europeana la floarea soarelui din punct de vedere al productiei obtinute, dupa Franta, pierzand prima pozitie ocupata in 2022, si pe primul loc ca suprafata cultivata, recolta totala situandu-se la 2,028 milioane de tone de pe o suprafata de 1,089…

Romania s-a clasat anul trecut pe locul doi in UE la productia de floarea- soarelui

18:30, 29.03.2024 - Romania s-a clasat anul trecut pe locul doi in Uniunea Europeana la floarea-soarelui din punct de vedere al productiei obtinute, dupa Franta. A pierdut prima pozitie ocupata in 2022. A fost pe primul loc ca suprafata cultivata, recolta totala situandu-se la 2,028 milioane de tone de pe o suprafata de…

Romania ocupa locul intai la productia de prune in UE

10:45, 02.03.2024 - Legumele proaspete au fost cultivate pe doua milioane de hectare de teren in Uniunea Europeana, din care au fost recoltate aproape 60 de milioane de tone, potrivit Oficiului European pentru Statistica Eurostat. Cele trei legume proaspete cel mai frecvent cultivate au fost: roșiile, ceapa și cartofii.In…

Fermierii amenința din nou cu proteste care pot paraliza economia. Care sunt noile lor nemulțumiri

10:41, 18.02.2024 -  Comisia Europeana a propus la sfarșitul lunii ianuarie prelungirea cu inca un an a scutirii de taxe vamale oferita Ucrainei. Aici, liderii europeni au adaugat cateva masuri pentru a limita impactul negativ al importurilor ucrainene asupra agricultorilor europeni.Propunerea Comisiei nu a mulțumit, insa,…

Fermierii amenința din nou cu proteste care pot paraliza economia. Care sunt noile lor nemulțumiri

09:10, 17.02.2024 -  Comisia Europeana a propus la sfarșitul lunii ianuarie prelungirea cu inca un an a scutirii de taxe vamale oferita Ucrainei. Aici, liderii europeni au adaugat cateva masuri pentru a limita impactul negativ al importurilor ucrainene asupra agricultorilor europeni.Propunerea Comisiei nu a mulțumit, insa,…

Protest al fermierilor și in Spania. Au blocat drumurile in mai multe regiuni

16:31, 06.02.2024 - Fermierii spanioli solicita aceleași lucruri pe care le cer și cei din Franța, Germania, Polonia, Belgia, Olanda și anume, mai multa flexibilitate din partea Uniunii Europene, controale mai stricte asupra produselor importate din afara UE și mai mult ajutor din partea propriilor guverne. Citește și Bancnote…


Ce parere ai despre aceasta stire?