Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Reteta coliva. Cum sa te pregatesti pentru Mosii de iarna. Ce se face de pomenirea mortilor

Publicat:

Reteta coliva. In Postul Sfintelor Pasti exista si randuiala sarindarelor, adica a pomelnicelor pe care credinciosii le aduc la biserica, pentru a fi pomenite timp de 40 de zile. Finalul acestor pomeniri se face in Sambata lui Lazar, dinaintea Duminicii Floriilor.

Cine poate fi pomenit?

Se pot pomeni toti cei care au murit nedespartiti de Biserica. Nu pot fi pomeniti cei care au murit in dispret cunoscut fata de Dumnezeu. Precizam ca orice slujba a Bisericii se savarseste numai pentru cei care sunt membri ai ei, adica au devenit prin , madulare ale Trupului tainic al lui…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Tineri careieni recompensați pentru rezultatele obținute la Concursul „Impreuna cu Hristos prin lume in mileniul III”

09:05, 09.04.2024 - La Catedrala Sfantul Mucenic Dimitrie din Carei  cei 53 de elevi de la Liceul Teoretic și Școala Gimnaziala Vasile Lucaciu Carei care au fost premiați la Concursul „Impreuna cu Hristos prin lume in mileniul III” și-au primit diplomele la finalul Liturghiei. Concursul, ajuns anul acesta la ediția a 8-a,…

Mihail Neamțu, vorbe dure, la „Culisele Zilei cu Sebastian Dan”: „Exista un cult al sterilitații, tot mai promovat in ultima vreme, care exclude posibilitatea nașterii de prunci”

09:16, 08.04.2024 - Mihail Neamțu a spus lucrurilor pe nume la emisiunea „Culisele Zilei cu Sebastian Dan”.  In data de 8 aprilie, la ora 18.00, el va lansa cu aceasta ocazie lucrarea „Eros Logos Agape”. „Nimeni nu poate sa spuna ca a aparut pe lume fara ca elementul masculin, inclusiv samanța barbateasca, și elementul…

Sfantul Iosif, scriitorul de cantari

00:11, 04.04.2024 - Sfantul cuvios Iosif s-a nascut in Sieilia, din parinți evlavioși și plini de toata virtutea. Dupa moartea lor, losif s-a stramutat in Tesalonic, unde a primit și tunderea in cinul monahal. Ca monah, el s-a facut pilda tuturor prin postiri, infranari mari, rugaciunea neincetata, cantari de psalmi, privegheri…

Cate parti are o biserica si ce reprezinta fiecare

13:20, 02.04.2024 - Cladirile bisericii au reprezentat o piatra de temelie a credinței creștine inca de la inceputuri, insa cu toate acestea, dimensiunea și arhitectura lor s-au schimbat de-a lungul istoriei. Primii creștini se intalneau in case sau in cladiri publice mari pentru a se imbarbat a reciproc și pentru a menține…

CALENDAR ORTODOX 2024: Sfantul Cuvios Tit, facatorul de minuni

05:00, 02.04.2024 - CALENDAR ORTODOX 2024: Sfantul Cuvios Tit, facatorul de minuni Sfantul Cuvios Tit a trait in timpul marilor tulburari provocate de iconoclasm (secolul al IX-lea), fiind un adevarat stalp al Bisericii lui Hristos și al Ortodoxiei. Pentru marea sa credința, smerenie și curație, Dumnezeu l-a invrednicit…

Sambata, 9 martie 2024, pomenirea celor adormiti, zi cunoscuta in traditia romaneasca si ca Mosii de iarna

14:46, 07.03.2024 - Sambata, 9 martie 2024, pomenirea celor adormiti, zi cunoscuta in traditia romaneasca si ca Mosii de iarna Dupa datina strabuna, in fiecare an, in sambata de dinaintea Duminicii Lasatului Sec de Carne, se pomenesc morții, dupa ritualul Moșilor de Iarna. Pentru ca mulți creștini au murit pe neașteptate…

Biserica pe care toți medicii și pacienții o cer: Este nevoie de implicare majora pentru lacașul de la Institutul Oncologic București

09:50, 20.02.2024 - „Aproape toți fiii mei duhovnicești proveniți dintre pacienți – și cei vindecați, și cei in decurs de vindecare – nu au fost credincioși practicanți inainte de a se confrunta cu boala”, spune Preotul Misionar Gheorghe Subțirica de la Institutul Oncologic București. „Acum, ei nu ar mai lasa niciodata…

Slujba de pomenire a Mitropolitului Bartolomeu Anania in Cetatea Dragomirnei, la finalul Simpozionului Național care ii poarta numele

22:10, 20.01.2024 - In cea de-a douazecea zi a lui Gerar, in anul mantuirii 2024, cel care a fost iubitor de carte, de Biserica și de Neam, vrednic arhiereu al Bisericii lui Hristos, primul Mitropolit al Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului, om de cultura, scriitor, poet, eseist și dramaturg al literaturii romanești,…


Ce parere ai despre aceasta stire?