Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

RAPORT: Relaţia dintre Europa şi China este aşteptată să se modifice semnificativ în viitor. Capacităţi de producţie importante din Asia ale companiilor europene ar putea fi relocate

Publicat:

Economia globala trece printr-o perioada de schimbari intense, in contextul pandemiei, iar relatia dintre Europa si China este asteptata sa se modifice semnificativ in viitor. Tot mai multi specialisti vorbesc despre o relocare a unor capacitati de productie importante din Asia ale companiilor europene, dornice sa controleze mai bine lantul logistic. Un impediment ar fi fost, pana nu demult, costurile de productie semnificativ mai mari in si de Est, in comparatie cu cele din China. Insa, cum salariile din au avansat enorm in ultimii 10 ani, aceasta schimbare devine…

Citeste articolul mai departe pe money.ro…  

Sursa articol: money.ro


Stiri pe aceeasi tema

Kelemen Hunor, intrebarea zilei!

18:11, 23.04.2024 - Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, considera ca retragerea candidatului coalitiei PSD – PNL pentru Primaria Capitalei reprezinta o „balbaiala politica de neiertat”, situatie din care decurge intrebarea daca exista vreo strategie pentru viitorul Romaniei a coalitiei. „Este greu sa gasesti cuvinte la o…

Kelemen Hunor isi taxeaza fostii aliați: „Balbaiala politica de neiertat”

18:05, 23.04.2024 - Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, considera ca retragerea candidatului coalitiei PSD – PNL pentru Primaria Capitalei reprezinta o „balbaiala politica de neiertat”, situatie din care ar decurge intrebarea daca exista vreo strategie pentru viitorul Romaniei, in conditiile in care pentru Bucuresti alianta…

Statul UE care nu vrea trecerea la moneda unica europeana. De ce sunt reticenți cetațenii fața de euro

18:30, 02.04.2024 - Mai mult de doua treimi dintre polonezi nu iși doresc trecerea la moneda euro, arata un sondaj recent comandat și publicat de un portal local. Atat susținatorii guvernului condus de Donald Tusk, cat și votanții opoziției se arata reticenți cu privire la schimbarea monedei.Sondajul, publicat duminica,…

Statul UE care nu vrea trecerea la moneda unica europeana. De ce sunt reticenți cetațenii fața de euro

17:25, 02.04.2024 - Mai mult de doua treimi dintre polonezi nu iși doresc trecerea la moneda euro, arata un sondaj recent comandat și publicat de un portal local. Atat susținatorii guvernului condus de Donald Tusk, cat și votanții opoziției se arata reticenți cu privire la schimbarea monedei.Sondajul, publicat duminica,…

La Romexpo incepe #TotulPentruCasaTa 2024 – revoluția verde din domeniul construcțiilor, amenajarilor interioare și exterioare

15:31, 13.03.2024 - In perioada 14 – 17 martie, ROMEXPO organizeaza #TotulPentruCasaTa2024 – conceptul home & deco care reunește tematicile targurilor: Construct Ambient Expo, Romtherm, Mobila Expo și Expo Flowers & Garden. Peste 155 de companii, din 13 țari (Bulgaria, China, Grecia, India, Italia, Polonia, Romania, Serbia,…

De ce cred ca vom duce inflația sub 5% la final de an

18:15, 29.02.2024 - In contextul preocuparilor generate de inflație in Romania, este important sa aducem in discuție mediul macroeconomic european și sa evaluam perspectivele pe termen lung ale economiei naționale. Cele mai recente date statistice referitoare la evoluția prețurilor in economie ridica multor analiști intrebarea…

Deloitte: Romania este printre cele mai active piețe de fuziuni și achiziții din Europa Centrala și de Est

11:35, 12.02.2024 - Piața de fuziuni și achiziții (mergers and acquisitions – M&A) din Romania a scazut ușor in volum in 2023 fața de anul anterior, insa valoarea s-a menținut, potrivit unei analize efectuate de Deloitte Romania . Numarul de tranzacții cu valori de peste 5 milioane de euro analizate de Deloitte Romania…

Romania mananca din Ucraina! Am „reusit” chiar sa depasim gigantii China si Turcia

12:00, 02.02.2024 - Exporturile de cereale sunt o sursa de tensiuni intre Kiev si tarile vecine membre UE, in conditiile in care Bulgaria, Polonia, Ungaria, Romania si Slovacia au devenit rute alternative de tranzit pentru cerealele ucrainene, in ideea de a contracara diminuarea exporturilor prin porturile ucrainene de…


Ce parere ai despre aceasta stire?