Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

RAFTUL CU CARTE: Mindsight – noua ştiinţă a transformării personale

Publicat:

autor: Daniel J. talentat și sensibil, dar și stralucita minte sintetizatoare a descoperirilor datorate cercetarilor neuroștiințelor și din domeniul dezvoltarii copilului, dr. Siegel ne ofera o harta ce ne arata drumul inainte. De‑a lungul anilor, scrierile sale despre creier, psihoterapie și ingrijirea copiilor au fost inovatoare, iar seminariile sale sunt extrem de apreciate in randul specialiștilor. Creierul, ne reamintește el, este un organ social. Observarea minții este conceptul central in „neurobiologia interpersonala”, un domeniu pe care dr. Siegel l‑a descoperit. Aceasta…

Citeste articolul mai departe pe magazinsalajean.ro…  

Sursa articol: magazinsalajean.ro


Stiri pe aceeasi tema

Sangele ar putea sa ne imbatraneasca creierul si sa creasca riscul de dementa / Explicația oamenilor de știința

01:05, 24.03.2024 - Creierul adultilor de varsta mijlocie se schimba foarte mult si aceste schimbari ar putea fi cheia pentru intelegerea dementei, spun specialistii, care accentueaza nevoia unor interventii inainte de varsta batranetii. Creierul nostru se schimba mai rapid in diferite momente ale vietii, ca si cum…

AI carte, ai parte! Care era semnificația inițiala a expresiei? Nicio legatura cu știința de carte

16:21, 08.03.2024 - Definițiile moderne ale expresie indica sensul generic "daca ai (știința de) carte, ai parte (reușești mai ușor in viața).".Reputatul lingvist Stelian Dumistracel a dezvaluit insa faptul ca sensul inițial era cu totul altul, iar zicala a avut parte de o evoluție semantica: de la ???????? ????????????????????…

AI carte, ai parte! Care era semnificația inițiala a expresiei? Nicio legatura cu știința de carte

11:25, 08.03.2024 - Definițiile moderne ale expresie indica sensul generic "daca ai (știința de) carte, ai parte (reușești mai ușor in viața).".Reputatul lingvist Stelian Dumistracel a dezvaluit insa faptul ca sensul inițial era cu totul altul, iar zicala a avut parte de o evoluție semantica: de la ???????? ????????????????????…

Știința confirma: Creierul barbaților și al femeilor funcționeaza diferit

11:45, 21.02.2024 - Daca pana acum cercetatorii credeau ca mai degraba societatea, decat biologia, influențeaza diferențele dintre creierul barbaților și al femeilor, un studiu recent arata ca ele funcționeaza diferit.

O carte pe zi: 'Roma. Nașterea celui mai mare imperiu al Antichitații' de Anthony Everitt

09:40, 20.02.2024 - „Istoria mareața a ascensiunii necontenite de 500 de ani a unui simplu oraș catre statutul de imperiu.“ Kirkus Reviews In istorie cel puțin, sunt mai fascinante și mai seducatoare caderile, destramarile, prabușiriele marilor imperii, mai pline de consecințe și ca atare au atras mai mult scrierile…

Raftul cu carte: Nevestele vesele din Windsor. Cum va place – William Shakespeare

17:25, 15.02.2024 - Claudiu Birsan Volumul reunește doua dintre comediile Marelui Will destul de diferite intre ele. Prima, “Nevestele vesele din Windsor”, este o comedie de moravuri. Ea il are in primplan pe Falstaff, un personaj recurent in piesele shakespeariene, personaj care aici este foarte bine conturat. Daca fizicul…

„Carte frumoasa, cinste cui te-a scris” – subiect al emisiunii Dialog intercultural din 9 FEBRUARIE 2024, h. 20 și 30 de minute – cu Dumitru ȘERBAN

13:35, 08.02.2024 - Stimați prieteni, nu demult, in incinta Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași s-a desfașurat finala locala a Concursului Național de lectura „Batalia Cartilor”. Concursul se deruleaza anual in mai multe biblioteci publice din Romania, sub egida Asociatiei Nationale a Bibliotecarilor si Bibliotecilor…

PRO-VERB: Omul cat traiește tot invața…

09:05, 28.01.2024 - M-a intrebat Petra, care are 7 ani, cat trebuie sa mai mearga la școala și i-am spus vorba asta – Omul cat traiește tot invața. M-am mai gandit la ea și se pare ca mult adevar are. Nu este niciodata prea tarziu sa afli lucruri noi care sa te ajute sa ințelegi lumea și viața. Creierul, organul central…


Ce parere ai despre aceasta stire?