Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Pulsarii, instrumente pentru detectarea undelor gravitaționale cu lungimi de undă extreme

Publicat:

gravitaționale cu lungimi de unda foarte mari pot afecta modul in care masuram radiația emisa de pulsari. Cercetatorii de la NANOGrav susțin ca ar fi masurat  semnale in acest sens. Teoreticienii cred ca ar putea proveni de la corzi cosmice sau gauri negre primordiale.

Citeste articolul mai departe pe scientia.ro…  

Sursa articol: scientia.ro


Stiri pe aceeasi tema

Un algoritm poate detecta noile variante COVID-19 mult mai rapid

12:11, 13.03.2024 - Cercetatorii de la Universitațile din Manchester și Oxford au creat un algoritm AI numit Classix care poate identifica noile variante COVID-19 intr-un stadiu incipient. Classix este important deoarece permite autoritaților sanitare sa ia rapid masuri specifice pentru a preveni raspandirea variantelor…

De ce te trezești greu dimineața

12:45, 06.03.2024 - Sa dormim este foarte important, iar felul in care o facem și durata somnului ne pot ajuta sa obținem odihna de care avem nevoie, sa fim sanatoși și sa avem o stare de spirit excelenta. Cu toate acestea, multe persoane nu acorda o atenție deosebita somnului așa cum ar fi normal, iar din aceasta cauza…

Cainii robot, controlați cu ajutorul Inteligenței Artificiale, noile ajutoare pentru nevazatori

18:15, 26.02.2024 - Cainii reali au nevoie de ani intregi de pregatire, pe cand roboții sunt gata imediat ce se incarca la priza. Bineințeles, cainii cu inteligența artificiala pot fi folosiți și pentru supravegherea locuințelor, dar și pentru divertisment. Tot mai multe companii au inceput sa dezvolte așa-numiții caini…

Se lucreaza la un medicament inovatoar: Va salva milioane de vieți

21:20, 18.02.2024 - Cresomicina, un compus inovator, a furnizat rezultate promitatoare impotriva tulpinilor de bacterii care sunt rezistente la medicamentele existente prezent. Rezistenta antimicrobiana (RAM) apare atunci cand bacteriile evolueaza intr-un mod care face ca antibioticele traditionale sa fie ineficiente…

Proteinele din sange ar putea prezice mai multe forme de dementa, cu mai mult de 10 ani inainte ca boala sa fie diagnosticata

11:31, 13.02.2024 - Un studiu asupra unor probe de sange congelate a scos la iveala o sumedenie de proteine care ar putea prezice mai multe forme de dementa cu mai mult de 10 ani inainte ca boala sa fie diagnosticata, au anuntat luni cercetatori din Marea Britanie si China, relateaza Reuters. Studiul, publicat…

Astazi in istorie: De la abdicarea lui Cuza la descoperirea undelor gravitaționale, o calatorie prin momentele care au modelat lumea

09:05, 11.02.2024 - Pe 11 februarie, ecoul timpului resuna puternic prin paginile istoriei, marcand momente de cotitura și descoperiri care au modelat lumea in care traim. De la schimbari politice majore și progrese tehnologice, pana la mișcari culturale și științifice, aceasta zi a fost martora unor evenimente ce au lasat…

Untul de musca, un nou produs alimentar controversat care urmeaza sa ajunga in magazine

10:25, 07.02.2024 - Cercetatorii de la o universitate din Belgia au creat aceasta grasime din larve pentru a putea fi folosita in prima instanța in prepararea dulciurilor. Grasimea este produsa dupa ce larvele de musca inmuiate in apa sunt puse intr-un blander și apoi trecute printr-o centrifuga care separa untul de insecte.In…

Au aparut rezultate promitatoare privind tratarea bolii Charcot

00:10, 02.02.2024 - Un studiu american efectuat pe soareci a dezvaluit un nou tratament promitator pentru boala Charcot, o afectiune fatala, care nu are in prezent un tratament eficient cunoscut, a transmis recent AFP, potrivit Agerpres. Boala Charcot, cunoscuta si sub numele de scleroza laterala amiotrofica (SLA), afecteaza…


Ce parere ai despre aceasta stire?