Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Produsele bio, o oportunitate de export

Publicat:

Peste 9.000 de operatori romani sunt inregistrați la  și DezvoltariiRurale (MADR) ca producatori de produse bio și mai mult de 320.000 de hectare sunt utilizate pentru agricultura organica. Din aceasta suprafața, aproximativ 175.000 de hectare sunt certificate, restul fiind in perioada de conversie, a afirmat , in emisiunea difuzata miercuri, 4 decembrie, la B1 TV, scrie fermierinromania.ro.

, se observa o creștere a consumului de produse alimentare bio, dar procentajul acestora in totalul vanzarilor de produse alimentare ramane foarte…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Proiect. Adaosul comercial al retailerilor pentru produsele romanesti nu va depași 20%

17:55, 29.03.2024 - Ministerul Agriculturii și Dezvoltarii Rurale are in vedere elaborarea unui proiect de act normativ prin care sa se stabileasca limita maxima a adaosului comercial al retailerilor pentru produsele romanești la 20%. “Pana pe 31 decembrie, Ordonanta privind plafonarea adaosului comercial a fost transpusa…

Legea pentru combaterea risipei alimentare: prevederi pentru gestionarea mai buna a alimentelor

13:45, 16.03.2024 - A fost promulgata legea pentru combaterea risipei alimentare . Actul normativ cuprinde masuri privind reintroducerea alimentelor in circuitul economic.   Noua lege urmarește și organizarea la nivel national a activitatii tuturor operatorilor economici din sectorul agro-alimentar si distribuirea pe o…

Legea pentru stoparea risipei alimentare, adoptata de Parlament. Cum ne va afecta de acum viața

15:35, 21.02.2024 - Parlamentul a adoptat Legea pentru stoparea risipei alimentare ieri, 20 februarie. Era nevoie de o astfel de lege fiindca cantitatile de mancare pe care le aruncam sunt mult mai mari decat in alte state europene. La noi daca alimentul expira poimaine tot nu il iei pe gratis. Vorbim de o lege care deja…

MADR: Romania nu a importat cereale din Ucraina, in 2024

19:10, 20.02.2024 - Ministerul Agriculturii și Dezvoltarii Rurale (MADR) transmite ca, de la inceputul anului 2024 și pana in prezent, nu au fost realizate importuri in Romania de cereale de proveniența Ucraina. MADR mai precizeaza ca nu a emis nicio licența de import  pentru produse agricole (cereale – grau, porumb, rapița,…

Alimente mai ieftine in magazine! Legea privind risipa alimentara a fost votata

19:10, 20.02.2024 - Camera Deputatilor a adoptat proiectul de lege pentru stoparea risipei alimentare! Magazinele alimentare vor fi obligate sa reduca prețurile la alimentele care urmeaza sa expire! Romanii vor putea beneficia de preturi reduse la alimente inainte de data expirarii si va fi simplificata procedura prin…

Avem lege pentru stoparea risipei alimentare. „Impact major”

14:15, 20.02.2024 - Deputații  au adoptat proiectul de lege pentru stoparea risipei alimentare. Legea merge la promulgare. „In Romania se pierd anual 2,55 milioane de tone de alimente care ar putea ajunge, de exemplu, la miile de copii care inca se culca, zilnic, flamanzi. Lupta impotriva risipei alimentare face ca alimente…

Fostul director general de la Casa Unirea, acuzat ca a actionat „impotriva intereselor societatii”

07:10, 11.02.2024 - Fostul director general al societații Casa Unirea, Mariana Cotoi, a fost inlocuita in urma cu cateva zile de catre legumicultorul Ionuț Victor Radu , in urma neregulilor constatate de Direcția de control din cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. Astfel, controlul la Casa Unirea a scos…

Realitatea dura din viața pacienților cu bulimie, anorexie sau alt gen de tulburari alimentare. „Boli tratate superficial”

23:06, 04.02.2024 - Mancatul compulsiv este o afecțiune care poate avea efecte grave asupra celor care sufera de ea. In Romania, nu exista centre specializate pentru persoanele care sufera de tulburari de alimentație.


Ce parere ai despre aceasta stire?