Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Principalele moduri de transmitere a Covid-19. Cum ne putem feri de infectare

Publicat:

Cele mai probabile modalitati de transmitere a noului coronavirus raman picaturile respiratorii, contactul cu mainile si norii de particule virale (aerosoli) din spatii inchise, slab ventilate. Coronavirusul poate supravietui chiar si noua ore pe piele si pana la 28 de zile pe ecranul telefonului, potrivit AFP. Primul mod de transmitere a coronavirusului este cel al picaturilor de saliva Primul mod de transmitere a coronavirusului identificat este cel al picaturilor de saliva expulzate de o persoana infectata in timp ce tuseste sau stranuta, dar si atunci cand canta sau vorbeste.Oamenii de stiinta…

Citeste articolul mai departe pe gds.ro…  

Sursa articol: gds.ro


Stiri pe aceeasi tema

Kremlinul confirma ca au fost impuse restricții oficialilor ruși in ceea ce privește deplasarile in strainatate

20:01, 19.04.2024 - Oficialii ruși sunt vizați de diverse restricții in ceea ce privește posibilitatea de a calatori in strainatate, a afirmat vineri, 19 aprilie, Kremlinul, dupa ce Reuters a scris ca impunerea acestor limite are legatura cu temerile Rusiei ca puterile straine ar putea incerca sa obțina acces la secrete…

Studiu: Persoanele care fumeaza țigari electronice sufera modificari similare la nivelul ADN-ului lor ca și fumatorii de țigari clasice care dezvolta cancer

20:55, 20.03.2024 - Oamenii de știința de la University College London au analizat mostre de celule de obraz de la utilizatorii de vaping și le-au comparat cu cele de la fumatori de țigari. Ambele grupuri prezentau modificari similare ale ADN-ului celulelor din gura, relateaza The Times. Aceste modificari au fost, la randul…

Studiu: Persoanele care fumeaza țigari electronice sufera modificari similare la nivelul ADN-ului lor ca și fumatorii de țigari clasice care dezvolta cancer

13:46, 20.03.2024 - Oamenii de știința de la University College London au analizat mostre de celule de obraz de la utilizatorii de vaping și le-au comparat cu cele de la fumatori de țigari. Ambele grupuri prezentau modificari similare ale ADN-ului celulelor din gura, relateaza The Times. Aceste modificari au fost, la randul…

Specialiștii au masurat ce impact are asupra creierului „ceata cerebrala” provocata de Covid

16:35, 29.02.2024 - Persoanele care se confrunta cu Covid-ul lung au deficiente de memorie si cognitive masurabile echivalente cu o diferenta de aproximativ sase puncte de IQ, sugereaza un studiu, scrie The Guardian, citat de News.ro. Studiul, care a evaluat peste 140.000 de persoane in vara anului 2022, a aratat ca Covid-19…

Specialiștii au masurat ce impact are asupra creierului „ceata cerebrala” provocata de Covid

09:45, 29.02.2024 - Persoanele care se confrunta cu Covid-ul lung au deficiente de memorie si cognitive masurabile echivalente cu o diferenta de aproximativ sase puncte de IQ, sugereaza un studiu, scrie The Guardian, citat de News.ro. Studiul, care a evaluat peste 140.000 de persoane in vara anului 2022, a aratat ca Covid-19…

Printre efectele pe termen lung ale Covid: scaderea IQ-ului. Descoperirea surprinzatoare a cercetatorilor

07:01, 29.02.2024 -  Studiul, care a evaluat peste 140.000 de persoane in vara anului 2022, a aratat ca Covid-19 poate avea un impact asupra abilitatilor cognitive si de memorie care dureaza un an sau mai mult dupa infectie. Persoanele cu simptome nerezolvate care au persistat mai mult de 12 saptamani au avut deficiente…

IN SFARSIT…Cercetatorii au gasit celula care iși amintește alergiile

11:00, 15.02.2024 - Oamenii de știința de la Universitatea McMaster din Canada și de la ALK-Abello A/S din Danemarca au facut o descoperire revoluționara in domeniul alergiilor. Aceștia au identificat un tip specific de celula imunitara numita „celula B de tip 2 de memorie” (MBC2), care joaca un rol cheie in memoria alergiilor.…

UE cere un audit independent asupra UNRWA, dupa acuzațiile ca angajați ai agenției au fost implicați in atacul Hamas din Israel

18:06, 29.01.2024 - Solicitarea Uniunii Europene referitoare la un audit asupra funcționarii Agenției ONU de Ajutorare și Lucrari pentru Refugiații din Palestina in Orientul Apropiat (UNRWA) a fost facuta luni, 29 ianuarie, reprezentanții blocului comunitar precizand totodata ca urmeaza sa decida daca vor suspenda sau…


Ce parere ai despre aceasta stire?