Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Premieră mondială! Oamenii de știință au reușit să corecteze gene defectuoase ale unor embrioni umani

Publicat:

Premiera mondiala! Cercetatorii au reușit, pentru prima oara, sa corecteze gene defectuoase ale unor embrioni umani. Mai precis, gene purtatoare ale unei maladii ereditare au fost modificate datorita unei tehnici revoluționare, relateaza BBC News, care citeaza un studiu publicat in revista Nature. Aceasta tehnica, care se afla in stadiul premilimar, ar pute sa fie calea pentru a preveni 10.000 de boli ereditare O echipa de cercetatori americani și sud-coreeni au reușiut sa modifice gene purtatoare ale unei maladii cardiace grație unei tehnici revoluționare, care implica și tehnologia cunoscuta…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ce sunt ursuleții de apa? Cum ne vor incetini imbatranirea?

15:55, 07.04.2024 - Oamenii de știința care studiaza creaturile misterioase numite tardigrade ar putea fi pe cale sa descopere un nou instrument in lupta impotriva imbatranirii umane. Uneori numiți ursuleți de apa, aceste animale aproape microscopice, cu opt picioare, pot supraviețui in condiții care ar ucide majoritatea…

Oamenii de știința au reușit sa elimine virusul HIV din celule folosind editarea genetica

01:05, 22.03.2024 - Cercetatorii au eliminat HIV din celule in laborator, succes care ofera sperante pentru un tratament, informeaza DPA, conform Agerpres. Utilizand o tehnologie de editare genetica denumita Crispr-Cas, care a castigat premiul Nobel in 2020, oamenii de stiinta au reusit sa tinteasca ADN-ul HIV, indepartand…

Cea mai veche padure din lume ascunde un mare secret, vechi de peste 400 de milioane de ani/ VIDEO

12:25, 08.03.2024 - Oamenii de știința au descoperit ceea ce ei cred ca este cea mai veche padure fosilizata cunoscuta din lume. Descoperirea a fost facuta in stancile de pe coasta de sud-vest a Angliei. Cei mai mari copaci aveau patru metri, au dezvaluit cercetatorii. De asemenea, cercetatorii arata faptul ca aceasta…

Fumatul modifica sistemul imunitar

00:41, 26.02.2024 - Anual, tutunul ucide peste opt milioane de oameni la nivel global, potrivit datelor Organizației Mondiale a Sanatații. Iar cei care nu mor din cauza fumatului se aleg cu diferite boli din cauza acestui viciu. Urmele pe care le lasa fumatul asupra sanatații chiar și dupa renunțarea la tutun sunt adanci…

Oamenii de știința au reușit sa stabileasca o comunicare cu persoane aflate in timpul somnului

09:50, 10.02.2024 - Visul de a conversa cu cei care dorm a devenit realitate. Oamenii de știința au reușit sa stabileasca o comunicare bidirecționala cu persoanele aflate in diferite stadii ale somnului. Cercetatorii au identificat semnale cerebrale specifice asociate cu momentele in care o persoana este receptiva la stimuli…

Conversația cu persoanele care dorm a devenit posibila: Oamenii de știința au reușit sa stabileasca o comunicare cu persoane aflate in timpul somnului

07:35, 10.02.2024 - Visul de a conversa cu cei care dorm a devenit realitate. Oamenii de știința au reușit sa stabileasca o comunicare bidirecționala cu persoanele aflate in diferite stadii ale somnului.Cercetatorii au identificat semnale cerebrale specifice asociate cu momentele in care o persoana este receptiva la…

Hormonul iubirii ii invața pe șoareci sa se fereasca de harțuitori (cercetatori)

07:45, 26.01.2024 - Hormonul iubirii ii invața pe șoareci sa se fereasca de harțuitori (cercetatori)Cercetatorii au descoperit ca oxitocina, hormonul iubirii, poate avea și un rol cheie in conflicte. Oxitocina ii poate invața pe șoareci sa se fereasca de harțuitori. Descoperirea ar putea duce la noi tratamente pentru…

Homo sapiens a ajuns prima data in China acum 45.000 de ani! Oare?

16:01, 18.01.2024 - „Oamenii au ajuns pentru prima data in China cu mii de ani mai devreme decat se credea”, titreaza New Scientist cu litere de-o șchioapa. De la ei citire, o sumedenie de alte publicații au preluat informația sub forma asta. „Descoperirea arheologica susține o expasiune a lui Homo sapiens in estul Asiei…


Ce parere ai despre aceasta stire?