Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

POVEȘTI DIN BUCUREȘTI | Tirbușoane și fiare de călcat. Cu zecile de mii!

Publicat:

Cand intri in Museum of Romanian Records, ai revelația ca, la o simpla cautare pe Google, cuvantul ”triveta” in romanește nu exista. Cu toate acestea, de pe pereții incaperii care se intinde la nesfarșit sclipesc la tine mii de ”trivete”. Sub toate formele, marimile, provenind din aproape toate țarile lumii, de fier sau de bronz ori de fonta, unele frizand arta, altele rudimentare, zoomorfe sau reprezentand plante, oameni, avioane, porumb sau cele douasprezece zodii. Potcoave, simboluri masonice, blazoane, arabescuri, inimi sau copacul vieții. Nu e niciun model pe care sa ți-l poți imagina și…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Evocare a trecutului: Fotografia remarcabila a Pietei Grivitei din Constanta, orasul in anul 1946

08:55, 15.04.2024 - Ambasada SUA la Bucuresti a postat recent o imagine de epoca captivanta, ilustrand atmosfera unei piete de fructe din Constanta, datata din anul 1946. Fotografia, realizata de celebrul fotograf american Jim Pringle, aduce in prim plan viata cotidiana si activitatea comerciala din acea perioada.Aceasta…

(VIDEO) Artistul plastic Corneliu Șerban Popa este sarbatorit la Muzeul Carții și Exilului Romanesc

10:40, 12.04.2024 - Muzeul Carții și Exilului Romanesc il sarbatorește, luni, pe artistul plastic Corneliu Șerban Popa, nascut la data de 15 aprilie 1946, la București. Artistul Corneliu Șerban Popa a donat Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman” in anul 2018 o impresionanta colecție personala, alcatuita din sculpturi…

Capitala se intoarce in „epoca de piatra”. Aproape 1000 de blocuri, fara apa calda! Unde sunt cele mai mari probleme

18:30, 08.04.2024 - Termoenergetica anunta ca aproape 1000 de blocuri din București sunt afectate luni, 8 aprilie 2024, de avariile ce ii lasa pe oameni fara apa calda. Cele mai multe probleme sunt imobile afectate sunt in Sectorul 4, insa exista probleme in tot orașul. Sistemul de termoficare din Capitala funcționeaza…

MURMUR prezinta „Marile speranțe”, colecția pret-a-porter primavara/vara 2024

19:25, 30.03.2024 - MURMUR, brand-ul romanesc favorit al celebritaților de la Hollywood, a prezentat la București pe 28 martie 2024 noua colecție SPRING/SUMMER 2024 in cadrul unui eveniment exclusivist desfașurat la MINA – Museum of Immersive New Art.

Compoziția cu maci, opera artistului turdean Cornel Vana, a ajuns in colecția fostului președinte, Emil Constantinescu!

22:06, 29.03.2024 - Viața ne ia prin surprindere cand ne așteptam mai puțin, iar cand vedem ca munca noastra este apreciata, nimic nu poate fi mai satisfacator. Iata ca viața l-a luat prin surprindere pe artistul turdean Cornel Vana, una dintre operele sale, Compoziția cu maci, ajungand in colecția fostului președinte…

103 ani de la punerea pietrei de temelie a Catedralei Reintregirii și Incoronarii din Alba Iulia

13:10, 28.03.2024 -   Joi, 28 martie 2024, se implinesc 103 de ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reintregirii și Incoronarii din vechea Cetate a Balgradului. Realizarea proiectului și coordonarea lucrarilor de construcție ale Catedralei și ale ansamblului arhitectural i-au fost incredințate arhitectului…

Hortensia Masichievici-Mișu: „Interferențe”, la Muzeul de Arta Iași

17:25, 22.03.2024 - Muzeul de Arta din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași aduce din nou in atenția publicului colecția de grafica, propunand vizitatorilor, in perioada 28 martie – 30 aprilie 2024, la Palatul Culturii din Iași, o expoziție semnata Hortensia Masichievici-Mișu, sub titlul „Interferențe”. Din…

Studiul bijuteriilor preistorice dezvaluie existenta a 9 culturi distincte pe teritoriul Europei in Epoca de Piatra

17:45, 30.01.2024 - In urma cu zeci de mii de ani, oamenii preistorici care populau teritoriul european erau impartiti in cel putin 9 culturi distincte, pornind de la analiza varietatii mari de podoabe, create in stiluri diferite, si de la regiunea geografica in care acestea au fost descoperite.


Ce parere ai despre aceasta stire?