Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Potasiul, un mineral care menține inima sănătoasă

Publicat:

Potasiul este un mineral indispensabil care susține activitatea electrica a celulelor și are un rol important in regimul alimentar. Adoptand o dieta echilibrata care sa conțina fructe, legume și proteine ii putem oferi organismului acest element de care are nevoie. Potasiul poate reduce riscul de boli cardiovasculare și contribuie la transmiterea de oxigen catre creier. Mai mult, acesta controleaza contracția mușchilor și funcționarea nervilor, ajutand la reglarea tensiunii arteriale. pentru Siguranța Alimentara (EFSA) a stabilit ca doza zilnica recomandata organismului uman…

Citeste articolul mai departe pe amosnews.ro…  

Sursa articol: amosnews.ro


Stiri pe aceeasi tema

Oamenii nu au imunitate la virusul gripei aviare. EFSA avertizeaza asupra apariției unei pandemii

19:55, 03.04.2024 - Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara (EFSA) a avertizat miercuri cu privire la o pandemie de gripa aviara daca virusul devine transmisibil intre oameni, deoarece acestia nu au imunitate la virus, relateaza Reuters.

Pasiunea pentru sport l-a ingenuncheat pe Rica Raducanu. Ce a pațit fostul portar al Rapidului: „Fac mereu analize”

20:10, 22.03.2024 - Rica Raducanu este unul dintre cei mai renumiți și buni fotbaliști din Romania. Fostul portar a jucat in echipa naționala de fotbal a Romaniei la Campionatul Mondial de Fotbal 1970 din Mexic. Din nefericire, fostul sportiv de performanța spune ca are mari probleme de sanatate. Rica Raducanu are probleme…

O salata facuta acasa poate conține 10 pesticide. Cum ajung in legume și fructe și de ce nu putem scapa de unele substanțe

23:10, 18.03.2024 - Legumele și fructele vandute in piețe și magazine pot fi acoperite cu pesticide cu rol de repelent dar și substanțe precum fungicidele, absorbite de plante. Unele produse pot fi spalate dupa cumparare dar altele nu, deoarece pesticidele exista in sistemul plantei. Echipa Agro Jurnal a realizat un material…

Instruire la sediul DSVSA Alba cu reprezentanții operatorilor alimentari din cadrul abatoarelor, unitaților de procesare carne roșie și lapte

12:11, 11.03.2024 - La sediul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Alba a fost organizata o instruire cu reprezentanții operatorilor alimentari din cadrul abatoarelor, unitaților de procesare carne roșie și unitaților de procesare lapte, din județul Alba. La instruire au fost prezentate…

Mihaela Bilic. Creveții, beneficii speciale pentru sanatate

08:45, 02.03.2024 - Medicul nutriționist Mihaela Bilic citeaza un studiu despre care spune ca ofera o perspectiva noua pentru consumul de creveți, care pana acum erau acuzați ca au prea mult colesterol. Creveții au mai puțina grasime decat carnea, mai puțin colesterol decat oul, multe minerale, acizi grași omega 3, proteine…

Noi studii despre renunțarea la fumat. Ce au descoperit cercetatorii, și cum decurge de fapt revenirea la normal a organismului

08:55, 18.02.2024 - Atunci cand oamenii renunta la fumat, organismul nu revine imediat la normal. Doua studii recente arata efectele de durata ale fumatului asupra sanatatii noastre. Imunitatea, in special, pare sa fie chiar mai afectata decat se credea pana acum, informeaza AFP.

Noi tehnici genomice: PE susține norme ce sprijina tranziția fermierilor la o economie verde

18:50, 07.02.2024 - Comunicat de la Biroul de presa al Parlamentului European O procedura mai simpla pentru plantele NTG echivalente cu plantele convenționale Alte plante NTG vor necesita in continuare autorizații și etichete obligatorii Autoritatea Europeana pentru Siguranța Alimentara a evaluat potențialele probleme…

9 efecte secundare ale consumului de avocado - Ficatul poate fi afectat

08:00, 26.01.2024 - Ești convins ca avocado este ingredientul de baza care stopeaza senzația constanta de foame și te ajuta sa te menții in forma și sa revii la o greutate normala? Din pacate, nu il poți consuma fara griji, ci trebuie sa urmarești atent cum te simți de fiecare data cand mananci un preparat care il conține.…


Ce parere ai despre aceasta stire?