Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Poluarea, un factor de risc pentru osteoporoză

Publicat:

Osteoporoza este o afectiune care afecteaza milioane de oameni din intreaga lume. Unii dintre factorii de risc ai acestei boli, precum inaintarea in varsta, nu pot fi gestionati. Insa cercetarile in domeniu arata ca din ce in ce mai multi dintre noii factori de risc identificati sunt factori de mediu, iar poluarea se numara printre acestia. Ce este osteoporoza? Osteoporoza este o afectiune caracterizata printr-o scadere a densitatii osoase, care face ca oasele sa fie fragile si conduce usor la fracturi. Osteoporoza este cauza principala a 1,5 milioane de fracturi anual. Ea este indeosebi intalnita…

Citeste articolul mai departe pe gds.ro…  

Sursa articol: gds.ro


Stiri pe aceeasi tema

Oamenii care venereaza celebritați sunt mai puțin dotați intelectual, arata un studiu

10:05, 15.04.2024 - Publicata in revista BMC Psychology, acest studiu releva ca, deși venerarea celebritaților pare sa fie asociata cu capacitați intelectuale mai slabe, ramane inca neclar daca aceasta fascinație pentru personalitați celebre reprezinta o cauza sau o consecința a acestor abilitați cognitive reduse. Este…

Oamenii de știința au descoperit ca o mutație genetica provoaca psoriazisul

18:45, 31.03.2024 - Dr. Chelisa Cardinez (foto) spune ca descoperirea ofera in sfarșit o explicație pentru motivul pentru care pacienții cu psoriazis pot dezvolta artrita psoriazica, lasandu-i cu dureri articulare, rigiditate și umflaturi. Foto: Jamie Kidston/ANU Psoriazisul este o boala inflamatorie sistemica, mediata…

Cercetatorii au descoperit cel mai rau moment al zilei. La ce ora au oamenii cea mai proasta dispoziție

11:55, 15.03.2024 - Datele unui nou studiu au dezvaluit care este cel mai bun și cel mai rau moment din zi, pentru starea oamenilor.Cercetatorii au descoperit astfel, ca ora 5 dimineața este evidențiata ca fiind momentul in care majoritatea oamenilor par sa aiba cea mai proasta dispoziție. Practic, ora 5 dimineața este…

Un algoritm poate detecta noile variante COVID-19 mult mai rapid

12:11, 13.03.2024 - Cercetatorii de la Universitațile din Manchester și Oxford au creat un algoritm AI numit Classix care poate identifica noile variante COVID-19 intr-un stadiu incipient. Classix este important deoarece permite autoritaților sanitare sa ia rapid masuri specifice pentru a preveni raspandirea variantelor…

De ce te trezești greu dimineața

12:45, 06.03.2024 - Sa dormim este foarte important, iar felul in care o facem și durata somnului ne pot ajuta sa obținem odihna de care avem nevoie, sa fim sanatoși și sa avem o stare de spirit excelenta. Cu toate acestea, multe persoane nu acorda o atenție deosebita somnului așa cum ar fi normal, iar din aceasta cauza…

Osteoporoza, „boala tacuta” ce afecteaza 22% dintre femeile peste 50 de ani. Dr. Anca Dragutescu, MedLife: un diagnostic pus precoce crește eficiența tratamentului, iar pacienții pot preveni fracturile dureroase, ce pot lasa sechele pe viața”

14:11, 22.02.2024 - Continue reading Osteoporoza, „boala tacuta” ce afecteaza 22% dintre femeile peste 50 de ani. Dr. Anca Dragutescu, MedLife: un diagnostic pus precoce crește eficiența tratamentului, iar pacienții pot preveni fracturile dureroase, ce pot lasa sechele pe viața” at Info real.

IN SFARSIT…Cercetatorii au gasit celula care iși amintește alergiile

11:00, 15.02.2024 - Oamenii de știința de la Universitatea McMaster din Canada și de la ALK-Abello A/S din Danemarca au facut o descoperire revoluționara in domeniul alergiilor. Aceștia au identificat un tip specific de celula imunitara numita „celula B de tip 2 de memorie” (MBC2), care joaca un rol cheie in memoria alergiilor.…

Oamenii de știința au identificat o noua mutație care declanșeaza o boala nemiloasa

04:05, 08.02.2024 - Sistemul imunitar uman este un mecanism de aparare incredibil, dar uneori se poate intoarce impotriva noastra. In cazul afecțiunilor autoimune, cum ar fi lupusul, sistemul imunitar ataca propriile celule ale organismului.Cercetatorii au lucrat pentru a ințelege de ce se intampla acest lucru, iar…


Ce parere ai despre aceasta stire?